Middagstips

Trenger du inspirasjon til hva du skal ha til middag denne uken? Her får du middagstips fra oss.

  • Mandag
  • Tirsdag
  • Onsdag
  • Torsdag
  • Fredag
  • Lørdag
  • Søndag
  • Dessert
  • For barna
  • Denne oppskriften har fått 5 av 5 stjerner.

    Vegisterkaker

    Turmat
    Middels
    Cook Time
    40–60 min

    Herlige, små kaker av ris, blomkål og havregryn - et supert alternativ til de som velger vegansk.

  • Denne oppskriften har fått 4 av 5 stjerner.

    Røkt kolje med eggesmør

    Turmat
    Middels
    Cook Time
    20–40 min

    Kjært barn har ofte flere navn, og kolja har det. Den kalles også hyse. I røkt form fremstår kolja med tiltalende konsistens og elegant røyksmak. Sammen med gulrotstuing og eggesmør er dette en tradisjonell matrett du ikke skal være redd for å servere i godt selskap.

  • Denne oppskriften har foreløpig ingen vurderinger.

    Medisterpølse med byggris, svisker og spinat

    Turmat
    Middels
    Cook Time
    Under 20 min

    Stekt medisterpølse med byggris og spinat er en kjempegod førjulsrett du kan få på bordet i løpet av bare 20 minutter. Ganske praktisk nå i en travel førjulstid. 

  • Denne oppskriften har fått 5 av 5 stjerner.

    Rask kalkungryte

    Turmat
    Enkel
    Cook Time
    20–40 min

    Kalkunfilet er utgangspunkt for denne enkle gryten med deilig smak av karri, urter og grønnsaker. En varmende og god rett som passe i et enkelt vennelag. 

  • Denne oppskriften har fått 5 av 5 stjerner.

    Skalldyrpasta

    Turmat
    Enkel
    Cook Time
    20–40 min

    Skalldyr er aldri feil! Med blåskjell, hjerteskjell, masse hvitløk og deilig dill blir nok dette en favoritt. 

  • Denne oppskriften har foreløpig ingen vurderinger.

    Pulled pork med julerub

    Turmat
    Avansert
    Cook Time
    Over 60 min

    Det er utrolig digg å lage pulled pork fra bunnen av, med egen rub. Denne gode ruben er med gode julekryddere som nellik og allehånde. Resultatet av innsatsen blir en nice juleburger i brioche med syltet rødkål og rødkål-slaw.

  • Denne oppskriften har foreløpig ingen vurderinger.

    Pinnekjøtt

    Turmat
    Middels
    Cook Time
    Over 60 min

    Pinnekjøtt – eller lammeribbe- er den vanligste julematen på Vestlandet, og har tatt opp konkurransen som den mest populære julematen over hele landet. Den unike smaken kommer fra de gamle konserveringsmetodene salting og tørking. Og du, skal du ha skikkelig saftig pinnekjøtt bruker du huskeregelen 30-3. Det vil si 30 timer utvanning og 3 timer damping. Dette er regelen som vil gi et saftg og godt resultat uansett. 

  • Denne oppskriften har fått 5 av 5 stjerner.

    Riskrem

    Turmat
    Enkel
    Cook Time
    20–40 min

    Spenningen rundt bordet julaften; hvem finner mandelen i riskremen? Riskrem servert på tradisjonelt vis med rød saus er en veldig god dessert, og et høydepunkt for mange på julaften.

  • Risgrøt

    Turmat
    Middels
    Cook Time
    Over 60 min

    Risgrøt med smør, sukker og kanel er typisk middag på lørdag formiddag, og er vanlig til jul. Bruk en stor kjele til å koke grøten. Det som er viktig her, er at du passer på kjelen slik at det ikke koker over, og at du rører underveis, slik at det ikke svir seg. Det finnes også ulike typer grøtris i butikken, med ulik koketid. Ta en titt bak på pakken, for å se om du har en type med kortere koketid. Får du rester av grøten kan du lager rislapper.