Middagstips for hele uken
Middagstips
Trenger du tips til middag? Her er våre beste middagstips for både hverdag og helg. Enten du trenger at det går litt fort, eller har god tid til å kose deg med matlagingen!
Ukemeny
Mandag
Spicy toast
Kjapp, enkel og superdigg toast du kan spise etter skolen, eller til kvelds når du er fysen på noe cheezy. Alt du trenger er et par skiver brød, ost, skinke og litt spicy sriracha majo.
- 2 skive brød
- 2 ss sriracha majones
- 6 skive hvitost
- 2 skive kokt skinke
- 1 ss smør
Tirsdag
Ovnsbakt laks med spinat og blomkål
Frisk spinat og revet blomkål er et kjempegodt tilbehør som virkelig passer utmerket til ovnsbakt laks. Hvitløk og grønn chili sørger for at det hele blir passelig hett på tunga.
- 800 g laksefilet
- 1 ts salt
- 0.5 ts pepper
- 2 båt hvitløk
- 1 stk. grønn chili
- 1 stk. lime
- 2 ss olivenolje
- 2 pose frisk spinat
- 1 stk. blomkål
- 0.25 ts malt muskat
Onsdag
One pot med kylling
Ingenting er som middager som lager seg selv mens du gjør andre ting! Denne risottovarianten blander alt i samme gryte, og sparer både tid og oppvask. vi bruker kylling lårfilet, som tåler tøffere behandling enn kyllingfilet.
- 1 stk. løk
- 3 båt hvitløk
- 0.5 stk. grønn squash
- 0.5 stk. aubergine
- 1 stk. rød paprika
- 400 g kylling lårfilet
- 3 ss olivenolje
- 0.5 ts tørket oregano
- 0.25 ts chiliflakes
- 2 stk. tomat
- 2.5 dl arborioris (risottoris)
- 5 dl kyllingbuljong (utblandet)
Torsdag
Lettsaltet torsk med bacon
Lettsaltet torsk vekker til live gode barndomsminner for mange. Sammen med hjemmelaget potetmos, stekt bacon og gulrøtter, er dette norsk tradisjonskost på sitt beste. Lettsaltet torsk vekker til live gode barndomsminner for mange. Sammen med hjemmelaget potetmos, stekt bacon og gulrøtter, er dette norsk tradisjonskost på sitt beste.
- 1 kg potet
- 1 ss smør
- 2 dl melk
- 1 ts salt
- 0.5 ts kvernet pepper
- 250 g bacon
- 200 g gulrot
- 1 ss smør
- 800 g lettsaltet torsk
Fredag
Bakt potet med langtidskokt høyrygg
Du får den på gatekjøkken, hjemme hos mamma og på gourmetrestauranter: bakt potet er og blir en favoritt. Her har du luksusvarianten med høyrygg som langtidskoker til det blir skikkelig mørt og godt. Topp med litt ekstra rømme, vårløk og sprø tortillachips. Dette blir next level!
- 300 g benfri høyrygg av storfekjøtt
- 0.5 stk. løk
- 1 båt hvitløk
- 1 ss smør
- 1 ss tomatpuré
- 0.5 ts chilipulver
- 0.5 ts malt spisskummen
- 1 boks hakkede tomater
- 1 dl kjøttkraft
- 4 stk. bakepotet
- 4 ss nøytral olje
- 2 ts salt
- 1 ts kvernet pepper
- 1 boks chilibønner
- 15 g mørk kokesjokolade
- 0.5 ts brunt sukker
- 2 ss smør
- 4 ss revet ost
- 4 ss lettrømme
- 4 stk. vårløk
- 0.5 potte frisk koriander
- 100 g tortillachips
Lørdag
Moussaka
Moussaka er opprinnelig fra Midtøsten, men er mest kjent fra Tyrkia og Hellas. Hovedingredienser er lammekjøttdeig, tomater og aubergine. Det tar litt tid å lage denne herlige ovnsretten, men det er verdt innsatsen!
- 2 stk. løk
- 2 båt hvitløk
- 1 bunt bladpersille
- 2 ss nøytral olje
- 400 g kjøttdeig av lam
- 1 boks hermetiske tomater
- 2 dl vann
- 1 ts frisk basilikum
- 0.5 ts malt kanel
- 1 ts salt
- 0.5 ts pepper
- 3 stk. aubergine
- 2 ts salt
- 1 ss nøytral olje
- 2 ss smør
- 3 ss hvetemel
- 4 dl melk
- 0.5 ts salt
- 0.25 ts malt hvit pepper
- 2 stk. egg
- 2 dl hvitost
Søndag
Skinkestek med grønnkål- og gresskarsalat
Skinkestek kan serveres på mange flere måter enn den tradisjonelle med surkål og brun saus. Her har den samme skinkesteken fått utradisjonelt og fargerikt følge med grønnkålsalat med gresskar, mandler og granateple.
- 2 kg skinkestek uten ben
- 3 ts salt
- 1 ts pepper
- 2.5 dl vann
- 1 kg gresskar
- 2 ss olivenolje
- 1 ts salt
- 1 ts pepper
- 3 dl mandler
- 400 g grønnkål
- 1 stk. granateple
- 4 ss balsamicoeddik
- 1 dl olivenolje
Dessert
Hveteboller tangzhong
Hveteboller bakt på den populære tangzhong-metoden, som gir ekstra luftige og saftige boller! Bollene gir også en følelse av nybakt litt lenger. Lag dem gjerne med rosiner eller sjokoladebiter, eller spis dem akkurat som de er!
- 80 g hvetemel
- 4 dl melk
- 150 g smør
- 920 g hvetemel
- 1.5 dl sukker
- 2 ts malt kardemomme
- 2 ts tørrgjær
- 3 dl melk
- 1 stk. egg
- 1 stk. egg
Restetips
Eltefrie rundstykker med brødrester
Tro det eller ei - å bruke gammelt brød om igjen i nytt brød fungerer helt utmerket! Ta vare på brødrestene dine og kjør dem i hurtigmikseren, og dermed har du en ny råvare å bruke i brødbaksten, til panering og i desserter som tilslørte bondepiker.
- 250 g hvetemel
- 250 g brødrasp
- 1 ts salt
- 0.25 ts tørrgjær
- 4 dl vann
Lag din egen ukeplan!
Legg oppskrifter i kalenderen og spar din egen ukeplan til senere!
Middager for én
Middager i form
Koteletter til middag
Lag høstens gode gryter
Bruk høstens råvarer
Middager med kjøttdeig
Fredagsmiddag
Middagen du gleder deg til gjennom uka, enten den nytes i sofaen, med gjester eller når ungene har lagt seg!
Digge burgere
Lørdagsmiddag
Middagene du lager med god tid, god matlyst og helgero!
Middagsfavoritter fra andre land
Middag med rene råvarer
Middager med ekstra fiber
Sunn middag til helgen
Indiske gryter og supper
Indiske klassikere og nye indisk-inspirerte favoritter!
Hva har du i kjøleskapet?
Ikke kast mat! Se hva du kan lage av matvarene du har!
Søndagsmiddag
Oppskriftene du trenger når familien skal samles rundt bordet, og du har tid til å nyte både matlagingen og maten.





