Middagstips for hele uken
Middagstips
Trenger du tips til middag? Her er våre beste middagstips for både hverdag og helg. Enten du trenger at det går litt fort, eller har god tid til å kose deg med matlagingen!
Ukemeny
Mandag
Tandoorilaks med agurkdressing
Laks med tandoorikrydder løfter fiskemiddagen til en nytt nivå! Krydret og god fisk sammen med frisk og syrlig agurkdressing. Server med byggryn eller couscous, og gjerne en agurksalat til. Perfekt som hverdagsrett eller som en enkel middag når du skal ha gjester.
- 0.5 stk. agurk
- 0.25 ts salt
- 2 dl crème fraîche orginal, 35 %
- 0.5 ts kvernet pepper
- 600 g laksefilet
- 2 ss tandoorikrydder
- 2 dl byggryn
- 0.5 ts salt
- 6 dl hønsebuljong (utblandet)
Tirsdag
Indisk krydret lammekjøttdeig med poteter
Med et utvalg krydder i huset, får du enkelt den deilige indiske smaken på denne retten. Kjøttdeig av lam er anvendelig til raske og smaksrike retter som dette.
- 1 stk. løk
- 1 ts frisk ingefær
- 2 båt hvitløk
- 1 stk. grønn chili
- 2 ss nøytral olje
- 2 ts garam masala
- 2 ts gurkemeie
- 2 ts malt koriander
- 1 ts chilipulver
- 1 stk. hel kanel
- 2 stk. laurbærblad
- 400 g kjøttdeig av lam
- 500 g potet
- 4 stk. tomat
- 2 dl hønsebuljong (utblandet)
- 1 pose frisk spinat
- 1 ts chiliflakes
- 1 stk. grønn chili
- 4 stk. nanbrød
- 2 dl gresk yoghurt
Onsdag
Skrei med tomat- og basilikumsaus
Februar og mars er høysesong for fersk skrei. Her serverer vi den fantastiske råvaren på sydeuropeisk vis med ferske tomater, urter og hvitløk. Raskt, enkelt og utrolig godt!
- 5 dl cherrytomat
- 2 båt hvitløk
- 2 ss olivenolje
- 1 dl fiskebuljong (utblandet)
- 1 dl frisk basilikum
- 0.5 ts chiliflakes
- 1 ts sukker
- 0.5 stk. sitron
- 800 g skreifilet
- 1 ts salt
- 0.5 ts pepper
- 2 ss olivenolje
Torsdag
Betasuppe med svineknoke
Betasuppe er norsk tradisjonsmat på sitt beste! Kok gjerne flere knoker samtidig og lag en stor porsjon betasuppe med kjøtt fra svineknokene og masse deilige grønnsaker.
- 2 stk. lettsaltet svineknoke
- 2 stk. løk
- 6 stk. potet
- 6 stk. gulrot
- 1 stk. sellerirot
- 1 stk. kålrot
- 1 stk. purre
Fredag
Falafel
Falafel er vegetarboller eller flate kaker laget av moste kikerter. Falafler er vegetarmat med opprinnelse fra Midtøsten.
- 500 g tørkede kikerter
- 1 stk. sitron
- 4 ss frisk koriander
- 4 ss bladpersille
- 1 stk. egg
- 3 båt hvitløk
- 2 ts malt spisskummen
- 0.5 ts salt
- 0.5 ts kvernet pepper
- 3 dl yoghurt naturell
- 1 stk. agurk
- 1 stk. grønn chili
- 1 ts salt
- 2 stk. vårløk
Lørdag
Kinesiske vårruller
Helsprø ruller som dette ble opprinnelig spist under vårfestivalen i Kina, for å feire det nye året og hylle vårens varme. Nå spises de over hele verden med store variasjoner i smak og fyll. Her har vi fylt dem med kylling, grønnsaker og massevis av deilig smak.
- 200 g kylling lårfilet
- 2 ss nøytral olje
- 1 stk. løk
- 2 stk. gulrot
- 3 båt hvitløk
- 0.5 stk. kinakål
- 0.5 stk. rød chili
- 1 ss frisk ingefær
- 150 g bønnespirer
- 0.5 stk. lime
- 3 ss østerssaus (oyster sauce)
- 2 ss lys soyasaus
- 2 ts sesamolje
- 1 håndfull frisk koriander
- 12 blad filodeig
- 1 l frityrolje
Søndag
Kjøttkaker med ertepuré
Få hele familien inn på kjøkkenet, finn frem foodprosessoren og sett i gang. Kjøttkakemiddag er superenkelt å lage og smaker kjempegodt.
- 400 g kjøttdeig
- 1 ts salt
- 0.25 ts pepper
- 0.25 ts malt muskat
- 0.25 ts malt ingefær
- 2 ss potetmel
- 1.5 dl vann
- 2 ss smør
- 2 ss hvetemel
- 0.5 l kjøttkraft
- 1 pk frosne erter
- 1 dl kjøttbuljong (utblandet)
- 1 ss smør
- 0.25 ts pepper
- 4 ss tyttebær
Dessert
Semlor
Vil du prøve svenske semlor til fastelavn? Dette er den svenske varianten av de kjente fastelavnsbollene, er fylt med deilig mandelfyll og toppet med pisket krem!
- 100 g smør
- 600 g hvetemel
- 100 g sukker
- 1 ts bakepulver
- 2 ts malt kardemomme
- 3.5 dl melk
- 1 stk. egg
- 1 pk gjær
- 1 pk makronfyll
- 1 stk. egg
- 3 dl kremfløte
- 2 ss melis
For barna
Hveteboller
Har du lyst på ferske boller som smelter på tungen når de spises? Bak boller i dag og kos deg.
- 150 g smør
- 1 kg hvetemel
- 1.5 dl sukker
- 1 pk gjær
- 0.5 ts salt
- 2 ts malt kardemomme
- 6 dl melk
- 4 dl rosiner
- 1 stk. egg
Lag din egen ukeplan!
Legg oppskrifter i kalenderen og spar din egen ukeplan til senere!
Fredagsmiddag
Middagen du gleder deg til gjennom uka, enten den nytes i sofaen, med gjester eller når ungene har lagt seg!
Digge burgere
Lørdagsmiddag
Middagene du lager med god tid, god matlyst og helgero!
Middagsfavoritter fra andre land
Lag høstens gode gryter
Middag med rene råvarer
Middager med ekstra fiber
Koteletter til middag
Middager i form
Middager med kjøttdeig
Sunn middag til helgen
Indiske gryter og supper
Indiske klassikere og nye indisk-inspirerte favoritter!
Hva har du i kjøleskapet?
Ikke kast mat! Se hva du kan lage av matvarene du har!
Bruk høstens råvarer
Middager for én
Søndagsmiddag
Oppskriftene du trenger når familien skal samles rundt bordet, og du har tid til å nyte både matlagingen og maten.






