Middagstips for hele uken
Middagstips
Trenger du tips til middag? Her er våre beste middagstips for både hverdag og helg. Enten du trenger at det går litt fort, eller har god tid til å kose deg med matlagingen!
Ukemeny
Mandag
Risotto med gresskar
Risotto er vidunderlig godt når den er laget riktig. Den skal være nesten flytende – som en tynn grøt, og fortsatt ha litt «bitt» i riskornene. Sødmen og kryddersmaken i det stekte gresskaret er nydelig i denne risottoen.
- 250 g gresskar
- 2 ss olivenolje
- 1 stk. løk
- 0.25 ts malt kanel
- 0.25 ts revet muskatnøtt
- 500 g arborioris (risottoris)
- 2 dl hvitvin
- 8 dl grønnsakbuljong (utblandet)
- 150 g frosne erter
- 50 g vellagret ost
Tirsdag
Grove fiskekaker med karristuede rotgrønnsaker
Nystekte, hjemmelagde fiskekaker smaker kjempegodt og er en ypperlig måte å servere fisk på. Her får du dem med en deilig karristuing og stekte poteter, men det er ingenting i veien for å nyte fiskekakene mellom et godt burgerbrød eller i en fiskewrap.
- 600 g fiskefilet
- 1 ts salt
- 1.5 ss potetmel
- 0.25 ts malt hvit pepper
- 1 stk. egg
- 1 dl melk
- 2 ss purre
- 2 ss margarin
- 2 skive kålrot
- 1 stk. gulrot
- 1 stk. persillerot
- 3 dl vann
- 1 ts karri
- 1 ss margarin
- 2.5 ss hvetemel
- 1.5 dl vann
- 1.5 dl melk
- 2 ss frisk kruspersille
Onsdag
Kyllinglår med cherrytomater
Kjøtt fra kyllinglåret er smakfullt og mørt og tåler tøffere behandling enn kyllingfilet. Her har du en deilig alt-i-ett-rett med grønnsaker og kylling, ferdig på under en time.
- 6 stk. kylling overlår
- 0.5 stk. sitron
- 4 ss olivenolje
- 500 g potet
- 1 stk. løk
- 0.5 stk. grønn squash
- 6 båt hvitløk
- 250 g cherrytomat
- 0.5 pose babyspinat
- 0.5 potte frisk basilikum
Torsdag
Lettsaltet lammekjøtt med raspeballer
Saltkjøtt av lam med raspeballer er nydelig tradisjonsmat som smaker. Om du vil lage kålrotstappe som her eller bare servere med kokt kålrot i skiver, det blir opp til deg.
- 1 kg lettsaltet lammekjøtt
- 750 g potet
- 300 g potet
- 3 dl byggmel
- 2 ss hvetemel
- 1 ts salt
- 1 kg kålrot
- 2 stk. gulrot
- 1 dl kremfløte
- 3 ss smør
Fredag
Pizza med kjøttboller og oliven
Deilig hjemmelaget italiensk pizza for to, toppet med tomatsaus, kjøttboller og oliven.
- 0.25 pk gjær
- 1.5 dl vann
- 2 ss olivenolje
- 200 g hvetemel
- 0.5 ts salt
- 0.25 båt løk
- 2 båt hvitløk
- 1 ss olivenolje
- 1 ss tomatpuré
- 1 boks hermetiske tomater
- 0.5 ss tørket timian
- 0.5 ss tørket oregano
- 0.5 ts salt
- 0.5 ts kvernet pepper
- 400 g kjøttdeig av svin
- 1 ts salt
- 0.5 ts kvernet pepper
- 0.5 ts muskatblomme
- 1 ss frisk salvie
- 1 stk. egg
- 2 ss margarin
- 14 stk. oliven
- 4 ss parmesan
Lørdag
Reinsdyrfilet med stekt sopp og småløk
Med reinsdyrfilet på menyen sikrer du selskapet ditt festmat som smaker fantastisk. Av alle kjøttslag man får tak i er nok reinsdyrkjøtt det med aller mest smak, og i tillegg er det garantert mørt!
- 3 stk. sjalottløk
- 1 ts smør
- 1 ts brunt sukker
- 2 dl portvin
- 1 l reinsdyrkraft
- 1.5 ss maisenna
- 1.5 ss vann
- 0.5 ts salt
- 0.25 ts pepper
- 2 ss smør
- 800 g ytrefilet av reinsdyr
- 1 ts salt
- 0.5 ts pepper
- 2 ss smør
- 12 stk. sjalottløk
- 400 g frisk sjampinjong
- 2 ss smør
- 200 g aspargesbønner
- 4 stk. persillerot
- 1 ss smør
- 0.5 ts salt
- 0.25 ts pepper
Søndag
Fiskefrikassé med rød og hvit fisk
En smakfull fiskegryte med grønnsaker, nydelig saus og fersk fisk. Vi har brukt ørret og kveite i vår frikassé, men her er det mange muligheter. Spanderer du litt blåskjell, reker eller andre skalldyr i frikaséen, blir den enda bedre.
- 400 g kveitefilet
- 400 g ørretfilet
- 1 stk. løk
- 2 stk. gulrot
- 2 stk. persillerot
- 1 stk. fennikel
- 50 g sukkererter
- 3 ss smør
- 1.5 ss hvetemel
- 1 dl hvitvin
- 0.5 ss frisk rosmarin
- 0.5 ss frisk timian
- 6 dl fiskekraft
- 3 dl kremfløte
Dessert
Ovnspannekake med honning og nøtter
Elsker du pannekaker, men synes det tar for lang tid å steke dem? Sleng hele røra i stekeovnen, da vel! Vi lover at denne fluffy ovnspannekaken får bein å gå på i det øyeblikket du setter den på bordet!
- 6 stk. egg
- 2.5 dl melk
- 2.5 dl hvetemel
- 50 g smør
- 2 ss honning
- 1 dl hasselnøtter
- 4 stk. aprikos
- 2 ts melis
For barna
Bakt potet med digg
Bakt potet med godt fyll er skikkelig digg! Vi har fylt den med skinke, rømme og ost, men du kan fylle den med det du liker best.
Lag din egen ukeplan!
Legg oppskrifter i kalenderen og spar din egen ukeplan til senere!
Fredagsmiddag
Middagen du gleder deg til gjennom uka, enten den nytes i sofaen, med gjester eller når ungene har lagt seg!
Lørdagsmiddag
Middagene du lager med god tid, god matlyst og helgero!
Søndagsmiddag
Oppskriftene du trenger når familien skal samles rundt bordet, og du har tid til å nyte både matlagingen og maten.
Digge burgere
Sunn middag til helgen
Middager med kjøttdeig
Middager for én
Middager i form
Koteletter til middag
Lag høstens gode gryter
Bruk høstens råvarer
Middagsfavoritter fra andre land
Middag med rene råvarer
Middager med ekstra fiber
Indiske gryter og supper
Indiske klassikere og nye indisk-inspirerte favoritter!
Hva har du i kjøleskapet?
Ikke kast mat! Se hva du kan lage av matvarene du har!







