Middagstips for hele uken
Middagstips
Trenger du tips til middag? Her er våre beste middagstips for både hverdag og helg. Enten du trenger at det går litt fort, eller har god tid til å kose deg med matlagingen!
Ukemeny
Mandag
Kokt kveite
Kveite tilberedt på tradisjonelt vis smaker fantastisk og er for mange et fast innslag på julemenyen. Kokt kveite er enkelt å få til og smaker himmelsk.
- 600 g potet
- 1 stk. agurk
- 2 ss vann
- 1 ss sukker
- 2 ss eddik, 7 %
- 0.5 ts salt
- 0.25 ts malt hvit pepper
- 200 g smør
- 2 dl kremfløte
- 1 ss frisk kruspersille
- 1 ss sitronsaft
- 0.5 ts salt
- 0.25 ts malt hvit pepper
- 800 g kveite i skiver
- 2 l vann
- 1 dl salt
- 1 ss eddik, 7 %
Tirsdag
Pulled pork med julerub
Det er utrolig digg å lage pulled pork fra bunnen av, med egen rub. Denne gode ruben er med gode julekryddere som nellik og allehånde. Resultatet av innsatsen blir en nice juleburger i brioche med syltet rødkål og rødkål-slaw.
- 1 kg svinenakke
- 2 ss sennep
- 1.5 dl julerub
- 1 dl eplejuice
- 1 ss eplecidereddik
- 200 g rødkål
- 2 stk. gulrot
- 0.5 ts salt
- 1 stk. rødløk
- 2 ss majones
- 3 ss lettrømme
- 0.5 ts kvernet pepper
- 1 ss frisk timian
- 0.25 stk. rødkål
- 1 dl eddik, 7 %
- 1 dl sukker
- 1 dl vann
- 4 stk. hel nellik
- 2 stk. stjerneanis
- 4 stk. brioche hamburgerbrød
- 1 pk sukkerertspirer
Onsdag
Vegetarisk nøttestek
Server nøttestek med masse gode smaker som en vegetar julemiddag eller som et tilbehør til kalkun. Server gjerne nøttesteken med tradisjonelt juletilbehør, eller med nye smaker som rødkål og mangosalat, grønnkål og eplesalat med cashewnøtter eller en rask rødkål-slaw.
- 1 stk. løk
- 2 stk. eple
- 2 ss olivenolje
- 150 g hasselnøtter
- 150 g mandler
- 1 boks hermetiske tomater
- 3 ss lettkokte havregryn
- 2 ts frisk salvie
- 2 ss frisk rosmarin
- 1 ts frisk ingefær
- 0.5 ts revet muskatnøtt
- 0.5 stk. sitron
- 3 stk. egg
- 0.5 dl melk
Torsdag
Indrefilet av rein med soppstuing
Indrefilet av reinsdyr er et magisk mørt stykke kjøtt. Sammen med kremet soppstuing og småpoteter har du en deilig rett du kan servere til gjestene dine. Vilt godt, fra naturen!
- 500 g aromasopp
- 1 stk. løk
- 1 ss smør
- 3 dl kremfløte
- 1 ss soyasaus
- 2 stilk frisk timian
- 400 g småpoteter
- 2 ss smør
- 1 ss frisk persille
- 0.5 ts salt
- 4 ss rørt tyttebær
- 600 g indrefilet av reinsdyr
- 0.5 ts salt
- 0.25 ts pepper
- 2 ss smør
- 2 stilk frisk timian
Fredag
Julelaks
Rause, saftige laksekoteletter er enkelt å servere gjestene dine i jula. Prikken over i'en er agurksalat og hjemmelaget hollandaise, eller kanskje sandefjordsmør - og vil du spare tid kan sausen også kjøpes ferdig.
- 1.5 dl vann
- 1 dl sukker
- 0.5 dl eplecidereddik
- 1 ss sennepsfrø
- 1 stk. stjerneanis
- 1 stk. agurk
- 2 ss frisk dill
- 800 g mandelpotet
- 1 ss friske urter
- 1 ss smør
- 4 stk. laksekotelett
- 1 ts salt
- 0.5 ts kvernet pepper
- 2 ss smør
- 2 dl vann
- 30 g løk
- 1 ss eddik, 7 %
- 0.5 ts salt
- 0.5 ts hel pepper
- 1 stk. laurbærblad
- 2 stk. eggeplomme
- 200 g smør
- 1 ss sitronsaft
- 12 stk. brokkolini
Lørdag
Helstekt kalkun
Helstekt kalkun er et vakkert og imponerende syn på matbordet. Følger du denne oppskriften vil du garantert oppnå et smakfullt og saftig resultat.
- 1 stk. kalkun, ca. 5 kg
- 100 g smør
- 1.5 ts salt
- 1.5 ts pepper
- 3 dl vann
Søndag
Pinnekjøtt brandade
Brandade er en rett med røtter i Frankrike og Spania, der den tradisjonelt lages med utvannet kokt klippfisk som rives fra hverandre med fingrene og blandes inn i potetmos med hvitløk. Vi har byttet ut klippfisken med rester av pinnekjøtt og har laget det som kanskje er den beste pinnekjøttresteretten som finnes.
- 500 g potet
- 2 båt hvitløk
- 1.5 dl kremfløte
- 2 ss nøytral olje
- 300 g ferdigdampet pinnekjøtt
- 0.5 ts kvernet pepper
- 2 ss frisk gressløk
Dessert
Panna cotta
Fløyelsmyk og deilig - panna cotta er en fantastisk enkel og god dessert som alle liker! En perfekt avslutning på et stort måltid, og nesten best av alt - den kan lages i god tid før servering.
- 4.5 stk. gelatinplater
- 1 stk. vaniljestang
- 7.5 dl kremfløte
- 1.5 dl sukker
- 300 g frosne bringebær
- 1 dl melis
- 0.5 stk. sitron
Restetips
Taco med ribbe
Nordmenn elsker taco - og ribbe! Da må jo en ribbetaco være midt i blinken. Rester av ribbe i hoisinglaze, servert i lomper og toppet med syltede grønnsaker. Dette er "next level" fredagstaco - nam!
- 1.5 dl vann
- 1 dl sukker
- 0.5 dl eplecidereddik
- 1 ts sennepsfrø
- 1 stk. stjerneanis
- 2 stk. gulrot
- 1 stk. agurk
- 600 g stekt ribbe
- 0.5 stk. rødkål
- 2 båt hvitløk
- 4 ss hoisinsaus
- 2 ss soyasaus
- 2 ts eplecidereddik
- 1 ts chilipaste (gochujang)
- 1 ss nøytral olje
- 12 stk. mini tortillalefser
- 0.5 potte frisk koriander
Lag din egen ukeplan!
Legg oppskrifter i kalenderen og spar din egen ukeplan til senere!
Middager for én
Middager i form
Koteletter til middag
Lag høstens gode gryter
Bruk høstens råvarer
Middager med kjøttdeig
Fredagsmiddag
Middagen du gleder deg til gjennom uka, enten den nytes i sofaen, med gjester eller når ungene har lagt seg!
Digge burgere
Lørdagsmiddag
Middagene du lager med god tid, god matlyst og helgero!
Middagsfavoritter fra andre land
Middag med rene råvarer
Middager med ekstra fiber
Sunn middag til helgen
Indiske gryter og supper
Indiske klassikere og nye indisk-inspirerte favoritter!
Hva har du i kjøleskapet?
Ikke kast mat! Se hva du kan lage av matvarene du har!
Søndagsmiddag
Oppskriftene du trenger når familien skal samles rundt bordet, og du har tid til å nyte både matlagingen og maten.




