Middagstips for hele uken
Middagstips
Trenger du tips til middag? Her er våre beste middagstips for både hverdag og helg. Enten du trenger at det går litt fort, eller har god tid til å kose deg med matlagingen!
Ukemeny
Mandag
Fiskeboller i karrisaus
Fiskeboller i karrisaus er skikkelig retromat, og like godt i dag som på 1970-tallet! Om noen i familien er skeptisk til karrismaken, så lag sausen uten, og dryss karri over på tallerkenen.
- 2 ss margarin
- 2 ts karri
- 3 ss hvetemel
- 4 dl melk
- 2 dl kraft fra fiskeboller
- 1 boks hermetiske fiskeboller
- 3 stk. gulrot
- 1 stk. eple
- 0.5 stk. sitron
- 1 ts sukker
Tirsdag
Eple- og sellerisuppe med kylling og hasselnøtter
Eple og selleri er en klassisk kombinasjon i matretter, her som en fantastisk suppe. Toppet med mør, norsk kylling i små terninger, hasselnøtter og frisk salvie er eple- og sellerisuppe en mild og super lunsj, middag eller kveldsrett.
- 1 stk. løk
- 1 stilk stilkselleri (stangselleri)
- 1 ss nøytral olje
- 0.5 stk. sellerirot
- 2 stk. eple
- 1 kvist frisk timian
- 1 l vann
- 2 stk. hønsebuljongterning
- 450 g kyllingfilet
- 2 ss margarin
- 2 ss hasselnøtter
- 1 ss frisk salvie
Onsdag
Kjøttdeiggryte Giniling Guisado
Filippinsk mat er et spennende bekjentskap på norske middagsbord. Giniling er en enkel rett med kjøttdeig som gir et lite, men godt inntrykk av hva det filippinske kjøkkenet kan by på, med milde, avstemte smaker.
- 400 g kjøttdeig
- 3 ss olivenolje
- 450 g jasminris
- 2 båt hvitløk
- 1 stk. løk
- 1 stk. tomat
- 1 stk. gulrot
- 0.5 stk. grønn paprika
- 0.5 stk. rød paprika
- 2 stk. potet
- 1 dl vann
- 2 ss soyasaus
- 1 ss fiskesaus (asiatisk)
Torsdag
Ovnsbakt torsk med varm soppsalat
Den aller enkleste måten å tilberede fersk torskefilet på, er å bake den i ovnen. Kjapt og godt – og det gir deg hendene fri til å lage et deilig tilbehør. Denne middagen har du på bordet på under en halv time.
- 800 g torskefilet
- 500 g aromasopp
- 1 stk. løk
- 2 ss margarin
- 1 ss frisk timian
- 0.5 dl pinjekjerner
- 0.5 dl kapers
- 2 ss balsamicoeddik
- 65 g ruccula
Fredag
Ostefondue
Ostefondue er den ultimate kosematen. Hvem kan vel motstå varm, flytende ostemasse sammen med brød, poteter og grønnsaker? Og aller best - den gylne skorpen som danner seg i bunnen av gryten... Nam!
- 2.5 dl tørr hvitvin
- 1 ss maisenna
- 8 dl revet ost
- 1 båt hvitløk
- 0.25 ts worchestershiresaus
- 2 ts sitronsaft
- 4 dråpe tabasco
- 4 skive surdeigsbrød
- 8 stk. kokte poteter
- 8 stk. paprika
- 8 stk. grønn chili
- 12 stk. cherrytomat
Lørdag
Ytrefilet av svin med plommesaus
En syrlig og krydret plommesaus passer ypperlig til helstekt ytrefilet av svin. Servert med marinerte aspargesbønner er dette en enkel og lett rett du kan lage til dine gjester.
- 800 g ytrefilet av svin
- 1 ts revet sitronskall
- 2 ts provencekrydder
- 0.5 ts fennikelfrø
- 1 ts salt
- 1 ss nøytral olje
- 2 ss smør
- 8 stk. plomme
- 2 stk. sjalottløk
- 0.5 ss smør
- 2 båt hvitløk
- 0.75 dl sukker
- 0.5 dl rødvinseddik
- 1 dl vann
- 2 ss soyasaus
- 0.5 ss sennepsfrø
- 0.5 ts pepper
- 0.5 ts rosépepper
- 1 stk. laurbærblad
- 400 g aspargesbønner
- 1 stk. sjalottløk
- 1 ss olivenolje
- 2 ss sitronsaft
- 0.5 ts salt
- 0.5 ts pepper
Søndag
Tyrkisk Güvec
Denne tradisjonelle tyrkiske lammegryten med masse grønnsaker er enkel å tilberede, og steker ferdig i ovnen mens du gjør andre ting.
- 800 g benfritt grytekjøtt av lam
- 1 stk. aubergine
- 1 stk. løk
- 0.5 kg potet
- 1 stk. grønn squash
- 6 stk. grønn paprika
- 1 stk. rød paprika
- 4 ss olivenolje
- 2 ss tomatpuré
- 1 boks hermetiske tomater
- 2 ts paprikapulver
- 0.5 l lammekraft
- 0.5 bunt bladpersille
Dessert
Plommekake
Norske plommer har en kort og intens sesong, ofte bare noen få uker. Da er det bare å fråtse! Plommene er fantastisk søte og saftige, og er supre å bruke i en saftig formkake. Kaken er nydelig i seg selv, men blir enda bedre om den får selskap av en kule vaniljeis eller litt vispet krem.
- 150 g smør
- 200 g sukker
- 4 stk. egg
- 250 g hvetemel
- 1.5 ts vaniljesukker
- 1.5 ts bakepulver
- 1 ts malt kardemomme
- 300 g plomme
For barna
Fylte pannekaker med epler
En supergod dessert, som slår lørdagsgodteriet! Her kan du bruke rester av pannekaker hvis du har det, eller ferdigstekte pannekaker. Du kan også lage dine egne pannekaker.
Lag din egen ukeplan!
Legg oppskrifter i kalenderen og spar din egen ukeplan til senere!
Fredagsmiddag
Middagen du gleder deg til gjennom uka, enten den nytes i sofaen, med gjester eller når ungene har lagt seg!
Digge burgere
Lørdagsmiddag
Middagene du lager med god tid, god matlyst og helgero!
Middagsfavoritter fra andre land
Lag høstens gode gryter
Middag med rene råvarer
Middager med ekstra fiber
Koteletter til middag
Middager i form
Middager med kjøttdeig
Sunn middag til helgen
Indiske gryter og supper
Indiske klassikere og nye indisk-inspirerte favoritter!
Hva har du i kjøleskapet?
Ikke kast mat! Se hva du kan lage av matvarene du har!
Bruk høstens råvarer
Middager for én
Søndagsmiddag
Oppskriftene du trenger når familien skal samles rundt bordet, og du har tid til å nyte både matlagingen og maten.







