Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Her finner du tekniske beskrivelser av de forskjellige informasjonskapslene vi bruker.

Hei, jeg heter Mats og er en robot

Snakk med meg om mat i Messenger!

Åpne i Messenger
Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Julerub

Ingredienser

1 porsjon gir ca. 6 dl krydderblanding

  • 125 g brunt sukker
  • 160 g sukker
  • 2 ts malt nellik
  • 3 ts malt allehånde
  • 50 g paprikapulver
  • 25 g hvitløkspulver
  • 75 g salt
  • 25 g pepper
  • 10 g malt ingefær
  • 15 g løkpulver
  • 7 g malt spisskummen
  • 4 g chipotle chilipulver
Del

Julerub

(2)
Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Lag din egen digge rub med smak av jul. Denne krydderblandingen passer perfekt til en saftig svinenakke, men kan også brukes på en spicy ribbe, spareribs, kyllingvinger (hot wings) eller kyllinglår.

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

1 porsjon gir ca. 6 dl krydderblanding

  • 125 g brunt sukker
  • 160 g sukker
  • 2 ts malt nellik
  • 3 ts malt allehånde
  • 50 g paprikapulver
  • 25 g hvitløkspulver
  • 75 g salt
  • 25 g pepper
  • 10 g malt ingefær
  • 15 g løkpulver
  • 7 g malt spisskummen
  • 4 g chipotle chilipulver

Slik gjør du

  1. Bland ingrediensene til krydderblandingen godt sammen, for eksempel i en foodprosessor.

Oppbevar krydderblandingen på et glass med lokk eller i en lufttett boks. 

 

Vi har brukt krydderblandingen for å lage både pulled pork med julerub og kalkunfilet med julerub.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.4584, server:MP-PRD-WEB13 25.03.2023 08:58:30