Middagstips for hele uken
Middagstips
Trenger du tips til middag? Her er våre beste middagstips for både hverdag og helg. Enten du trenger at det går litt fort, eller har god tid til å kose deg med matlagingen!
Ukemeny
Mandag
Plukkfisk
Plukkfisk er en flott måte å bruke opp rester av kokt fisk på. Dette er husmannskost med røtter i Hordaland, og varieres ut fra hvilken fisk du har tilgjengelig – både fersk, saltet og røkt fisk smaker nydelig i plukkfisk.
- 600 g lettsaltet torsk
- 400 g kokte poteter
- 2 stk. løk
- 1 stk. purre
- 4 ss smør
- 4 ss hvetemel
- 1 l melk
- 1 krm revet muskatnøtt
- 1 kvist frisk dill
Tirsdag
Wok med kylling og sursøt saus
Sweet and sour har du kanskje spist en gang på restaurant eller ferie. En sursøt saus lager du enkelt selv – raskt, rimelig og med masse smak. I en kyllingwok med grønnsaker smaker den nydelig!
- 2 stk. kyllingfilet
- 1 stk. løk
- 3 stk. paprika
- 1 stk. rød chili
- 3 ss sukker
- 2 ss eplecidereddik
- 1 dl kjøttbuljong (utblandet)
- 4 ss soyasaus
- 1 boks hermetisk ananas i biter
- 4 ss maisenna
- 2 stk. egg
- 1 ss nøytral olje
- 1 ts frisk ingefær
- 1 boks hermetisk ananas i ringer
- 1 ss maisenna
Onsdag
Lammeskavpanne
Hverdag og dårlig tid behøver ikke å bety at man ikke kan nyte lammekjøtt. Med lammeskav har du ferdig middag på under en halv time.
- 600 g lammeskav
- 1 stk. purre
- 500 g frisk sjampinjong
- 2 stk. gulrot
- 1 båt hvitløk
- 2 ss margarin
- 2 dl vann
- 3 dl matfløte
- 2 ss soyasaus
- 0.5 ts salt
- 0.25 ts pepper
- 2 ss frisk persille
Torsdag
Rød fiskesuppe
En god og varmende fiskesuppe behøver ikke å ta lang tid å tilberede. Denne suppen har du på bordet i løpet av en halv time. Vi har brukt torskefilet, men her er det rom for variasjoner i massevis. Har du rester fra en fiskemiddag, er det supert å bruke dem i suppen - da er den ferdig enda raskere!
- 600 g torskefilet
- 1 stk. løk
- 2 båt hvitløk
- 1 stk. rød paprika
- 1 bit frisk ingefær
- 1 stk. fennikel
- 2 ss olivenolje
- 2 stk. stjerneanis
- 1 boks hermetiske tomater
- 2 ss tomatpuré
- 2 stk. fiskebuljong (terning)
- 8 dl vann
- 0.5 ts kajennepepper
- 1 dl frisk koriander
Fredag
Maistortilla med hot entrecôte
Hjemmelagde maistortilla smaker kjempegodt, og er i tillegg enkle å lage. Fyll dem med mørt og saftig storfekjøtt, friske grønnsaker og deilig frukt. Pensler du kjøttet med hot krydderolje setter du litt ekstra spiss på maten!
- 180 g maismel
- 1 ts salt
- 2 ss smør
- 1.25 dl vann
- 2 båt hvitløk
- 0.25 stk. løk
- 0.5 potte frisk koriander
- 6 stilk bladpersille
- 1.5 dl olivenolje
- 0.5 stk. lime
- 2 ts malt spisskummen
- 2 ts malt koriander
- 0.5 ts salt
- 500 g entrecôte av storfe
- 2 ss hot krydderolje
- 0.5 stk. granateple
- 300 g cherrytomat
- 1 ss nøytral olje
- 0.25 ts salt
- 1 stk. avokado
Lørdag
Vegetarlasagne med spinat
Dette er en saftig grønnsakslasagne med masse smak!
- 400 g frisk spinat
- 300 g grønnkål
- 500 g frisk sjampinjong
- 400 g ricotta
- 3 dl crème fraîche orginal, 35 %
- 0.5 potte frisk basilikum
- 1 ss frisk timian
- 0.5 ts chiliflakes
- 0.5 dl melk
- 1 l tomatsaus
- 12 stk. lasagneplater
- 6 dl revet ost
- 50 g parmesan
Søndag
Pai med sopp og bacon
En herlig pai med ost, bacon og sopp, som kan nytes sammen med en god salat.
- 200 g hvetemel
- 100 g smør
- 0.5 dl vann
- 150 g bacon
- 150 g sopp
- 1 ss olivenolje
- 50 g frisk spinat
- 4 stk. egg
- 2 dl crème fraîche orginal, 35 %
- 2 dl hvitost
- 0.5 ts pepper
Dessert
Panna cotta med appelsinsaus
Panna cotta er en av de enkleste dessertene du kan lage, allikevel er den utrolig velsmakende og god! Lag den fløyelsmyke vaniljepuddingen med en syrlig appelsinsaus og du har påskedesserten i boks.
- 4.5 stk. gelatinplater
- 1 stk. vaniljestang
- 7.5 dl kremfløte
- 1.5 dl sukker
- 3 stk. appelsin
- 1 ts potetmel
- 1.5 ts sukker
For barna
Ceviche av laks
Ceviche kommer fra Sør-Amerika og består av rå fisk som blir “kokt i sitronsaft”, så den har en syrlig smak. Her er en enkel og klassisk ceviche av laks. Hvis du vil lage en mer eksotisk variant kan du tilsette mango. Fisk som skal brukes til ceviche, sushi og sashimi må dypfryses i et døgn før den brukes. Norsk oppdrettslaks trenger du ikke fryse før tilberedning.
Lag din egen ukeplan!
Legg oppskrifter i kalenderen og spar din egen ukeplan til senere!
Fredagsmiddag
Middagen du gleder deg til gjennom uka, enten den nytes i sofaen, med gjester eller når ungene har lagt seg!
Lørdagsmiddag
Middagene du lager med god tid, god matlyst og helgero!
Søndagsmiddag
Oppskriftene du trenger når familien skal samles rundt bordet, og du har tid til å nyte både matlagingen og maten.
Digge burgere
Sunn middag til helgen
Middager med kjøttdeig
Middager for én
Middager i form
Koteletter til middag
Lag høstens gode gryter
Bruk høstens råvarer
Middagsfavoritter fra andre land
Middag med rene råvarer
Middager med ekstra fiber
Indiske gryter og supper
Indiske klassikere og nye indisk-inspirerte favoritter!
Hva har du i kjøleskapet?
Ikke kast mat! Se hva du kan lage av matvarene du har!







