Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo

Middagstips

Trenger du inspirasjon til hva du skal ha til middag denne uken? Her får du middagstips fra oss.

  • Risgrøt

    Denne oppskriften har fått 4,7 av 5 stjerner.

    Turmat
    Middels
    Cook Time
    Over 60 min

    Risgrøt med smør, sukker og kanel er typisk middag på lørdag formiddag, og er vanlig til jul. Da vil mange ha en skåldet mandel i grøten, og en liten premie til den som finner mandelen.

  • Wok med juleskinke

    Denne oppskriften har fått 4 av 5 stjerner.

    Turmat
    Enkel
    Cook Time
    Under 20 min

    I en travel førjulstid passer det godt med en wok som denne. En annerledes måte å bruke juleskinke på som smaker kjempegodt.

  • Julelaks

    Denne oppskriften har fått 5 av 5 stjerner.

    Turmat
    Middels
    Cook Time
    40–60 min

    Rause, saftige laksekoteletter er enkelt å servere gjestene dine i jula. Prikken over i'en er agurksalat og hjemmelaget hollandaise, eller kanskje sandefjordsmør - og vil du spare tid kan sausen også kjøpes ferdig.

  • Ribbe

    Denne oppskriften har fått 4,8 av 5 stjerner.

    Turmat
    Middels
    Cook Time
    Over 60 min

    Det er ikke mange norske hjem uten ribbe i løpet av jula, og det store samtaleemnet er om svoren blir like sprø i år som i fjor. Under finner du noen lure knep for å få den beste ribba.

  • Pinnekjøtt

    Denne oppskriften har fått 4,8 av 5 stjerner.

    Turmat
    Middels
    Cook Time
    Over 60 min

    Pinnekjøtt – eller lammeribbe- er den vanligste julematen på Vestlandet, og har tatt opp konkurransen som den mest populære julematen over hele landet. Den unike smaken kommer fra de gamle konserveringsmetodene; salting og tørking. Og du, skal du ha skikkelig saftig pinnekjøtt, bruker du huskeregelen '30-3'. Det vil si 30 timer utvanning og 3 timer damping. Dette er regelen som vil gi et saftig og godt resultat, uansett. 

  • Kokt kveite

    Denne oppskriften har fått 4,9 av 5 stjerner.

    Turmat
    Middels
    Cook Time
    40–60 min

    Kveite tilberedt på tradisjonelt vis smaker fantastisk og er for mange et fast innslag på julemenyen.  Kokt kveite er enkelt å få til og smaker himmelsk. 

  • Helstekt kylling med epler og svisker

    Denne oppskriften har fått 5 av 5 stjerner.

    Turmat
    Middels
    Cook Time
    Over 60 min

    Er en hel kalkun for mye for det llle selskapet du skal ha? Gi kyllingen samme behandling som kalkunen, og bli belønnet med en gyllen, saftig og lekker fugl som godt kan trone midt på bordet.

  • Karamellpudding

    Denne oppskriften har fått 4,9 av 5 stjerner.

    Turmat
    Middels
    Cook Time
    Over 60 min

    Karamellpudding er kanskje Norges mest populære dessert. Og det er ikke så rart – når den fløyelsmyke, deilige desserten kommer på bordet bringer den frem mange gode minner for alle og enhver. Populært dessert til jul, men også resten av året.

  • Enkle rundstykker

    Turmat
    Middels
    Cook Time
    40–60 min

    Lyst til å lage noen raske, enkle rundstykker etter skolen? Her har vi brukt samme deig som man bruker til pinnebrød og stekt dem i ovnen. Det blir nesten som scones, og smaker aller best når de er ferske og varme. I denne oppskriften gir 6 porsjoner 6 rundstykker. 

Ukemenyer

Vil du ha flere middagstips? Vi har mange gode middagsforslag, enten du er på jakt etter en rask og sunn middag for en vanlig hverdag eller skal lage en god lørdagsmiddag. Sjekk vårt arkiv med tidligere middagstips!

version:11.21.1.8638, server:MP-PRD-WEB13 20.04.2024 07:02:25