Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo

Middagstips

Trenger du inspirasjon til hva du skal ha til middag denne uken? Her får du middagstips fra oss.

  • Neslesuppe med smilende egg

    Denne oppskriften har fått 4,5 av 5 stjerner.

    Turmat
    Middels
    Cook Time
    20–40 min

    Nesler er et forhatt ugress, men også en super grønnsak med masse smak. Neslesuppe om våren er en klassiker, som for mange vekker minner varme vårdager og kløende vabler på leggene etter neslene. Hett tips: bruk hansker og langbukser!

  • Koteletter og grønnsaker i ovn

    Denne oppskriften har fått 4,8 av 5 stjerner.

    Turmat
    Middels
    Cook Time
    20–40 min

    Koteletter er noe alle liker, og med grønnsaker som følge blir dette en ordentlig middag. Retten stekes ferdig i ovnen, da har man tid til å dekke bordet og gjøre litt ekstra ut av hverdagsmiddagen.

  • Kokt laks med agurksalat og sandefjordsmør

    Denne oppskriften har fått 4,8 av 5 stjerner.

    Turmat
    Avansert
    Cook Time
    40–60 min

    Kokt laks er en rotekte norsk middagsklassiker. Retten er festmat og har blitt selve middagsbordets symbol for 17. mai i Norge. Med fiskeskivens vakre korallrøde farge blir den også en fryd for øyet der den ligger side om side med agurksalat, poteter og gyllent sandefjordsmør.

  • Pizza med BBQ kylling

    Denne oppskriften har fått 5 av 5 stjerner.

    Turmat
    Middels
    Cook Time
    Over 60 min

    Legg en pizzastein på grillen og få grillet pizza med deilig sprø bunn. Topp den med saftig bbq-kylling, rødløk, sopp, spicy jalapenõs og frisk koriander! Hot og godt!

  • Rømmegrøt

    Denne oppskriften har fått 4,8 av 5 stjerner.

    Turmat
    Middels
    Cook Time
    20–40 min

    Rømmegrøt, gjerne i følge med spekemat, har lange tradisjoner i Norge, og forbindes for mange med sankthansfeiring, olsokfeiring eller fjellturer. Grøten lager du enkelt selv, og fast tilbehør er sukker, kanel og smøret som skummes av grøten under koking.

  • Reke- og mangosalat

    Denne oppskriften har fått 4,9 av 5 stjerner.

    Turmat
    Middels
    Cook Time
    20–40 min

    En lett, frisk og deilig salat med reker og mango!

  • Lapskaus

    Denne oppskriften har fått 4,8 av 5 stjerner.

    Turmat
    Enkel
    Cook Time
    Over 60 min

    Lapskaus er en velkjent tradisjonsrett i Norge. Rykende varm brun lapskaus med mørt og deilig kjøtt av høyrygg faller garantert i smak hos liten og stor.

  • Pavlova

    Denne oppskriften har fått 4,8 av 5 stjerner.

    Turmat
    Middels
    Cook Time
    Over 60 min

    Pavlova er oppkalt etter den russiske ballettdanserinnen Anna Pavlova. Pavlovakaken er florlett, sprø og smelter i munnen. En suksess i hvert selskap og er en 17. mai-kake som er enkel å lage.

  • Klippekrans

    Turmat
    Avansert
    Cook Time
    Over 60 min

    Klippekrans, kringle eller gigant kanelsnurr?! Nybakt er den helt fantastisk. Husk at alle råvarer bør være romtempererte før du starter. Det betyr at melk, egg og smør bør stå i romtemperatur en god stund før du setter i gang å bake.

Ukemenyer

Vil du ha flere middagstips? Vi har mange gode middagsforslag, enten du er på jakt etter en rask og sunn middag for en vanlig hverdag eller skal lage en god lørdagsmiddag. Sjekk vårt arkiv med tidligere middagstips!

version:11.21.1.8745, server:MP-PRD-WEB13 27.04.2024 11:09:03