Middagstips for hele uken
Middagstips
Trenger du tips til middag? Her er våre beste middagstips for både hverdag og helg. Enten du trenger at det går litt fort, eller har god tid til å kose deg med matlagingen!
Ukemeny
Mandag
Hjemmelagede fiskekaker
Det er lite som kan måle seg med en glovarm, nystekt fiskekake rett fra stekepannen! Med ferske fiskefileter og hurtigmikser lager du din egen fiskefarse på få minutter, og kan velge selv om du vil lage fiskekaker, fiskepudding eller fiskeboller.
- 800 g hyse-/koljefilet
- 2 ts salt
- 0.5 ts malt hvit pepper
- 0.5 ts revet muskatnøtt
- 2 ss potetmel
- 4 dl melk
- 2 ss friske urter
Tirsdag
Kyllinggryte med sitron og oliven
Saftig kylling med frisk sitron og deilige oliven bakt i ovn. Enkelt og godt! Server gjerne med ferskt brød eller rundstykker til å dyppe i den deilige kraften.
- 800 g kylling overlår
- 4 ss olivenolje
- 1 stk. sitron
- 1 stk. hvitløk
- 2 ss frisk timian
- 200 g grønne oliven
- 2 stk. sjalottløk
Onsdag
Grillet laks med vannmelonsalsa
Grillet laksefilet med en søt og litt spicy rub er perfekt sommermat! En frisk salsa laget av vannmelon og mango står perfekt til den grillede fisken. Nyt gjerne maten ute på terrassen! Nam!
- 2 ss brunt sukker
- 1 ss paprikapulver
- 0.5 ts grovt chilikrydder
- 0.5 ts hvitløkspulver
- 0.5 ts tørket timian
- 0.5 ts salt
- 0.5 ts pepper
- 800 g laksefilet
- 2 ss nøytral olje
- 0.5 stk. vannmelon
- 1 stk. mango
- 2 stk. jalapeño
- 2 ss frisk gressløk
- 1 stk. lime
- 1 ss honning
- 0.5 ts salt
- 0.25 ts pepper
- 1 pk fetaost
Torsdag
Pølser med brokkolisalat
Grillpølser med kremet og crunchy brokkolisalat med bacon, dette blir fort en ny sommerfavoritt! Raskt og enkelt når du skal lage grillmiddag til mange.
- 1 stk. brokkoli
- 0.5 stk. rødløk
- 2 stk. stilkselleri (stangselleri)
- 100 g røde druer
- 150 g bacon
- 50 g mandler
- 1.5 dl majones
- 2 ss sukker
- 3 ss rødvinseddik
- 1 ts salt
- 0.5 ts pepper
- 4 stk. pølse
Fredag
Klippfisk med grillet ratatouille
Klippfisk er ikke bare bacalao - den er fantastisk å grille! Legg store stykker klippfisk på grillen i sommer, og server med en nydelig grillet ratatouille - en smaksfest av en rett! Bare husk å vanne ut klippfisken nok!
- 800 g klippfisk loin
- 1 stk. grønn squash
- 1 stk. aubergine
- 2 stk. rødløk
- 2 stk. paprika
- 4 båt hvitløk
- 2 ss olivenolje
- 150 g cherrytomat
- 2 ss rødvinseddik
- 1 dl friske urter
Lørdag
Rømmegrøt
Rømmegrøt, gjerne i følge med spekemat, har lange tradisjoner i Norge, og forbindes for mange med sankthansfeiring, olsokfeiring eller fjellturer. Grøten lager du enkelt selv, og fast tilbehør er sukker, kanel og smøret som skummes av grøten under koking.
- 5 dl seterrømme
- 2 dl hvetemel
- 5 dl melk
- 0.5 ts salt
Søndag
Grillribbe med grønnsaker og urtesmør
Grillribbe er grisedigg, og sammen med grillede grønnsaker og urtesmør får du en skikkelig smak av sommer. En bonus at hele middagen kan slenges på grillen, så kjapt går det også!
- 1 stk. rødløk
- 1 stk. aubergine
- 1 stk. grønn squash
- 2 stk. paprika
- 8 stk. frisk sjampinjong
- 250 g cherrytomat
- 2 ss olivenolje
- 100 g smør
- 3 ss frisk timian
- 0.5 stk. sitron
- 0.25 ts pepper
- 600 g marinert grillribbe i skiver
Dessert
Red velvet kake
Red velvet er like saftig og god som den er vakker, og imponerer de aller fleste. Lag denne kaken neste gang du vil imponere!
- 150 g smør
- 3 dl sukker
- 2 stk. egg
- 5 dl hvetemel
- 1 ss kakaopulver
- 2 ts vaniljesukker
- 1 ts bakepulver
- 1 ts natron
- 2.5 dl kulturmelk
- 1.5 ts rød konditorfarge
- 2 ss melk
- 200 g smør
- 200 g kremost naturell
- 500 g melis
- 0.5 stk. sitron
- 100 g bringebær
- 100 g jordbær
Restetips
Salat med grillet klippfisk
Hva gjør du når det blir igjen rester etter den deilige grillmiddagen? Jo, da blir det en deilig salat neste dag! Vi hadde igjen et par fine stykker grillet klippfisk, men her er det rom for å bruke det du har. Vi lover - restene blir minst like gode dagen derpå!
- 200 g klippfisk
- 100 g cherrytomat
- 1 pose ruccula
- 0.5 potte frisk basilikum
- 0.5 potte frisk koriander
- 1 stk. rødløk
- 0.5 bunt bladpersille
- 1 dl valnøttkjerner
- 1 stk. grønn chili
- 2 båt hvitløk
- 0.5 stk. sitron
- 0.5 stk. sitron
- 2 ss olivenolje
Lag din egen ukeplan!
Legg oppskrifter i kalenderen og spar din egen ukeplan til senere!
Middager for én
Middager i form
Koteletter til middag
Lag høstens gode gryter
Bruk høstens råvarer
Middager med kjøttdeig
Fredagsmiddag
Middagen du gleder deg til gjennom uka, enten den nytes i sofaen, med gjester eller når ungene har lagt seg!
Digge burgere
Lørdagsmiddag
Middagene du lager med god tid, god matlyst og helgero!
Middagsfavoritter fra andre land
Middag med rene råvarer
Middager med ekstra fiber
Sunn middag til helgen
Indiske gryter og supper
Indiske klassikere og nye indisk-inspirerte favoritter!
Hva har du i kjøleskapet?
Ikke kast mat! Se hva du kan lage av matvarene du har!
Søndagsmiddag
Oppskriftene du trenger når familien skal samles rundt bordet, og du har tid til å nyte både matlagingen og maten.








