Middagstips for hele uken
Middagstips
Trenger du tips til middag? Her er våre beste middagstips for både hverdag og helg. Enten du trenger at det går litt fort, eller har god tid til å kose deg med matlagingen!
Ukemeny
Mandag
Karbonader med løk
Karbonader er mat som alle liker. Serveres både til lunsj og middag, på koldtbord og i mange sosiale lag.
- 400 g karbonadedeig
- 0.5 ts salt
- 0.5 ts pepper
- 0.5 ss potetmel
- 3 ss vann
- 2 stk. løk
- 1 ss margarin
- 2 ss margarin
Tirsdag
Skinkepai
Det finnes nesten ingen grenser for hva du kan ha i en pai. Denne paien med skinke og brokkoli er på plass på middagsbordet på under en time.
- 1 stk. ferdig paideig
- 100 g brokkoli
- 100 g kokt skinke
- 1 båt hvitløk
- 0.25 stk. purre
- 4 stk. egg
- 2 dl melk
- 1.5 dl hvitost
Onsdag
Rømmegrøt
Rømmegrøt, gjerne i følge med spekemat, har lange tradisjoner i Norge, og forbindes for mange med sankthansfeiring, olsokfeiring eller fjellturer. Grøten lager du enkelt selv, og fast tilbehør er sukker, kanel og smøret som skummes av grøten under koking.
- 5 dl seterrømme
- 2 dl hvetemel
- 5 dl melk
- 0.5 ts salt
Torsdag
Svinefilet med brokkolisalat
Saftig indrefilet av svin er perfekt grillmat når du skal ha gjester. Server svinefileten med crunchy brokkolisalat og grillet sitron.
- 800 g indrefilet av svin
- 1 ss nøytral olje
- 1 ts salt
- 0.5 ts pepper
- 1 stk. brokkoli
- 0.5 stk. rødløk
- 2 stk. stilkselleri (stangselleri)
- 100 g røde druer
- 150 g bacon
- 1.5 dl majones
- 2 ss sukker
- 3 ss rødvinseddik
- 1 ts salt
- 0.5 ts pepper
- 50 g mandler
Fredag
Grillede blåskjell med chili og kokos
Blåskjell er herlig sommermat, og kan utmerket godt tilberedes på grillen. Vi har laget en variant med chili og kokosmelk, som er helt nydelig. Server med ferskt brød til å dyppe i sausen.
- 2 kg friske blåskjell
- 1 stk. løk
- 4 stilk stilkselleri (stangselleri)
- 50 g frisk ingefær
- 4 båt hvitløk
- 2 stk. rød chili
- 2 ss smør
- 0.5 flaske hvitvin
- 8 dl kokosmelk
- 2 stk. vårløk
- 1 potte frisk koriander
Lørdag
Crispy chicken med asiatisk glaze
Crispy chicken, også kalt "Popcorn Chicken", er en crunchy og saftig kyllingrett. Med honning og soyasaus i den asiatiske glaze'en blir dette en skikkelig smaksbombe!
- 650 g kylling lårfilet
- 1 dl hvetemel
- 1 dl maisenna
- 0.5 ts natron
- 0.5 ts salt
- 0.25 ts pepper
- 1 dl vann
- 1 l soyaolje
- 100 g smør
- 4 ss soyasaus
- 3 ss honning
- 3 ss sukker
Søndag
Kokt laks med agurksalat og sandefjordsmør
Kokt laks er en rotekte norsk middagsklassiker. Retten er festmat og har blitt selve middagsbordets symbol for 17. mai i Norge. Med fiskeskivens vakre korallrøde farge blir den også en fryd for øyet der den ligger side om side med agurksalat, poteter og gyllent sandefjordsmør.
- 600 g potet
- 1 stk. agurk
- 2 ss vann
- 1 ss sukker
- 1 ss eddik, 7 %
- 0.5 ts salt
- 0.25 ts malt hvit pepper
- 200 g smør
- 2 dl kremfløte
- 1 ss frisk kruspersille
- 1 ss sitronsaft
- 0.5 ts salt
- 0.25 ts malt hvit pepper
- 800 g laks
- 2 l vann
- 6 ss salt
- 2 ts hel pepper
Dessert
Pavlova
Pavlova er oppkalt etter den russiske ballettdanserinnen Anna Pavlova. Pavlovakaken er florlett, sprø og smelter i munnen. En suksess i hvert selskap og er en 17. mai-kake som er enkel å lage. Med denne oppskriften får du et perfekt resultat hver gang.
- 4 stk. eggehvite
- 0.25 ts salt
- 250 g sukker
- 2 ts maisenna
- 1 ts hvitvinseddik
- 4 stk. eggeplomme
- 3 dl melk
- 0.5 dl sukker
- 1 ss maisenna
- 3 stk. gelatinplater
- 3 dl kremfløte
- 400 g jordbær
- 125 g bringebær
- 125 g bjørnebær
- 125 g blåbær
Restetips
Laksepai
Laksepai er perfekt å servere når du har gjester, og med røkelaks får paien enda mer smak! Servert med frisk asparges er dette en ypperlig lunsj- eller middagsrett.
- 125 g smør
- 200 g hvetemel
- 2 ss vann
- 300 g røkelaks
- 200 g hvitost
- 0.5 dl frisk dill
- 0.5 ts pepper
- 4 stk. egg
- 3 dl melk
- 50 g parmesan
- 1 bunt frisk grønn asparges
Lag din egen ukeplan!
Legg oppskrifter i kalenderen og spar din egen ukeplan til senere!
Fredagsmiddag
Middagen du gleder deg til gjennom uka, enten den nytes i sofaen, med gjester eller når ungene har lagt seg!
Digge burgere
Lørdagsmiddag
Middagene du lager med god tid, god matlyst og helgero!
Middagsfavoritter fra andre land
Lag høstens gode gryter
Middag med rene råvarer
Middager med ekstra fiber
Koteletter til middag
Middager i form
Middager med kjøttdeig
Sunn middag til helgen
Indiske gryter og supper
Indiske klassikere og nye indisk-inspirerte favoritter!
Hva har du i kjøleskapet?
Ikke kast mat! Se hva du kan lage av matvarene du har!
Bruk høstens råvarer
Middager for én
Søndagsmiddag
Oppskriftene du trenger når familien skal samles rundt bordet, og du har tid til å nyte både matlagingen og maten.





