Middagstips for hele uken
Middagstips
Trenger du tips til middag? Her er våre beste middagstips for både hverdag og helg. Enten du trenger at det går litt fort, eller har god tid til å kose deg med matlagingen!
Ukemeny
Mandag
Vegetarisk linsesuppe
Linser finnes i mange farger, og kan tilberedes på et utall ulike måter. Røde linser er flotte å lage suppe av, og sammen med krydder og grønnsaker har du på rimelig kort tid en næringsrik og mettende suppe på bordet.
- 1 stk. løk
- 1 stk. gulrot
- 2 stilk stilkselleri (stangselleri)
- 2 båt hvitløk
- 2 ss olivenolje
- 4 cm frisk ingefær
- 1 ts malt spisskummen
- 1 ts malt koriander
- 1 ts paprikapulver
- 1 ts gurkemeie
- 2.5 dl røde linser (tørre)
- 1 boks hakkede tomater
- 6 dl grønnsakbuljong (utblandet)
- 0.5 stk. sitron
- 1 dl gresk yoghurt
- 2 ss frisk persille
Tirsdag
Seipanne med grønnsaker
Denne raske seipannen med grønnsaker er super hverdagsmiddag til travle dager. Sei er en smakfull fisk som ofte barna liker også.
- 800 g seifilet
- 1 stk. løk
- 1 stk. gulrot
- 0.5 stk. grønn squash
- 2 stk. paprika
- 1 ss nøytral olje
- 1 boks hermetiske tomater
- 1 ts salt
- 0.25 ts kvernet pepper
Onsdag
Hverdagsgryte med strimlet svinekjøtt
Renskåret svinekjøtt er magert og mørt. I denne oppskriften blir strimlet svinekjøtt, grønnsaker og kremet saus til en deilig hverdagsgryte hele familien vil like.
- 1 stk. løk
- 1 båt hvitløk
- 200 g frisk sjampinjong
- 1 stk. rød paprika
- 600 g renskåret svinekjøtt i strimler
- 2 ss margarin
- 2 dl kjøttbuljong (utblandet)
- 3 dl crème fraîche orginal, 35 %
- 1 ss dijonsennep
Torsdag
Enkel kyllingramen
Nudelsuppe, ramen, er en tradisjonell japansk rett som opprinnelig kommer fra Kina. Det finnes utallige varianter og dette er en rask og enkel variant der du bruker ferdig kyllingkraft smakssatt med blant annet chili, hvitløk, anis og misopaste. Serveres med nudler, kokte egg, skiver av saftig kyllingkjøtt, sprøe grønnsaker og frisk koriander.
- 1.5 l kyllingkraft
- 3 båt hvitløk
- 2 stk. rød chili
- 1 stk. stjerneanis
- 0.5 stk. sitrongress
- 2 ss frisk ingefær
- 2 ss miso (soyabønnepasta)
- 4 stk. egg
- 160 g eggnudler
- 300 g kyllingfilet
- 1 ss margarin
- 2 ss chilipaste (sambal oelek)
- 2 stk. gulrot
- 4 stk. vårløk
- 2 ss frisk koriander
Fredag
Fish and chips
Fish 'n chips er skikkelig digg street food, med frityrstekt, hvit fisk og knasende sprø poteter! Server retten på britisk vis med tartarsaus, erter og sitron.
- 800 g potet
- 3 ss nøytral olje
- 1 ts salt
- 1 ts kvernet pepper
- 800 g torskefilet
- 0.5 ts salt
- 0.5 ts kvernet pepper
- 1 stk. egg
- 150 g hvetemel
- 150 g maisenna
- 2 ts bakepulver
- 1 ts paprikapulver
- 1 ts hvitløkspulver
- 330 ml øl
- 1 l frityrolje
Lørdag
Asiatisk biffsalat
Salat til middag? Da er denne deilige biffsalaten med bokhvetenudler og friske grønnsaker midt i blinken.
- 600 g ytrefilet av storfe
- 1 ts salt
- 0.5 ts pepper
- 2 ss nøytral olje
- 1 pk sobanudler
- 0.5 stk. agurk
- 2 stk. gulrot
- 10 stk. cherrytomat
- 2 stk. vårløk
- 0.5 stk. granateple
- 0.5 pk babyspinat
- 6 ss nøytral olje
- 2 ts sesamolje
- 2 ss sukker
- 2 stk. lime
- 1.5 ss soyasaus
- 1 ss frisk ingefær
- 2 båt hvitløk
- 1 stk. rød chili
- 3 stilk frisk mynte
- 0.5 potte frisk koriander
Søndag
Koteletter med potet- og aïolisalat
Server en annerledes og spennende potetsalat med mye smak til svinekotelettene.
- 800 g nypotet
- 100 g chorizopølse
- 1 flaske aïoli
- 2 ss frisk basilikum
- 4 stk. kotelett av svin
- 1 ts salt
- 0.5 ts pepper
Dessert
Ostekake med gelélokk
Ostekake med gelélokk er en populær festkake til 17. mai, konfirmasjon, bryllup eller jubileum. Sprø kjeksbunn, syrlig og god ostemasse og deilig gelé på toppen. Pynt med friske bær.
- 250 g digestive kjeks
- 1 ss sukker
- 0.5 ts malt kanel
- 100 g smør
- 2.5 dl vann
- 1 pk gelépulver med sitronsmak
- 3 dl seterrømme
- 200 g kremost naturell
- 100 g melis
- 1 ts vaniljesukker
- 3 dl kremfløte
- 2.5 dl vann
- 1 pk gelépulver med bringebærsmak
- 200 g friske bær
Restetips
God restepai
I vår restepai er det brukt bacon, kokt skinke og grillet kylling, men du kan gjerne bruke andre kjøttrester som du har i kjøleskapet ditt.
- 1 pk ferdig paideig
- 50 g bacon
- 50 g kokt skinke
- 1 stk. grillet kyllinglår
- 5 stk. egg
- 3 dl melk
- 1 ts salt
- 0.5 ts pepper
- 6 stk. rød cherrytomat
- 200 g hvitost
- 2 ss frisk basilikum
Lag din egen ukeplan!
Legg oppskrifter i kalenderen og spar din egen ukeplan til senere!
Fredagsmiddag
Middagen du gleder deg til gjennom uka, enten den nytes i sofaen, med gjester eller når ungene har lagt seg!
Digge burgere
Lørdagsmiddag
Middagene du lager med god tid, god matlyst og helgero!
Middagsfavoritter fra andre land
Lag høstens gode gryter
Middag med rene råvarer
Middager med ekstra fiber
Koteletter til middag
Middager i form
Middager med kjøttdeig
Sunn middag til helgen
Indiske gryter og supper
Indiske klassikere og nye indisk-inspirerte favoritter!
Hva har du i kjøleskapet?
Ikke kast mat! Se hva du kan lage av matvarene du har!
Bruk høstens råvarer
Middager for én
Søndagsmiddag
Oppskriftene du trenger når familien skal samles rundt bordet, og du har tid til å nyte både matlagingen og maten.






