Middagstips for hele uken
Middagstips
Trenger du tips til middag? Her er våre beste middagstips for både hverdag og helg. Enten du trenger at det går litt fort, eller har god tid til å kose deg med matlagingen!
Ukemeny
Mandag
Shakshuka
Shakshuka er en rett der egg posjeres i en deilig tomatsaus. Dette er en sunn middagsrett, som også kan spises som en deilig lunsj eller en helgefrokost.
- 2 båt hvitløk
- 1 stk. løk
- 1 stk. rød chili
- 1 stk. rød paprika
- 2 ss nøytral olje
- 800 g hermetiske tomater
- 1.5 ts malt spisskummen
- 6 stk. egg
- 0.5 stk. agurk
- 1 stk. rødløk
- 0.5 stk. sitron
- 0.5 potte bladpersille
- 50 g fetaost
Tirsdag
Ovnsbakt torsk med linser
Det er ikke mye som skal til – fisk,litt olje eller smør, sitronsaft og krydder. Fisken gjør seg selv i ovnen mens du fikser tilbehøret. Og det blir så godt! Hver gang!
- 2 dl grønne linser
- 0.5 stk. løk
- 5 dl kyllingbuljong (utblandet)
- 2 ss olivenolje
- 2 stk. vårløk
- 8 stk. cherrytomat
- 0.5 dl hasselnøtter
- 1 ss balsamicoeddik
- 1 dl bladpersille
- 800 g torskefilet
- 2 ss olivenolje
- 0.5 stk. sitron
Onsdag
Suppelapskaus
Suppelapskaus er en god hverdagsfavoritt hos såvel store som små. Renskåret svinekjøtt i strimler er mørt kjøtt som ikke trenger lang koketid, og med ferdig lapskausblanding blir det god og næringsrik mat til hele familien på kort tid.
- 2 båt hvitløk
- 6 dl kjøttbuljong (utblandet)
- 2 ss margarin
- 1 pk frossen lapskausblanding
- 600 g renskåret svinekjøtt i strimler
- 2 ts provencekrydder
- 0.5 ts salt
- 0.25 ts pepper
Torsdag
Tandoorilaks med agurkdressing
Laks med tandoorikrydder løfter fiskemiddagen til en nytt nivå! Krydret og god fisk sammen med frisk og syrlig agurkdressing. Server med byggryn eller couscous, og gjerne en agurksalat til. Perfekt som hverdagsrett eller som en enkel middag når du skal ha gjester.
- 0.5 stk. agurk
- 0.25 ts salt
- 2 dl crème fraîche orginal, 35 %
- 0.5 ts kvernet pepper
- 600 g laksefilet
- 2 ss tandoorikrydder
- 2 dl byggryn
- 0.5 ts salt
- 6 dl hønsebuljong (utblandet)
Fredag
Lasagne med kyllingkjøttdeig
Kyllingkjøttdeig kan brukes på samme måte som tradisjonell kjøttdeig, som her i denne lasagnen. Server med salat og eventuelt brød.
- 400 g kyllingkjøttdeig
- 2 ss nøytral olje
- 1 stk. løk
- 2 ss nøytral olje
- 1 boks hermetiske tomater
- 1 dl vann
- 0.5 stk. hønsebuljongterning
- 1 ts tørket oregano
- 1 ts sukker
- 2 ss smør
- 4 ss hvetemel
- 8 dl melk
- 6 ss parmesan
- 0.75 ts salt
- 0.5 ts pepper
- 1 krm revet muskatnøtt
- 8 stk. lasagneplater
- 2 dl hvitost
Lørdag
Lammegryte fra Nepal - Lamb Tarkari
Det nepalske kjøkken er sterkt påvirket av det indiske. Kjøtt tilberedes med mange forskjellige krydder i en tykk currysaus servert med ris. I høyfjellene i Nepal beregnes lengre koketid, siden vannet koker på langt under 100 grader!
- 800 g benfritt lammekjøtt
- 1 ts pepper
- 1 ss gurkemeie
- 1 ts salt
- 2 ss nøytral olje
- 2 stk. laurbærblad
- 5 stk. hel kardemomme
- 1 stk. hel kanel
- 5 stk. hel nellik
- 2 stk. løk
- 1 båt hvitløk
- 1 ss frisk ingefær
- 1 ss karve
- 1 ss malt koriander
- 1 ts chilipulver
- 0.5 ts malt muskat
- 2 dl matyoghurt
- 3 dl kjøttbuljong (utblandet)
Søndag
Kålruletter
Kålruletter med brun saus, kokte poteter og rørte tyttebær er tradisjonsmat som smaker! Vi har brukt kinakål, som er enkel å brette og og holder godt på grønnfargen.
- 400 g kjøttdeig
- 1 ts salt
- 0.25 ts pepper
- 0.25 ts malt muskat
- 0.25 ts malt ingefær
- 2.5 ss potetmel
- 2 dl melk
- 16 blad kinakål
- 1 l vann
- 1 stk. kjøttbuljongterning
Dessert
Smuldrepai med epler
Smuldrepai med epler er en enkel søt pai du kan lage i løpet av den norske eplehøsten. Server med hjemmelaget vaniljesaus eller en klatt créme fraîche, og nyt de friske, norske eplene i søt innpakning!
- 1 kg eple
- 1 ss vann
- 100 g sukker
- 100 g hvetemel
- 100 g smør
- 50 g lettkokte havregryn
- 100 g sukker
For barna
Skattekiste med torsk og eple
Torsk er kjempegodt å steke i ovnen i små pakker laget av bakepapir. Ved å steke fisken med eple, rosiner og nøtter får du en spennede smaksvariant. Kokte poteter blir også supert ved siden av. Det går også an å lage denne retten med laks eller annen fisk.
Lag din egen ukeplan!
Legg oppskrifter i kalenderen og spar din egen ukeplan til senere!
Fredagsmiddag
Middagen du gleder deg til gjennom uka, enten den nytes i sofaen, med gjester eller når ungene har lagt seg!
Lørdagsmiddag
Middagene du lager med god tid, god matlyst og helgero!
Søndagsmiddag
Oppskriftene du trenger når familien skal samles rundt bordet, og du har tid til å nyte både matlagingen og maten.
Digge burgere
Sunn middag til helgen
Middager med kjøttdeig
Middager for én
Middager i form
Koteletter til middag
Lag høstens gode gryter
Bruk høstens råvarer
Middagsfavoritter fra andre land
Middag med rene råvarer
Middager med ekstra fiber
Indiske gryter og supper
Indiske klassikere og nye indisk-inspirerte favoritter!
Hva har du i kjøleskapet?
Ikke kast mat! Se hva du kan lage av matvarene du har!







