Middagstips for hele uken
Middagstips
Trenger du tips til middag? Her er våre beste middagstips for både hverdag og helg. Enten du trenger at det går litt fort, eller har god tid til å kose deg med matlagingen!
Ukemeny
Mandag
Helstekt indrefilet med ratatouille
Indrefilet av svin er det møreste stykket på dyret. Den har en mild, fin smak og er i tillegg mager. I denne oppskriften serverer vi svinefileten med ratatouille - klassisk fransk tilbehør med masse deilige grønnskaker.
- 1 stk. løk
- 4 stk. tomat
- 1 stk. grønn squash
- 1 stk. aubergine
- 1 stk. rød paprika
- 1 stk. gul paprika
- 1 båt hvitløk
- 1 ts salt
- 0.5 ts pepper
- 600 g indrefilet av svin
- 1 ts salt
- 0.5 ts pepper
- 2 ss nøytral olje
- 2 ss bladpersille
Tirsdag
Torskeform med ost
Denne enkle formen med torsk, grønnsaker og ost kan du gjerne lage nesten ferdig og sette i kjøleskapet. Førstemann hjem setter fiskeformen i ovnen og setter over potetene.
- 800 g torskefilet
- 1 ts salt
- 1 ss flytende margarin
- 0.5 ts pepper
- 3 stk. tomat
- 1 stk. purre
- 1.5 dl kremfløte
- 200 g hvitost
Onsdag
Lammeskav i kikertcurry
Lammeskav eller tynnskåret lammekjøtt finner du i frysedisken. I denne gode kikertcurryen forenes gode kryddersmaker og smakfullt lammekjøtt til en spennende og god hverdagsmiddag.
- 400 g lammeskav
- 1 stk. løk
- 4 båt hvitløk
- 1 ts frisk ingefær
- 1 ss gurkemeie
- 2 ts karri
- 1 ss garam masala
- 2 ss rapsolje
- 1 boks hermetiske kikerter
- 2 stk. grønnsakbuljong (terning)
- 3 dl vann
- 1 boks hermetiske tomater
- 200 g basmatiris
- 1 stk. lime
- 1 ts salt
- 0.5 ts kvernet pepper
- 0.5 potte frisk koriander
Torsdag
Tandoorilaks med agurkdressing
Laks med tandoorikrydder løfter fiskemiddagen til en nytt nivå! Krydret og god fisk sammen med frisk og syrlig agurkdressing. Server med byggryn eller couscous, og gjerne en agurksalat til. Perfekt som hverdagsrett eller som en enkel middag når du skal ha gjester.
- 0.5 stk. agurk
- 0.25 ts salt
- 2 dl crème fraîche orginal, 35 %
- 0.5 ts kvernet pepper
- 600 g laksefilet
- 2 ss tandoorikrydder
- 2 dl byggryn
- 0.5 ts salt
- 6 dl hønsebuljong (utblandet)
Fredag
Meksikanske kyllingfajitas
Se herover - dette er en helgefavoritt! Kyllingfajitas med meksikanske smaker. Marinert kyllingfilet full av smak blandet med masse deilig grønt, og servert i myke lefser. Vi snakker skikkelig kosemat!
- 4 stk. kyllingfilet
- 1 stk. jalapeño
- 2 båt hvitløk
- 2 ss frisk koriander
- 1 dl solsikkeolje
- 2 ss soyasaus
- 2 ss worchestershiresaus
- 0.5 stk. lime
- 1 stk. appelsin
- 2 stk. avokado
- 0.5 stk. lime
- 2 ss frisk koriander
- 1 båt hvitløk
- 1 stk. gul paprika
- 1 stk. grønn paprika
- 1 stk. rød paprika
- 1.5 stk. rødløk
- 8 stk. hvetetortilla
- 0.5 stk. granateple
- 2 ss frisk koriander
- 1 stk. lime
Lørdag
Pasta Bolognese
Bolognese-sausen er en klassiker med røtter helt tilbake til middelalderens Italia. Italienerne spiser den aller helst med tagliatelle – men om du føler for det så er det ingenting i veien for at du tyr til en annen type pasta. Lag gjerne pastaen selv også, da blir den enda et hakk bedre!
- 1 stk. løk
- 3 båt hvitløk
- 1 stk. gulrot
- 1 stilk stilkselleri (stangselleri)
- 600 g kjøttdeig
- 4 ss nøytral olje
- 2 boks hermetiske tomater
- 0.5 dl rødvin
- 6 dl kjøttbuljong (utblandet)
- 1 stk. laurbærblad
- 0.5 ts salt
- 0.5 ts pepper
- 500 g fersk tagliatelle
Søndag
Vegetarisk ramen
Nudelsuppe, ramen, er en tradisjonell japansk rett som finnes i veldig mange varianter. Her har vi basert hele suppen på grønnsaker.
- 2 båt hvitløk
- 2 cm frisk ingefær
- 1 l vann
- 2 stk. grønnsakbuljong (terning)
- 3 ss søt soyasaus (ketjap manis)
- 1 ss rapsolje
- 100 g grønnkål
- 100 g brekkbønner
- 50 g hodekål
- 1 stk. rødløk
- 1 ss rapsolje
- 2 stk. egg
- 160 g nudler
Dessert
Snickerskake
De fleste elsker kombinasjonen av salte peanøtter dynket i karamell og sjokolade! Snickerskake gir deg alt det beste i én form, noe gjestene dine kommer til å digge!
- 3 dl sukker
- 4 ss kakaopulver
- 1.5 dl hvetemel
- 1 ts vaniljesukker
- 150 g smør
- 2 stk. egg
- 100 g hvit sjokolade
- 1 stk. gelatinplater
- 3 dl kremfløte
- 100 g marshmallows
- 2 dl sukker
- 3 dl kremfløte
- 1 dl lys sirup
- 100 g smør
- 1 dl salte peanøtter
- 200 g mørk kokesjokolade
- 2 ts kokosfett (delfiafett)
For barna
Pizza med kjøttboller
Her viser vi deg hvordan du kan lage både pizzasaus og kjøttboller fra bunnen av. Vent med å ta karbonadedeigen ut av kjøleskapet til du skal bruke den i oppskriften, da er den lettest å jobbe med. Pizzaen smaker også veldig godt hvis du serverer den med en liten grønn salat og litt rømme. Du kan også lage din egen pizzadeig, hvis du vil.
Lag din egen ukeplan!
Legg oppskrifter i kalenderen og spar din egen ukeplan til senere!
Fredagsmiddag
Middagen du gleder deg til gjennom uka, enten den nytes i sofaen, med gjester eller når ungene har lagt seg!
Lørdagsmiddag
Middagene du lager med god tid, god matlyst og helgero!
Søndagsmiddag
Oppskriftene du trenger når familien skal samles rundt bordet, og du har tid til å nyte både matlagingen og maten.
Digge burgere
Sunn middag til helgen
Middager med kjøttdeig
Middager for én
Middager i form
Koteletter til middag
Lag høstens gode gryter
Bruk høstens råvarer
Middagsfavoritter fra andre land
Middag med rene råvarer
Middager med ekstra fiber
Indiske gryter og supper
Indiske klassikere og nye indisk-inspirerte favoritter!
Hva har du i kjøleskapet?
Ikke kast mat! Se hva du kan lage av matvarene du har!







