Middagstips for hele uken
Middagstips
Trenger du tips til middag? Her er våre beste middagstips for både hverdag og helg. Enten du trenger at det går litt fort, eller har god tid til å kose deg med matlagingen!
Ukemeny
Mandag
Stekt ris
Stekt ris er ikke bare en superenkel og rask middag du kan lage en travel hverdag. Retten er også perfekt for å bruke opp rester av kokt ris, grønnsaker og pålegg, eller andre rester av kjøtt. Her er det bare å bruke fantasien!
- 4 stk. egg
- 2 stk. vårløk
- 2 ss nøytral olje
- 5 dl kokt ris
- 2 ss soyasaus
- 1 ss sesamolje
- 1 ss sesamfrø
- 1 dl frisk koriander
- 0.5 ss chiliflakes
Tirsdag
Lammekoteletter i form
Ute etter en rask og smakfull middag? Dette er en skikkelig digg og enkel rett med masse gode grønnsaker, oliven og fetaost.
- 1 stk. grønn squash
- 1 stk. gul paprika
- 1 stk. grønn paprika
- 1 stk. rød paprika
- 1 stk. rødløk
- 4 stk. lammekotelett
- 2 ss nøytral olje
- 130 g sorte oliven
- 50 g fetaost
- 2 ss frisk timian
Onsdag
Fiskeboller i karrisaus
Fiskeboller i karrisaus er skikkelig retromat, og like godt i dag som på 1970-tallet! Om noen i familien er skeptisk til karrismaken, så lag sausen uten, og dryss karri over på tallerkenen.
- 2 ss margarin
- 2 ts karri
- 3 ss hvetemel
- 4 dl melk
- 2 dl kraft fra fiskeboller
- 1 boks hermetiske fiskeboller
- 3 stk. gulrot
- 1 stk. eple
- 0.5 stk. sitron
- 1 ts sukker
Torsdag
Kjøttkaker med kålstuing
Kjøttkaker til middag er god tradisjonsmat. Her servert med kokte poteter, kålstuing og tyttebær. Ta frem foodprosessoren eller brett opp ermene og lag verdens beste kjøttkaker. Husk at både kjøttdeig og væske skal være kjøleskapskalde når du lager farsen for best mulig binding og konsistens.
- 8 stk. potet
- 400 g kjøttdeig
- 1 ts salt
- 0.25 ts pepper
- 0.25 ts malt muskat
- 0.25 ts malt ingefær
- 2 ss potetmel
- 1.5 dl vann
- 4 ss smør
- 4 ss hvetemel
- 1 l kjøttkraft
- 700 g hodekål
- 4 ss smør
- 4 ss hvetemel
- 4.5 dl kokevann
- 2 dl melk
- 0.25 ts malt muskat
Fredag
Poke bowl med laks
Poke bowl, eller sushi bowl, er kanskje definisjonen på sunn og digg middag. Proppfull av smak og masse næring! Du kan enkelt lage den selv, og variere med freshe grønnsaker og eksotiske frukter.
- 200 g naturris
- 500 g laksefilet
- 2 ss ponzusaus
- 2 dl edamamebønner (soyabønner)
- 1 stk. mango
- 0.5 stk. agurk
- 125 g sukkererter
- 1 stk. nori ark
- 100 g babyspinat
- 2 ss rødløk
- 1 dl frisk koriander
- 1 ss sesamfrø
Lørdag
Kylling i mangosaus
Saftig kyllingfilet i kremet mangosaus - en skikkelig koserett! Denne indiske retten passer godt til både hverdag og helg. Topp med peanøtter, koriander og eple, og server med ris og nanbrød.
- 600 g kyllingfilet
- 0.5 ts salt
- 0.5 ts pepper
- 1 ss nøytral olje
- 250 g mangochutney
- 2 dl kremfløte
- 50 g smør
- 2 ss gul karripaste
- 0.5 dl vann
- 2 ss frisk koriander
- 2 ss salte peanøtter
- 0.5 ss chiliflakes
- 0.5 stk. eple
Søndag
Ertesuppe med svineknoke
Tradisjonell ertesuppe kokt på svineknoke er god, solid bondekost som egner seg året rundt til både hverdag og fest. Og pannekaker hører med som dessert!
- 200 g tørkede gule erter
- 1 stk. lettsaltet svineknoke
- 1 stk. løk
- 1 stk. sellerirot
- 2 stk. laurbærblad
- 4 stilk frisk timian
- 2 l vann
- 2 stk. gulrot
- 1 stk. purre
Dessert
Kanelknuter
Kjært barn har mange navn. Disse lekre og velduftende kanelknutene omtales ofte som kanelsnurrer, kanelboller, skillingsboller eller "kanel i svingene". Du kan også bruke samme oppskrift som utgangspunkt for å lage kardemommeknuter.
- 1 kg hvetemel
- 2 dl sukker
- 1 pk gjær
- 0.5 ts salt
- 1 ts malt kardemomme
- 1 stk. egg
- 6 dl melk
- 150 g smør
- 100 g smør
- 4 ss sukker
- 1 ss malt kanel
- 1 ss maisenna
Restetips
Bondeomelett
I en bondeomelett kan du få brukt opp det du har av rester, enten det er kokte poteter, pølser, stekt kjøtt eller en halv løk. Dette blir en super restemiddag!
- 300 g kokt skinke
- 500 g kokte poteter
- 0.5 stk. purre
- 2 ss margarin
- 1 ts salt
- 0.5 ts pepper
- 6 stk. egg
- 1 dl matfløte
- 1 dl vann
- 10 stk. cherrytomat
Lag din egen ukeplan!
Legg oppskrifter i kalenderen og spar din egen ukeplan til senere!
Middager for én
Middager i form
Koteletter til middag
Lag høstens gode gryter
Bruk høstens råvarer
Middager med kjøttdeig
Fredagsmiddag
Middagen du gleder deg til gjennom uka, enten den nytes i sofaen, med gjester eller når ungene har lagt seg!
Digge burgere
Lørdagsmiddag
Middagene du lager med god tid, god matlyst og helgero!
Middagsfavoritter fra andre land
Middag med rene råvarer
Middager med ekstra fiber
Sunn middag til helgen
Indiske gryter og supper
Indiske klassikere og nye indisk-inspirerte favoritter!
Hva har du i kjøleskapet?
Ikke kast mat! Se hva du kan lage av matvarene du har!
Søndagsmiddag
Oppskriftene du trenger når familien skal samles rundt bordet, og du har tid til å nyte både matlagingen og maten.





