Middagstips for hele uken
Middagstips
Trenger du tips til middag? Her er våre beste middagstips for både hverdag og helg. Enten du trenger at det går litt fort, eller har god tid til å kose deg med matlagingen!
Ukemeny
Mandag
Gyros med lammestek
Gyros med lam er perfekt om du ønsker å bruke opp rester av lammesteken! Fyll pitabrød med tomat, rødløk, agurk og persille- og server med en deilig tzatziki, så får du en helt ny rett ut av restene!
- 400 g rester av lammestek
- 250 g cherrytomat
- 1 bunt bladpersille
- 1 stk. rødløk
- 2 ss sitronsaft
- 1 pk pommes frites
- 4 stk. pitabrød
- 1 ss margarin
- 2 ss gyroskrydder
- 4 ss tzatziki
Tirsdag
Cacio e pepe
Dette er en enkel og rask klassisk pastarett med smak av ost og deilig pepper. I vår versjon har vi også litt smør for ekstra smak. Serveres alene som en lett lunsj eller som tilbehør til en smakfull biff eller saftig kylling.
- 400 g spagetti
- 1 ss hel pepper
- 1 ss smør
- 200 g parmesan
Onsdag
Karrisuppe med revet kylling
En suppe for hele familien med masse god smak av karri! For at suppen skal bli mer mettende kan den toppes med revet kyllingfilet, erter og løk.
- 1 stk. løk
- 1 stk. grønt eple
- 2 ss margarin
- 2 ss karri
- 4 ss hvetemel
- 1 l vann
- 2 stk. hønsebuljongterning
- 2 dl matfløte
- 2 stk. kyllingfilet
- 0.5 ts salt
- 0.25 ts pepper
- 0.5 stk. løk
- 2 stk. vårløk
- 0.5 pk frosne erter
- 2 ss margarin
Torsdag
Fiskeform med sei
Seifilet er rimelig, smakfull og anvendelig og sammen med en deilig, kremete saus med paprika og spinat, blir dette et hverdagslig herremåltid.
- 800 g seifilet
- 1 stk. løk
- 1 stk. rød paprika
- 1 stk. gul paprika
- 2 båt hvitløk
- 2 ss nøytral olje
- 3 dl matfløte
- 150 g frisk spinat
- 2 dl byggris
Fredag
Fajitas tray bake
Alt på ett brett og rett i ovnen - stort enklere blir det ikke. Med nakkekoteletter, ferdig fajitaskrydder og deilige grønnsaker prepper du denne middagsretten på få minutter og lar den passe seg selv i stekeovnen.
- 4 stk. benfri nakkekotelett
- 2 ts fajitaskrydder
- 2 stk. rødløk
- 2 stk. paprika
- 400 g ananas
- 8 båt hvitløk
- 1 ts chiliflakes
- 2 ss olivenolje
- 1 stk. lime
- 1 stk. grønn chili
- 0.5 potte frisk koriander
Lørdag
Lakseburger med asiatisk glaze
En skikkelig digg og saftig lakseburger med asiatisk glaze! Server med hjemmelaget mangosalsa, rømme og salat. Perfekt når du har lyst på en sunnere middag, men som fortsatt er juicy og proppfull av smak!
- 3 ss brunt sukker
- 3 dl eplejuice
- 1.5 dl vann
- 3 ss teriyakisaus
- 2 ss soyasaus
- 4 båt hvitløk
- 2 ts frisk ingefær
- 0.5 stk. løk
- 3 ss riseddik
- 500 g laksefilet uten bein
- 2 ss majones
- 2 stk. vårløk
- 1 ts salt
- 1 ts pepper
- 1 ss nøytral olje
- 4 stk. hamburgerbrød
- 4 ss lettrømme
- 65 g babyspinat
Søndag
Meatloaf
Meatloaf, kjøttbrød eller forloren hare - kjært barn har mange navn, og det finnes også et utall ulike måter å lage denne retten på. Vi har laget vår meatloaf av en blanding av svine- og storfekjøttdeig, krydret den med fennikel og rosmarin og pakket den inn i bacon. Servert med poteter, saus og grønnsaker er dette skikkelig mettende kosemat.
- 1 stk. løk
- 3 båt hvitløk
- 2 ss nøytral olje
- 400 g kjøttdeig av svin
- 400 g kjøttdeig
- 2 ts salt
- 1 ts kvernet pepper
- 2.5 dl brødrasp
- 1 dl melk
- 1 stk. egg
- 3 ts fennikelfrø
- 2 ts tørket rosmarin
- 1 ss dijonsennep
- 14 skive bacon
- 400 g frosne erter
- 2 stk. vårløk
- 1 ss smør
- 2 kvist bladpersille
Dessert
Crêpes Suzette
En berømt fransk kjøkkensjef laget en gang pannekaker i likør til kong Edvard VII av England. Plutselig tok det fyr i pannekakene. Kjøkkensjefen lot ikke dette uhellet forstyrre serveringen. Kongen ble svært begeistret for den herlige smaken og pannekakene ble kalt Crêpes Suzette til ære for en ung dame som satt ved kongens bord.
- 3 dl hvetemel
- 0.5 ts salt
- 5 dl melk
- 4 stk. egg
- 4 ss smør
- 4 dl melis
- 2 stk. appelsin
- 1 stk. sitron
- 4 ss appelsinlikør
Restetips
Pytt i panne med lammeskav
Pytt i panne med lammeskav og grønnsaker er en rask og enkel hverdagsrett for hele familien. Bruk gjerne de grønnsakene du har i kjøleskapet. I stedet for lammeskav kan du også bruke rester av lammelår (lammestek).
- 300 g lammeskav
- 1 ss smør
- 1 stk. gulrot
- 2 båt hvitløk
- 1 stk. paprika
- 0.5 stk. purre
- 100 g potet
- 2 ss rapsolje
- 0.5 ts salt
- 0.25 ts kvernet pepper
- 1 ss bladpersille
Lag din egen ukeplan!
Legg oppskrifter i kalenderen og spar din egen ukeplan til senere!
Fredagsmiddag
Middagen du gleder deg til gjennom uka, enten den nytes i sofaen, med gjester eller når ungene har lagt seg!
Digge burgere
Lørdagsmiddag
Middagene du lager med god tid, god matlyst og helgero!
Middagsfavoritter fra andre land
Lag høstens gode gryter
Middag med rene råvarer
Middager med ekstra fiber
Koteletter til middag
Middager i form
Middager med kjøttdeig
Sunn middag til helgen
Indiske gryter og supper
Indiske klassikere og nye indisk-inspirerte favoritter!
Hva har du i kjøleskapet?
Ikke kast mat! Se hva du kan lage av matvarene du har!
Bruk høstens råvarer
Middager for én
Søndagsmiddag
Oppskriftene du trenger når familien skal samles rundt bordet, og du har tid til å nyte både matlagingen og maten.







