Middagstips for hele uken
Middagstips
Trenger du tips til middag? Her er våre beste middagstips for både hverdag og helg. Enten du trenger at det går litt fort, eller har god tid til å kose deg med matlagingen!
Ukemeny
Mandag
Krydderstekt ytrefilet av svin med spinat- og nøttesalat
En godt krydret svinefilet med varm spinat- og aspargessalat, toppet med sprø løk og valnøtter - det er godt det!
- 2 ts spisskummenfrø
- 2 ts fennikelfrø
- 1 ts rosépepper
- 2 ts anisfrø
- 1 ts salt
- 800 g ytrefilet av svin
- 2 ss nøytral olje
- 1 boks snøfrisk naturell
- 0.5 boks crème fraîche lett, 18 %
- 4 ss frisk estragon
- 1 stk. rødløk
- 1 stk. sitron
- 1 dl valnøttkjerner
- 12 stk. frisk grønn asparges
- 1 båt hvitløk
- 400 g frisk spinat
- 1 ss nøytral olje
Tirsdag
Stekt makrell med rømmesaus
Dette er en tilberedningsmetode som er brukt på Østlandet i uminnelige tider. Man kan selvsagt steke hele fisken, men her har vi valgt å bruke fileter. Litt enklere med tanke på at den supergode sausen tradisjonelt sett deler plassen på tallerkenen med både fisk, agurksalat, sitron og rømme.
- 1 stk. agurk
- 2 ss vann
- 1 ss sukker
- 1 ss eddik, 7 %
- 0.5 ts salt
- 0.25 ts malt hvit pepper
- 4 stk. makrell
- 4 ss hvetemel
- 1 ss salt
- 1 ts pepper
- 1 ss hvetemel
- 1 beger lettrømme
- 2 ss melk
Onsdag
Kyllingkjøttboller med spinatpasta
Kjempegode kyllingkjøttboller blir bare enda bedre i følge med grønn og deilig pasta!
- 200 g tagliatelle
- 400 g kyllingkjøttdeig
- 0.5 ts salt
- 0.5 ts pepper
- 50 g parmesan
- 0.5 stk. rød chili
- 1 båt hvitløk
- 2 ss nøytral olje
- 1 pk frossen spinat
- 3 dl crème fraîche orginal, 35 %
- 2 båt hvitløk
- 1.5 dl kyllingbuljong (utblandet)
- 2 dl hvitost
Torsdag
Lysing med potetmos og pistasjpesto
Kommer du over lysing i fiskedisken, så benytt anledningen og tilbered et nydelig fiskemåltid med denne delikate fisken med hvitt og fast kjøtt. Hjemmelaget potetmos og pesto er nydelig følge.
- 800 g lysingfilet (uten skinn og ben)
- 1 ts salt
- 0.5 ts pepper
- 50 g bladpersille
- 50 g ruccula
- 50 g usaltede pistasjnøtter
- 1 båt hvitløk
- 30 g parmesan
- 1 dl olivenolje
- 10 stk. potet
- 2 dl melk
- 2 ss smør
- 0.25 ts revet muskatnøtt
- 0.5 ts salt
- 0.5 ts pepper
- 2 ss margarin
Fredag
Vegetarpizza med tacosmak
Tacopizza toppet med masse deilige, krydrede grønnsaker, frisk koriander og lime. Nam! Lag enten din egen pizzadeig, gjerne eltefri pizzadeig - eller kjøp halvstekte pizzabunner.
- 2 ss friske urter
- 2 dl crème fraîche orginal, 35 %
- 1 stk. rødløk
- 1 stk. grønn paprika
- 1 stk. gul paprika
- 1 stk. rød paprika
- 1 ss nøytral olje
- 1 pk fajitaskrydder
- 2 stk. pizzabunn
- 300 g revet ost
- 2 ss lettrømme
- 1 stk. lime
- 2 stk. vårløk
- 0.25 potte frisk koriander
Lørdag
Svinefilet med gresk salat
Smaken av sommer - saftig grillet svinefilet med frisk gresk salat og en deilig tzatziki. Så enkelt og så godt!
- 800 g indrefilet av svin
- 0.5 ts salt
- 0.25 ts pepper
- 1 ss nøytral olje
- 3 stk. tomat
- 8 stk. cherrytomat
- 0.5 stk. rødløk
- 1 stk. agurk
- 150 g kalamataoliven
- 2 ss olivenolje
- 1 ss tørket oregano
- 200 g fetaost
- 65 g hjertesalat
Søndag
Grillet kyllinglår med lun potetsalat
Med ferdiggrillede kyllinglår er middagen aldri langt unna. Potetsalaten lager du mens kyllinglårene blir varme i ovnen.
- 12 stk. småpoteter
- 2 ss nøytral olje
- 0.5 ts salt
- 0.25 ts pepper
- 4 stk. tomat
- 0.5 stk. purre
- 0.5 glass kapers
- 4 stk. grillet kyllinglår
Dessert
Rabarbrapai med vaniljesaus
En enkel og sykt god rabarbrapai! Passer like godt til dessert som til kaffekosen. Paien kan serveres med hjemmelaget vaniljesaus eller iskrem.
- 50 g hvetemel
- 50 g sukker
- 50 g smør
- 50 g mandelflak
- 800 g rabarbra
- 2.5 dl sukker
- 3 ss potetmel
- 1 stk. vaniljestang
Restetips
Ribollita
Ribollita er en perfekt restesuppe - selv navnet betyr "kokt igjen". Den originale italienske oppskriften inneholder tørt brød, cannelini-bønner og svartkål, men den kan varieres i det uendelige med de grønnsakene du har for hånden. Vår ribollita er laget med linser og byggryn, og serveres med gratinert, daggammelt brød.
- 1 stk. løk
- 3 stilk stilkselleri (stangselleri)
- 1 stk. gulrot
- 0.25 stk. fennikel
- 3 båt hvitløk
- 2 ss nøytral olje
- 2 stk. laurbærblad
- 2 stilk frisk timian
- 0.5 ts røkt paprikapulver
- 0.5 ts chiliflakes
- 2 boks hakkede tomater
- 5 dl grønnsakbuljong (utblandet)
- 100 g puylinser
- 115 g byggryn
- 100 g svartkål
Lag din egen ukeplan!
Legg oppskrifter i kalenderen og spar din egen ukeplan til senere!
Middag med rene råvarer
Middager med ekstra fiber
Koteletter til middag
Lag høstens gode gryter
Middager i form
Middager med kjøttdeig
Middagsfavoritter fra andre land
Sunn middag til helgen
Fredagsmiddag
Middagen du gleder deg til gjennom uka, enten den nytes i sofaen, med gjester eller når ungene har lagt seg!
Lørdagsmiddag
Middagene du lager med god tid, god matlyst og helgero!
Indiske gryter og supper
Indiske klassikere og nye indisk-inspirerte favoritter!
Hva har du i kjøleskapet?
Ikke kast mat! Se hva du kan lage av matvarene du har!
Bruk høstens råvarer
Digge burgere
Middager for én
Søndagsmiddag
Oppskriftene du trenger når familien skal samles rundt bordet, og du har tid til å nyte både matlagingen og maten.








