Middagstips for hele uken
Middagstips
Trenger du tips til middag? Her er våre beste middagstips for sunne, raske og gode måltider som passer både barn å voksne.
Ukemeny
Mandag
Kyllingfilet med ratatouille
Kyllingfilet med ratatouille er en frisk og fargerik hverdagsrett. I tillegg er den både næringsrik, smakfull og rask å lage.
- 1 stk. gul paprika
- 1 stk. grønn paprika
- 1 stk. rød paprika
- 1 stk. løk
- 1 ss nøytral olje
- 1 boks tomatpuré
- 1 boks hermetiske tomater
- 2 ts tørket oregano
- 600 g kyllingfilet
- 2 ss nøytral olje
Tirsdag
Makaronigrateng med pølse
Makaronigrateng er en klassisk middagsfavoritt som både store og små elsker. Bland inn litt av favorittgrønnsakene, og du har en alt-i-ett-middag på et blunk!
- 200 g makaroni
- 1 stk. brokkoli
- 0.5 stk. purre
- 300 g kjøttpølse
- 3 stk. egg
- 3 dl melk
- 150 g hvitost
- 0.25 ts pepper
- 0.25 ts salt
Onsdag
Fiskeboller i karrisaus
Fiskeboller i karrisaus er skikkelig retromat, og like godt i dag som på 1970-tallet! Om noen i familien er skeptisk til karrismaken, så lag sausen uten, og dryss karri over på tallerkenen.
- 2 ss margarin
- 2 ts karri
- 3 ss hvetemel
- 4 dl melk
- 2 dl kraft fra fiskeboller
- 1 boks hermetiske fiskeboller
- 3 stk. gulrot
- 1 stk. eple
- 0.5 stk. sitron
- 1 ts sukker
Torsdag
Hverdagsgryte med strimlet svinekjøtt
Renskåret svinekjøtt er magert og mørt. I denne oppskriften blir strimlet svinekjøtt, grønnsaker og kremet saus til en deilig hverdagsgryte hele familien vil like.
- 1 stk. løk
- 1 båt hvitløk
- 200 g frisk sjampinjong
- 1 stk. rød paprika
- 600 g renskåret svinekjøtt i strimler
- 2 ss margarin
- 2 dl kjøttbuljong (utblandet)
- 3 dl crème fraîche orginal, 35 %
- 1 ss dijonsennep
Fredag
Bakt potet
Bakt potet er så enkelt og så godt, og kan fylles med alt ditt hjerte begjærer. En klatt smør er det aller enkleste, men her er det bare å bruke fantasien: kryddersmør, hvitløksmør, rømme, bacon, skinke, mais, ost og mye, mye mer.
- 1 stk. bakepotet
Lørdag
Lutefisk
Lutefisk er en del av våre eldgamle norske matkultur, og er for mange en viktig del av førjulstradisjonene. Vi anbefaler å salte lutefiskstykkene en stund før tilberedning, og deretter bake dem i varm stekeovn. Det tradisjonelle tilbehøret er bacon, poteter og ertestuing, men listen er lang over andre garnityr som er med på å gjøre lutefisken til et herremåltid.
- 2 kg lutefisk
- 1.5 ss salt
- 800 g mandelpotet
- 400 g bacon
- 100 g smør
Søndag
Suppe med lettsaltet lammekjøtt
På en kald høst- eller vinterkveld er det godt å kunne varme seg på en glohet suppe. Lettsaltet lammekjøtt gir en deilig smak på suppa sammen med rotgrønnsaker.
- 700 g lettsaltet lammekjøtt
- 1 l vann
- 1 stk. løk
- 2 stk. gulrot
- 2 skive sellerirot
- 2 skive kålrot
- 4 stk. potet
- 0.5 stk. purre
- 0.5 stk. kjøttbuljongterning
- 2 ss frisk persille
Dessert
Sarah Bernhardt i langpanne
Liker du de søte, små klassiske Sarah Bernhardt kakene, vil du elske vår versjon av Sarah Bernhardt i langpanne! Seig og god mandelbunn, med deilig, myk sjokoladekrem og sjokoladeglasur på toppen. Elsk!
- 400 g mandler
- 4 ts bakepulver
- 6 stk. eggehvite
- 400 g sukker
- 500 g smør
- 400 g melis
- 6 stk. eggeplomme
- 2 stk. egg
- 3.5 ss kakaopulver
- 3 ts vaniljesukker
- 300 g mørk kokesjokolade
- 1 ss kokosfett (delfiafett)
For barna
Kolakaker
Det er ikke cola i kolakaker, og ikke smaker de som cola heller, men de har fått navnet sitt fra Sverige – der kola betyr karamell. Og, ganske riktig – smaker de litt som karamell. En porsjon av denne oppskriften, gir ca. 50 kjeks.
Lag din egen ukeplan!
Legg oppskrifter i kalenderen og spar din egen ukeplan til senere!
Lag høstens gode gryter
Hva har du i kjøleskapet?
Ikke kast mat! Se hva du kan lage av matvarene du har!






