Middagstips for hele uken
Middagstips
Trenger du tips til middag? Her er våre beste middagstips for både hverdag og helg. Enten du trenger at det går litt fort, eller har god tid til å kose deg med matlagingen!
Ukemeny
Mandag
Tomatsuppe med kokt egg
Hva er suppefavoritten i Norge? Kan det være tomatsuppe, mon tro? Uansett – enten du lager suppen fra pose eller tar deg tid til å lage den fra bunnen, så smaker den enda bedre med et hardkokt egg oppi!
- 4 stk. egg
- 1 stk. løk
- 2 båt hvitløk
- 2 ss olivenolje
- 4 ss tomatpuré
- 2 boks hermetiske tomater
- 8 dl vann
- 2 stk. grønnsakbuljong (terning)
- 1 ss sukker
- 0.5 potte frisk basilikum
- 0.25 ts pepper
Tirsdag
Fiskeform med sei
Seifilet er rimelig, smakfull og anvendelig og sammen med en deilig, kremete saus med paprika og spinat, blir dette et hverdagslig herremåltid.
- 800 g seifilet
- 1 stk. løk
- 1 stk. rød paprika
- 1 stk. gul paprika
- 2 båt hvitløk
- 2 ss nøytral olje
- 3 dl matfløte
- 150 g frisk spinat
- 2 dl byggris
Onsdag
One pot med kjøttdeig
Alt i en gryte! Superenkel middag - og det på 20 minutter! One pot med kjøttdeig er tingen når du skal ha hverdagsmiddagen raskt på bordet.
- 400 g kjøttdeig
- 1 ss nøytral olje
- 1 stk. løk
- 1 båt hvitløk
- 500 g spagetti
- 1 boks hakkede tomater
- 2 ts tørket oregano
- 250 g cherrytomat
- 1 ts chiliflakes
- 12 dl vann
- 2 stk. hønsebuljongterning
- 100 g frisk spinat
- 2 ss olivenolje
- 50 g parmesan
- 0.25 potte frisk basilikum
Torsdag
Kyllingfilet med gratinerte rotgrønnsaker
Søte rotgrønnsaker gratinert med ost, og saftig kylling stekt i ovn er en topp kombinasjon! Poteter kan også bakes sammen med rotgrønnsakene.
- 3 stk. gulrot
- 2 stk. persillerot
- 2 skive sellerirot
- 1 ss olivenolje
- 100 g parmesan
- 1 ts tørket oregano
- 4 stk. kyllingfilet
- 2 ss nøytral olje
- 1 stk. vårløk
Fredag
Sashimi
Sashimi er en sunn, enkel og velsmakende rett med rå fisk. Server den kun som den er, som en forrett eller som en del av en sushimeny. Men husk å juster ned mengden etter hvor mange retter du serverer til.
- 400 g lakseloin
- 4 stk. reddik
- 0.5 stk. sitron
- 4 ss soyasaus
- 4 ss lakserogn
- 4 ss frisk koriander
- 0.5 ts wasabi
Lørdag
Boeuf Bourguignon
Boeuf Bourguignon er en verdenskjent klassiker fra Frankrike. Dette er kraftfull og velsmakende kjøttgryte som egner seg godt for tilberedning på forhånd og varmes opp før servering - da blir smaken bare enda bedre.
- 800 g benfri høyrygg av storfekjøtt
- 150 g bacon
- 2 ss smør
- 2 ss hvetemel
- 1 ts salt
- 0.5 ts kvernet pepper
- 5 båt hvitløk
- 1 ss tomatpuré
- 1 ts hel pepper
- 4 dl rødvin
- 4 dl oksekraft
- 3 ss bladpersille
- 2 stk. laurbærblad
- 10 stk. sjalottløk
- 2 stk. gulrot
- 200 g frisk sjampinjong
Søndag
Argentinsk svinerull
En annerledes måte og bruke tynnribbe på. Smaken av gode krydder sammen med en lett syrlig grønnsaksalat er en super kombinasjon.
- 1.5 kg tynnribbe
- 2 stk. egg
- 0.5 dl frisk koriander
- 5 båt hvitløk
- 4 ss olivenolje
- 1 stk. rød paprika
- 1 stk. grønn paprika
- 0.5 ts salt
- 0.5 ts pepper
- 200 g søtpotet
- 1 ss olivenolje
- 3 stk. løk
- 4 stk. paprika
- 2 ss olivenolje
- 0.5 ts salt
- 0.25 ts pepper
- 1 ss hvitvinseddik
- 4 ss bladpersille
- 2 ss frisk mynte
Dessert
Kokosmakroner
For mange blir det ikke ordentlig jul før de saftige og smakfulle kokosmakronene er bakt. Oppskriften er superenkel og gir kaker som garantert holder fasongen under steking. En porsjon av denne oppskriften, gir ca. 30 kokosmakroner.
- 4 stk. eggehvite
- 200 g sukker
- 1 ts vaniljesukker
- 200 g kokosmasse
Restetips
Punsjeboller
Har du noen kakerester er det supert å lage punsjeboller av! Og hvis du ikke har noen rester bør du vurdere å bake litt. Disse punsjebollene er nemlig veldig gode...
- 250 g kakesmuler
- 75 g mandler
- 100 g smør
- 125 g melis
- 3 stk. eggeplomme
- 2 ss rom
- 2 dl kakestrøssel
Lag din egen ukeplan!
Legg oppskrifter i kalenderen og spar din egen ukeplan til senere!
Fredagsmiddag
Middagen du gleder deg til gjennom uka, enten den nytes i sofaen, med gjester eller når ungene har lagt seg!
Digge burgere
Lørdagsmiddag
Middagene du lager med god tid, god matlyst og helgero!
Middagsfavoritter fra andre land
Lag høstens gode gryter
Middag med rene råvarer
Middager med ekstra fiber
Koteletter til middag
Middager i form
Middager med kjøttdeig
Sunn middag til helgen
Indiske gryter og supper
Indiske klassikere og nye indisk-inspirerte favoritter!
Hva har du i kjøleskapet?
Ikke kast mat! Se hva du kan lage av matvarene du har!
Bruk høstens råvarer
Middager for én
Søndagsmiddag
Oppskriftene du trenger når familien skal samles rundt bordet, og du har tid til å nyte både matlagingen og maten.





