Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Julerub

Julerub

Ingredienser

porsjoner

1 porsjon gir ca. 6 dl krydderblanding

  • 125 g brunt sukker
  • 160 g sukker
  • 2 ts malt nellik
  • 3 ts malt allehånde
  • 50 g paprikapulver
  • 25 g hvitløkspulver
  • 75 g salt
  • 25 g pepper
  • 10 g malt ingefær
  • 15 g løkpulver
  • 7 g malt spisskummen
  • 4 g chipotle chilipulver
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (2)
Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Lag din egen digge rub med smak av jul. Denne krydderblandingen passer perfekt til en saftig svinenakke, men kan også brukes på en spicy ribbe, spareribs, kyllingvinger (hot wings) eller kyllinglår.

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner

1 porsjon gir ca. 6 dl krydderblanding

  • 125 g brunt sukker
  • 160 g sukker
  • 2 ts malt nellik
  • 3 ts malt allehånde
  • 50 g paprikapulver
  • 25 g hvitløkspulver
  • 75 g salt
  • 25 g pepper
  • 10 g malt ingefær
  • 15 g løkpulver
  • 7 g malt spisskummen
  • 4 g chipotle chilipulver

Slik gjør du

  1. Bland ingrediensene til krydderblandingen godt sammen, for eksempel i en foodprosessor.

Oppbevar krydderblandingen på et glass med lokk eller i en lufttett boks. 

 

Vi har brukt krydderblandingen for å lage både pulled pork med julerub og kalkunfilet med julerub.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.8570, server:MP-PRD-WEB12 13.04.2024 04:47:40