Middagstips for hele uken
Middagstips
Trenger du tips til middag? Her er våre beste middagstips for både hverdag og helg. Enten du trenger at det går litt fort, eller har god tid til å kose deg med matlagingen!
Ukemeny
Mandag
Fiskeboller i karrisaus
Fiskeboller i karrisaus er skikkelig retromat, og like godt i dag som på 1970-tallet! Om noen i familien er skeptisk til karrismaken, så lag sausen uten, og dryss karri over på tallerkenen.
- 2 ss margarin
- 2 ts karri
- 3 ss hvetemel
- 4 dl melk
- 2 dl kraft fra fiskeboller
- 1 boks hermetiske fiskeboller
- 3 stk. gulrot
- 1 stk. eple
- 0.5 stk. sitron
- 1 ts sukker
Tirsdag
Eple- og sellerisuppe med kylling og hasselnøtter
Eple og selleri er en klassisk kombinasjon i matretter, her som en fantastisk suppe. Toppet med mør, norsk kylling i små terninger, hasselnøtter og frisk salvie er eple- og sellerisuppe en mild og super lunsj, middag eller kveldsrett.
- 1 stk. løk
- 1 stilk stilkselleri (stangselleri)
- 1 ss nøytral olje
- 0.5 stk. sellerirot
- 2 stk. eple
- 1 kvist frisk timian
- 1 l vann
- 2 stk. hønsebuljongterning
- 450 g kyllingfilet
- 2 ss margarin
- 2 ss hasselnøtter
- 1 ss frisk salvie
Onsdag
Laks i wok
En rask og herlig wok med laks og raust med friske, sprø grønnsaker - perfekt som travel hverdagsmiddag. Laksen kan du godt bytte ut med for eksempel ørret eller steinbit.
- 600 g laksefilet
- 3 ss soyasaus
- 1 stk. lime
- 1 ss frisk ingefær
- 2 dl fullkornsris
- 1 bunt vårløk
- 2 stk. gul paprika
- 150 g frisk sjampinjong
- 1 stk. rødløk
- 3 båt hvitløk
- 4 ss nøytral olje
- 1 boks hermetiske bambusskudd
- 0.5 dl soyasaus
- 1 dl fiskebuljong (utblandet)
- 1 ts maisenna
Torsdag
Fårikål
Fårikål er Norges nasjonalrett, og oppskriften er enkel. Legg kjøtt og kål lagvis i gryta med salt og pepper mellom lagene, og kok til det er mørt. Les historien til nasjonalretten vår her.
- 1.5 kg hodekål
- 1.5 kg fårikålkjøtt
- 2 ts salt
- 4 ts hel pepper
- 3 dl vann
Fredag
Pizza med kjøttboller og oliven
Deilig hjemmelaget italiensk pizza for to, toppet med tomatsaus, kjøttboller og oliven.
- 0.25 pk gjær
- 1.5 dl vann
- 2 ss olivenolje
- 200 g hvetemel
- 0.5 ts salt
- 0.25 båt løk
- 2 båt hvitløk
- 1 ss olivenolje
- 1 ss tomatpuré
- 1 boks hermetiske tomater
- 0.5 ss tørket timian
- 0.5 ss tørket oregano
- 0.5 ts salt
- 0.5 ts kvernet pepper
- 400 g kjøttdeig av svin
- 1 ts salt
- 0.5 ts kvernet pepper
- 0.5 ts muskatblomme
- 1 ss frisk salvie
- 1 stk. egg
- 2 ss margarin
- 14 stk. oliven
- 4 ss parmesan
Lørdag
Gyoza vegetar
Gyoza er den japanske varianten av dumplings, som både dampes og stekes. Det gir en crispy og deilig skorpe! Denne varianten er vegetar, ja, faktisk helt vegansk, og er fylt med sopp og andre godsaker.
- 240 g hvetemel
- 1.5 dl vann
- 0.25 ts salt
- 2 ss maisenna
- 250 g aromasopp
- 1 ss frisk ingefær
- 2 båt hvitløk
- 2 ss frisk koriander
- 1 ts chiliflakes
- 2 ss nøytral olje
- 2 dl vann
- 1 ss sesamolje
- 2 ss riseddik
- 1 dl soyasaus
- 1 ts chiliflakes
Søndag
Skogsgryte
En nydelig gryterett med mye smak og deilig, fyldig saus. Vi har brukt storfekjøtt, men har du tilgang på elg eller annet vilt er det perfekt.
- 700 g flatbiff av storfe
- 2 ss margarin
- 4 dl vann
- 1 stk. løk
- 1 stk. persillerot
- 2 stk. gulrot
- 5 stk. einebær
- 200 g frisk sjampinjong
- 2 ss hvetemel
- 1 dl melk
- 5 ss seterrømme
- 2 ss solbærsaft
- 1 ts tørket timian
Dessert
Eplekake
Eplekake er alltid populært. Dette er en saftig og deilig eplekake, som blir aller best om du bruker syrlige norske epler. Server gjerne med is, eller en god klatt krem eller gresk yoghurt.
- 4 stk. eple
- 0.5 stk. sitron
- 150 g smør
- 200 g sukker
- 4 stk. egg
- 250 g hvetemel
- 1.5 ts bakepulver
- 1.5 ts vaniljesukker
- 0.5 ss malt kanel
- 1 ss sukker
- 50 g mandler
Lag din egen ukeplan!
Legg oppskrifter i kalenderen og spar din egen ukeplan til senere!
Middager for én
Middager i form
Koteletter til middag
Lag høstens gode gryter
Bruk høstens råvarer
Middager med kjøttdeig
Fredagsmiddag
Middagen du gleder deg til gjennom uka, enten den nytes i sofaen, med gjester eller når ungene har lagt seg!
Digge burgere
Lørdagsmiddag
Middagene du lager med god tid, god matlyst og helgero!
Middagsfavoritter fra andre land
Middag med rene råvarer
Middager med ekstra fiber
Sunn middag til helgen
Indiske gryter og supper
Indiske klassikere og nye indisk-inspirerte favoritter!
Hva har du i kjøleskapet?
Ikke kast mat! Se hva du kan lage av matvarene du har!
Søndagsmiddag
Oppskriftene du trenger når familien skal samles rundt bordet, og du har tid til å nyte både matlagingen og maten.








