Middagstips for hele uken
Middagstips
Trenger du tips til middag? Her er våre beste middagstips for både hverdag og helg. Enten du trenger at det går litt fort, eller har god tid til å kose deg med matlagingen!
Ukemeny
Mandag
Tomatsuppe med kylling, bønner og basilikum
Tomatsuppe er en favorittsuppe både blandt barn og voksne, og den er i tillegg sunn og rask å lage! Her er en fyldig variant med mør, norsk kylling, sorte bønner og frisk basilikum. Deilig og godt!
- 0.5 stk. løk
- 2 båt hvitløk
- 1 ss nøytral olje
- 2 ss tomatpuré
- 1 boks hermetiske tomater
- 4 dl vann
- 1 stk. grønnsakbuljong (terning)
- 0.5 ss sukker
- 0.5 ts salt
- 0.25 ts pepper
- 300 g kyllingfilet
- 2 ss margarin
- 1 boks hermetiske svarte bønner
- 0.25 potte frisk basilikum
- 4 stk. grovt rundstykke
Tirsdag
Alt i ett-form med laks og grønnsaker
Middagsfavoritten laks i ny drakt - denne lakseformen er enkel, rask og smaker nydelig - og kanskje best av alt: den lager seg selv i stekeovnen mens du kan gjøre andre viktige ting.
- 800 g laksefilet
- 2 ss nøytral olje
- 0.5 pk persille
- 4 stk. potet
- 2 stk. gulrot
- 200 g sellerirot
- 0.5 stk. fennikel
- 0.5 stk. purre
- 6 dl matfløte
- 2 båt hvitløk
Onsdag
Røsti med squash og egg
Grønnsaker og egg er en perfekt match. Har du rester av kokte poteter og litt squash som du ikke helt vet hva du skal bruke til, lager du denne enkle retten i løpet av under en halv time.
- 0.5 stk. grønn squash
- 1 stk. potet
- 3 stk. kokte poteter
- 1 ss smør
- 2 stk. egg
- 2 ss frisk dill
Torsdag
Wraps med reinsdyrskav
Spenstig variant av fredagstacoen; wraps med saftig skav og syrlig tyttebærrømme. NAM! Vilt godt, fra naturen!
- 0.5 stk. purre
- 2 ss margarin
- 400 g reinsdyrskav
- 1 ts salt
- 0.5 ts pepper
- 4 stk. hvetetortilla
- 4 ss lettrømme
- 2 ss tyttebærsyltetøy
- 1 pk blandet babybladsalat
Fredag
Lammeboller med byggrissalat
Saftige lammeboller, byggrissalat med masse spennende smak og mynteyoghurt. Enkelt, godt og næringsrikt!
- 400 g kjøttdeig av lam
- 0.5 ts salt
- 2 båt hvitløk
- 1 stk. rød chili
- 0.5 ts kvernet pepper
- 0.5 ts malt koriander
- 2 ts tørket oregano
- 2 ss potetmel
- 1.5 dl melk
- 4 ss nøytral olje
- 4 ss gresk yoghurt
- 2 ss frisk mynte
- 4 dl byggris
- 1 stk. rødløk
- 4 stilk frisk mynte
- 1 stk. sitron
- 1 ts gurkemeie
- 1 båt hvitløk
- 0.5 ss sukker
- 4 ss olivenolje
Lørdag
Nudelsalat med svinefilet
Salat med asiatisk smak - perfekt enten du skal ha gjester eller bare kose deg en hverdag. Nudler som metter, grønt som gjør salaten ekstra fargerik, saftig svinefilet og en kremete, deilig peanøttdressing. Kan det bli bedre?
- 600 g indrefilet av svin
- 0.5 ts salt
- 0.5 ts pepper
- 2 ss nøytral olje
- 2 ss sriracha (asiatisk chilisaus)
- 0.5 stk. lime
- 150 g peanøttsmør
- 1 ss sriracha (asiatisk chilisaus)
- 2 ss soyasaus
- 1 ts frisk ingefær
- 1 båt hvitløk
- 1 ss riseddik
- 2 ss honning
- 3 ss nøytral olje
- 1 stk. lime
- 1 ss sesamolje
- 150 g risnudler
- 0.5 stk. brokkoli
- 4 stk. vårløk
- 1 stk. oransje paprika
- 200 g cherrytomat
- 2 stk. gulrot
- 1 potte frisk koriander
- 50 g cashewnøtter
- 1 ss sesamfrø
Søndag
Fiskefrikassé med rød og hvit fisk
En smakfull fiskegryte med grønnsaker, nydelig saus og fersk fisk. Vi har brukt ørret og kveite i vår frikassé, men her er det mange muligheter. Spanderer du litt blåskjell, reker eller andre skalldyr i frikaséen, blir den enda bedre.
- 400 g kveitefilet
- 400 g ørretfilet
- 1 stk. løk
- 2 stk. gulrot
- 2 stk. persillerot
- 1 stk. fennikel
- 50 g sukkererter
- 3 ss smør
- 1.5 ss hvetemel
- 1 dl hvitvin
- 0.5 ss frisk rosmarin
- 0.5 ss frisk timian
- 6 dl fiskekraft
- 3 dl kremfløte
Dessert
Belgiske vafler
Vafler blir vi vel aldri lei av, men av og til kan det smake med litt variasjon også på den fronten. Disse nystekte belgiske vaflene er luftige og myke, og smaker nydelig. De blir stekt i et spesielt jern for å få riktig fasong, men du kan også steke dem i det vaffeljernet du har. Vafler blir en aldri lei av, men likevel kan det smake med litt variasjon også på den fronten. Belgiske vafler skal væresprø og luftige, og blir stekt i et spesielt jern for å få riktig fasong. Du kan også steke dem i vårt tradisjonelle norske vaffeljern.
- 4 stk. egg
- 0.25 ts salt
- 100 g sukker
- 3 ts vaniljesukker
- 150 g smør
- 3.5 dl melk
- 3.5 dl vann
- 25 g gjær
- 500 g hvetemel
- 1 ss nøytral olje
Lag din egen ukeplan!
Legg oppskrifter i kalenderen og spar din egen ukeplan til senere!
Fredagsmiddag
Middagen du gleder deg til gjennom uka, enten den nytes i sofaen, med gjester eller når ungene har lagt seg!
Lørdagsmiddag
Middagene du lager med god tid, god matlyst og helgero!
Søndagsmiddag
Oppskriftene du trenger når familien skal samles rundt bordet, og du har tid til å nyte både matlagingen og maten.
Digge burgere
Sunn middag til helgen
Middager med kjøttdeig
Middager for én
Middager i form
Koteletter til middag
Lag høstens gode gryter
Bruk høstens råvarer
Middagsfavoritter fra andre land
Middag med rene råvarer
Middager med ekstra fiber
Indiske gryter og supper
Indiske klassikere og nye indisk-inspirerte favoritter!
Hva har du i kjøleskapet?
Ikke kast mat! Se hva du kan lage av matvarene du har!






