Middagstips for hele uken
Middagstips
Trenger du tips til middag? Her er våre beste middagstips for sunne, raske og gode måltider som passer både barn å voksne.
Ukemeny
Mandag
Kjøttboller i fløtesaus
Dette er kjøttboller som de gjør det i Sverige, med fløtesaus med honning, sennep, sitron og persille. Servert med potetmos og en bolle salat blir dette en kjempegod og snarlaget hverdagsrett som både barn og voksne vil like.
- 400 g kjøttdeig
- 1 ts salt
- 0.5 ts pepper
- 2 ss vann
- 2 ss margarin
- 3 dl kremfløte
- 1 ss grov sennep
- 1 ss honning
- 4 ss bladpersille
- 1 stk. sitron
- 10 stk. potet
- 3 dl melk
- 2 ss smør
- 0.5 ts salt
- 0.25 ts pepper
- 1 stk. gul paprika
- 10 stk. cherrytomat
- 1 pose ferdigkuttet salatblanding
Tirsdag
Pannekaker
Oppskriften gir verdens beste pannekaker, så pass på å lage nok pannekakerøre.
- 3 dl hvetemel
- 0.5 ts salt
- 5 dl melk
- 4 stk. egg
- 1 ss smør
Onsdag
Kyllingfilet med eple og bacon
Kyllingfilet er en middagsfavoritt for mange. Her har vi gitt den selskap av syrlig eple, sennep og bacon, en artig vri med spennende smak.
- 1 ss nøytral olje
- 2 båt hvitløk
- 2 ss sennep
- 4 stk. kyllingfilet
- 4 skive bacon
- 1 stk. eple
- 1 stk. løk
- 2 ss olivenolje
- 1 ss brunt sukker
- 0.5 ts salt
- 0.5 ts kvernet pepper
Torsdag
Skrei, lever og rogn
Skrei, lever og rogn kalles også skreimølje, og er den tradisjonelle måten å servere skreien på. Dette er rustikk mat som bare kan nytes i skreisesongen.
- 1.2 kg skrei i skiver
- 12 stk. potet
- 1 stk. torskerogn
- 1 l vann
- 2 ss salt
- 200 g torskelever
- 1 dl vann
- 1 ts salt
- 5 stk. hel pepper
- 0.5 stk. løk
- 0.5 ts eddik, 7 %
- 1 stk. laurbærblad
- 2 l vann
- 2 ss eddik, 7 %
- 1 dl salt
- 2 ts hel pepper
- 1 stk. sitron
Fredag
Meksikanske kyllingfajitas
Se herover - dette er en helgefavoritt! Kyllingfajitas med meksikanske smaker. Marinert kyllingfilet full av smak blandet med masse deilig grønt, og servert i myke lefser. Vi snakker skikkelig kosemat!
- 4 stk. kyllingfilet
- 1 stk. jalapeño
- 2 båt hvitløk
- 2 ss frisk koriander
- 1 dl solsikkeolje
- 2 ss soyasaus
- 2 ss worchestershiresaus
- 0.5 stk. lime
- 1 stk. appelsin
- 2 stk. avokado
- 0.5 stk. lime
- 2 ss frisk koriander
- 1 båt hvitløk
- 1 stk. gul paprika
- 1 stk. grønn paprika
- 1 stk. rød paprika
- 1.5 stk. rødløk
- 8 stk. hvetetortilla
- 0.5 stk. granateple
- 2 ss frisk koriander
- 1 stk. lime
Lørdag
Reker med urtemajones
Prøv en vri på dressingen til rekene. Green Goddess majones er grønn og lekker og veldig populær i USA. Vi kaller den urtemajones. Deilig urtesmak passer perfekt til rekene!
- 1.5 kg reker
- 1 dl majones
- 1 dl matyoghurt
- 1 båt hvitløk
- 4 ss frisk kruspersille
- 2 ss frisk estragon
- 3 ss frisk gressløk
- 4 skive surdeigsbrød
- 1 stk. lime
Søndag
Ertesuppe med svineknoke
Tradisjonell ertesuppe kokt på svineknoke er god, solid bondekost som egner seg året rundt til både hverdag og fest. Og pannekaker hører med som dessert!
- 200 g tørkede gule erter
- 1 stk. lettsaltet svineknoke
- 1 stk. løk
- 1 stk. sellerirot
- 2 stk. laurbærblad
- 4 stilk frisk timian
- 2 l vann
- 2 stk. gulrot
- 1 stk. purre
Dessert
Rullekake
Rullekake er en gammel klassiker - og favoritt hos både store og små! Rullekake er kanskje en av de raskeste kakene du kan lage av trygge, norske egg. Vi har fylt den med bringebærsyltetøy, men du kan selvfølgelig fylle den med det du liker aller best.
- 4 stk. egg
- 120 g sukker
- 120 g hvetemel
- 0.25 ts bakepulver
- 2.5 dl bringebærsyltetøy
Restetips
Plukkfisk
Plukkfisk er en flott måte å bruke opp rester av kokt fisk på. Dette er husmannskost med røtter i Hordaland, og varieres ut fra hvilken fisk du har tilgjengelig – både fersk, saltet og røkt fisk smaker nydelig i plukkfisk.
- 600 g lettsaltet torsk
- 400 g kokte poteter
- 2 stk. løk
- 1 stk. purre
- 4 ss smør
- 4 ss hvetemel
- 1 l melk
- 1 krm revet muskatnøtt
- 1 kvist frisk dill
Lag din egen ukeplan!
Legg oppskrifter i kalenderen og spar din egen ukeplan til senere!
Lag høstens gode gryter
Hva har du i kjøleskapet?
Ikke kast mat! Se hva du kan lage av matvarene du har!







