Middagstips for hele uken
Middagstips
Trenger du tips til middag? Her er våre beste middagstips for både hverdag og helg. Enten du trenger at det går litt fort, eller har god tid til å kose deg med matlagingen!
Ukemeny
Mandag
Tomatsuppe bakt i ovn
Har du fått med deg Tiktok trenden "Baked tomato soup"? En superenkel og smaksrik tomatsuppe der grønnsakene bakes i ovn for å få frem den deilige smaken, før de kjøres sammen til en fyldig suppe.
- 1 stk. løk
- 1 stk. rød paprika
- 4 stk. tomat
- 1 stk. hvitløk
- 1 stk. rød chili
- 250 g cherrytomat
- 2 ss olivenolje
- 3 kvist frisk basilikum
- 4 kvist frisk timian
- 1 ts chiliflakes
- 6 dl grønnsakbuljong (utblandet)
- 2 dl matfløte
- 2 ts sukker
- 4 skive grovt rugbrød
- 1 ss olivenolje
- 0.5 ts salt
- 2 stilk frisk timian
Tirsdag
Fiskeboller i hvit saus
Enkelte retter vekker til live sterke barndomsminner. Fiskeboller i hvit saus er en slik rett for mange, og enten elsker du denne retroretten og blir myk om hjertet av smaken, eller så mener du dette kun er mat for tannløse og småunger. Uansett - fiskeboller i hvit saus glimrende hverdagsmat!
- 2 ss margarin
- 3 ss hvetemel
- 1 boks fiskeboller
- 4 dl melk
- 800 g potet
- 800 g gulrot
- 2 ss frisk gressløk
Onsdag
Pizza med kjøttboller og oliven
Deilig hjemmelaget italiensk pizza for to, toppet med tomatsaus, kjøttboller og oliven.
- 0.25 pk gjær
- 1.5 dl vann
- 2 ss olivenolje
- 200 g hvetemel
- 0.5 ts salt
- 0.25 båt løk
- 2 båt hvitløk
- 1 ss olivenolje
- 1 ss tomatpuré
- 1 boks hermetiske tomater
- 0.5 ss tørket timian
- 0.5 ss tørket oregano
- 0.5 ts salt
- 0.5 ts kvernet pepper
- 400 g kjøttdeig av svin
- 1 ts salt
- 0.5 ts kvernet pepper
- 0.5 ts muskatblomme
- 1 ss frisk salvie
- 1 stk. egg
- 2 ss margarin
- 14 stk. oliven
- 4 ss parmesan
Torsdag
Kremet viltpanne
Kremet viltpanne er deilig på smak, og så enkel å lage! Fres reinsdyrskav med litt grønnsaker og server med rørte tyttebær og potet- og pastinakkmos. Passer til hverdag og fest!
- 8 stk. potet
- 3 stk. pastinakk
- 1 dl matfløte
- 0.5 ts salt
- 0.25 ts pepper
- 1 ss smør
- 500 g reinsdyrskav
- 2 ss margarin
- 3 stk. gulrot
- 0.5 stk. purre
- 2 stk. einebær
- 1 pk frosne erter
- 2 dl matfløte
Fredag
Bacalao
Det finnes en mengde oppskrifter på Bacalao rundt om i verden og i Portugal skryter de av at de har en oppskrift for hver dag i året. Her i Norge er versjonen med potet og tomat den mest populære. Lett å lage og perfekt mat for festlige anledninger.
- 1 kg klippfisk
- 1 kg potet
- 350 g løk
- 4 båt hvitløk
- 2 dl olivenolje
- 3 boks hermetiske tomater
- 4 stk. laurbærblad
- 2 stk. rød chili
- 100 g oliven
- 2 ss bladpersille
Lørdag
Klassisk lammestek
Klassisk lammestek er typisk servering i forbindelse med påske og i lammesesongen om høsten, men gjerne ellers i året også. Bruker du litt tid på å skjære ut isbeinet på lammelåret før steking, så får du en lammestek som er enklere å skjære i fine skiver.
- 1 stk. lammelår
- 2 ts salt
- 1 ts pepper
- 3 båt hvitløk
- 4 stilk frisk rosmarin
- 3 dl vann
- 6 stk. gulrot
- 1 stk. sellerirot
- 3 stk. løk
- 2 ss olivenolje
- 1 ts salt
- 0.5 ts pepper
- 5 dl kraft fra steken
- 2 ss maisenna
Søndag
Kyllingfilet med snøfrisk og bacon
Gi kyllingfileten et løft og gjør den til skikkelig en koserett ved å fylle den med myk smaksatt kremost og pakke den godt inn i bacon. Ordentlig helgekos!
- 125 g snøfrisk naturell
- 0.5 stk. sitron
- 0.5 stk. rød chili
- 1 ss frisk estragon
- 0.25 ts kvernet pepper
- 4 stk. kyllingfilet
- 0.5 ts salt
- 8 skive bacon
- 2 ss olivenolje
Dessert
Budapestrull
Budapestrull er som en deilig krysning av rullekake og kvæfjordkake - nydelig nøttemarengs med kremfyll og mandarinbåter. Dette er en svensk klassiker, skapt av en konditor i Vetlanda rundt 1950. Nyt den med en kopp kaffe - gjerne servert i tynne mokkakopper!
- 6 eggehvite
- 3 dl sukker
- 1 dl maisenna
- 150 g hasselnøtter
- 3 dl kremfløte
- 300 g hermetiske mandariner
- 1 dl mandelflak
- 2 ts melis
Restetips
Gyros med lammestek
Gyros med lam er perfekt om du ønsker å bruke opp rester av lammesteken! Fyll pitabrød med tomat, rødløk, agurk og persille- og server med en deilig tzatziki, så får du en helt ny rett ut av restene!
- 400 g rester av lammestek
- 250 g cherrytomat
- 1 bunt bladpersille
- 1 stk. rødløk
- 2 ss sitronsaft
- 1 pk pommes frites
- 4 stk. pitabrød
- 1 ss margarin
- 2 ss gyroskrydder
- 4 ss tzatziki
Lag din egen ukeplan!
Legg oppskrifter i kalenderen og spar din egen ukeplan til senere!
Middag med rene råvarer
Middager med ekstra fiber
Koteletter til middag
Lag høstens gode gryter
Middager i form
Middager med kjøttdeig
Middagsfavoritter fra andre land
Sunn middag til helgen
Fredagsmiddag
Middagen du gleder deg til gjennom uka, enten den nytes i sofaen, med gjester eller når ungene har lagt seg!
Lørdagsmiddag
Middagene du lager med god tid, god matlyst og helgero!
Indiske gryter og supper
Indiske klassikere og nye indisk-inspirerte favoritter!
Hva har du i kjøleskapet?
Ikke kast mat! Se hva du kan lage av matvarene du har!
Bruk høstens råvarer
Digge burgere
Middager for én
Søndagsmiddag
Oppskriftene du trenger når familien skal samles rundt bordet, og du har tid til å nyte både matlagingen og maten.







