Middagstips for hele uken
Middagstips
Trenger du tips til middag? Her er våre beste middagstips for både hverdag og helg. Enten du trenger at det går litt fort, eller har god tid til å kose deg med matlagingen!
Ukemeny
Mandag
Eggsandwich
En skikkelig digg eggsandwich! Denne sandwichen kalles også "eggslut" - kanskje ikke det det mest innbydende navnet på en rett, men navnet har den fått fra restauranten i USA som lanserte den. Retten smaker iallefall digg! Saftig eggerøre, sprøtt bacon og smeltet ost - pakket sammen i en myk brioche. Nam!
- 3 skive bacon
- 1 ss margarin
- 1 brioche hamburgerbrød
- 3 egg
- 3 ss vann
- 0.25 ts salt
- 0.25 ts pepper
- 1 skive cheddar ost
Tirsdag
Rød fiskesuppe
En god og varmende fiskesuppe behøver ikke å ta lang tid å tilberede. Denne suppen har du på bordet i løpet av en halv time. Vi har brukt torskefilet, men her er det rom for variasjoner i massevis. Har du rester fra en fiskemiddag, er det supert å bruke dem i suppen - da er den ferdig enda raskere!
- 600 g torskefilet
- 1 stk. løk
- 2 båt hvitløk
- 1 stk. rød paprika
- 1 bit frisk ingefær
- 1 stk. fennikel
- 2 ss olivenolje
- 2 stk. stjerneanis
- 1 boks hermetiske tomater
- 2 ss tomatpuré
- 2 stk. fiskebuljong (terning)
- 8 dl vann
- 0.5 ts kajennepepper
- 1 dl frisk koriander
Onsdag
Pasta med kikertboller og gulrotpesto
Oppskrift på kjempegode små kikert- og nøtteboller med pasta og gulrotpesto. Passer perfekt som vegetarisk hverdagsmiddag.
- 1 boks hermetiske kikerter
- 100 g valnøttkjerner
- 0.5 bunt bladpersille
- 2 ss olivenolje
- 2 ss vann
- 2 ss maisenna
- 2 båt hvitløk
- 2 ss frisk rosmarin
- 1 ts salt
- 0.25 ts kvernet pepper
- 3 ss nøytral olje
- 300 g fullkornspagetti
- 1 stk. gulrot
- 50 g mandler
- 50 g parmesan
- 2 båt hvitløk
- 0.5 bunt bladpersille
- 1.5 dl olivenolje
- 0.25 ts pepper
- 1 stk. sitron
Torsdag
Enkel bibimbap
Bibimbap er koreansk, og betyr «blandet ris». En liten tungeøvelse, og en morsom måte å introdusere familien for nye smaker! I Korea er dette klassisk streetfood, her hos oss er det en krysning av wok og pytt i panne.
- 400 g skinkebiff
- 1 ss sesamolje
- 2 ss soyasaus
- 0.5 ts chiliflakes
- 1 ts hvitløk
- 3 dl jasminris
- 1 stk. agurk
- 1 ts sesamfrø
- 2 stk. gulrot
- 180 g bønnespirer
- 150 g frisk spinat
- 4 ss maisolje
- 1 ts pepper
- 0.25 ts salt
- 4 stk. egg
Fredag
Kyllingwok med grønnsaker
Det er ikke rart at kyllingwok er populært. Tenk bare på hvor lett det er å variere. Og så smaker det selvfølgelig kjempegodt!
- 4 stk. kyllingfilet
- 3 stk. gulrot
- 1 stk. rødløk
- 0.5 stk. brokkoli
- 1 pk frisk babymais
- 0.5 pk sukkererter
- 200 g basmatiris
- 2 ss nøytral olje
- 1 ss nøytral olje
- 1 pose ferdig woksaus
- 0.5 ts salt
- 0.25 ts pepper
Lørdag
Ravioli med røkelaks og spinat
Fylte pastaputer med røkelaks, servert med smørsaus. Rene smaker som viser en perfekt måte å kombinere norske råvarer med italiensk kokekunst.
- 250 g hvetemel
- 0.5 ts salt
- 2 stk. egg
- 2 stk. eggeplomme
- 100 g røkelaks
- 0.5 stk. sjalottløk
- 1 pose frisk spinat
- 1 ss nøytral olje
- 0.25 ts kvernet pepper
- 1 ts salt
- 50 g smør
- 0.5 stk. sitron
- 2 ss parmesan
- 1 ss frisk dill
Søndag
Kjelår med rosmarin, hvitløk og sitron
Kjekjøtt er mildt og delikat i smaken, og blir aller best når det blir tilberedt på lav temperatur over lang tid. Beregn 2-2 ½ time på tilberedningen og la den deilige duften av urter, hvitløk og sitron spre seg i huset.
- 2 stk. kje
- 2 ts salt
- 0.5 potte frisk rosmarin
- 1 stk. sitron
- 6 båt hvitløk
- 1 ts pepper
- 0.5 dl olivenolje
- 250 g sjalottløk
- 250 g kalamataoliven
Dessert
Ostekake med gelélokk
Ostekake med gelélokk er en populær festkake til 17. mai, konfirmasjon, bryllup eller jubileum. Sprø kjeksbunn, syrlig og god ostemasse og deilig gelé på toppen. Pynt med friske bær.
- 250 g digestive kjeks
- 1 ss sukker
- 0.5 ts malt kanel
- 100 g smør
- 2.5 dl vann
- 1 pk gelépulver med sitronsmak
- 3 dl seterrømme
- 200 g kremost naturell
- 100 g melis
- 1 ts vaniljesukker
- 3 dl kremfløte
- 2.5 dl vann
- 1 pk gelépulver med bringebærsmak
- 200 g friske bær
For barna
Sashimi med mangosalat
Sashimi er kjempegodt! Nå kan du servere det som middag sammen med ris og en nydelig salat av avokado og mango. Det er viktig at du bruker fersk laksefilet, eller loin, og du kan gjerne bruke en som er vakuumpakket.
Lag din egen ukeplan!
Legg oppskrifter i kalenderen og spar din egen ukeplan til senere!
Fredagsmiddag
Middagen du gleder deg til gjennom uka, enten den nytes i sofaen, med gjester eller når ungene har lagt seg!
Lørdagsmiddag
Middagene du lager med god tid, god matlyst og helgero!
Søndagsmiddag
Oppskriftene du trenger når familien skal samles rundt bordet, og du har tid til å nyte både matlagingen og maten.
Digge burgere
Sunn middag til helgen
Middager med kjøttdeig
Middager for én
Middager i form
Koteletter til middag
Lag høstens gode gryter
Bruk høstens råvarer
Middagsfavoritter fra andre land
Middag med rene råvarer
Middager med ekstra fiber
Indiske gryter og supper
Indiske klassikere og nye indisk-inspirerte favoritter!
Hva har du i kjøleskapet?
Ikke kast mat! Se hva du kan lage av matvarene du har!







