Middagstips for hele uken
Middagstips
Trenger du tips til middag? Her er våre beste middagstips for både hverdag og helg. Enten du trenger at det går litt fort, eller har god tid til å kose deg med matlagingen!
Ukemeny
Mandag
Fiskepinner i wrap
Elsker du fiskepinner? Prøv hjemmelagde fiskepinner i wrap servert med mango og rømmedressing. En frisk variant av retten alle kjenner til!
- 2 stk. egg
- 1 dl hvetemel
- 1.5 dl panko brødkrum
- 800 g torskefilet
- 2 dl lettrømme
- 1 ss sitronsaft
- 0.5 ts salt
- 0.5 ts pepper
- 1 stk. mango
- 0.5 stk. agurk
- 2 stk. hjertesalat
- 8 stk. hvetetortilla
Tirsdag
Grønn shakshuka
Shakshuka lages tradisjonelt med tomatsaus, egg og grønnsaker, og serveres til frokost. Vi har laget en nydelig grønn versjon, og synes den like gjerne kan serveres som lunsj eller som en lett middag.
- 2 stk. vårløk
- 2 båt hvitløk
- 1 ss olivenolje
- 0.5 ts malt spisskummen
- 200 g frisk spinat
- 50 g aspargesbønner
- 0.5 bunt frisk koriander
- 2 stk. egg
- 50 g fetaost
- 0.5 stk. grønn chili
- 0.25 ts chiliflakes
Onsdag
Brokkoli- og ertesuppe med torsk
Torsk er en ypperlig matfisk som er lett å lykkes med. Sammen med denne suppen, og toppet med syltet rødløk, har du et spennende og litt annerledes måte å servere torsken på.
- 800 g torskefilet
- 1 ts salt
- 0.5 ts pepper
- 1 ss olivenolje
- 1 stk. løk
- 0.5 stk. brokkoli
- 2 ss margarin
- 8 dl fiskekraft
- 400 g frosne erter
- 1 dl matfløte
- 1 stk. rødløk
- 1 ss hvitvinseddik
- 1 ss sukker
- 1 ss vann
- 0.5 ts salt
- 0.25 ts pepper
- 1 ss frisk gressløk
Torsdag
Kjøttkaker med kålstuing
Kjøttkaker til middag er god tradisjonsmat. Her servert med kokte poteter, kålstuing og tyttebær. Ta frem foodprosessoren eller brett opp ermene og lag verdens beste kjøttkaker. Husk at både kjøttdeig og væske skal være kjøleskapskalde når du lager farsen for best mulig binding og konsistens.
- 8 stk. potet
- 400 g kjøttdeig
- 1 ts salt
- 0.25 ts pepper
- 0.25 ts malt muskat
- 0.25 ts malt ingefær
- 2 ss potetmel
- 1.5 dl vann
- 4 ss smør
- 4 ss hvetemel
- 1 l kjøttkraft
- 700 g hodekål
- 4 ss smør
- 4 ss hvetemel
- 4.5 dl kokevann
- 2 dl melk
- 0.25 ts malt muskat
Fredag
Enchiladas med kylling
Enchiladas med kylling, supergod mat som passer for hele familien!
- 1 stk. løk
- 2 båt hvitløk
- 2 ss nøytral olje
- 1 boks hermetiske svarte bønner
- 1 boks hermetiske tomater
- 1 stk. hønsebuljongterning
- 0.5 ts malt anis
- 3 dl vann
- 2 ts malt spisskummen
- 1 stk. grillet kylling
- 6 stk. hvetetortilla
- 200 g hvitost
- 4 ss vårløk
- 4 ss frisk koriander
Lørdag
Lammekoteletter med soppstuing
Lam og sopp hører til blant høstens beste smaker fra naturens spiskammer. Lammekoteletter er raske å steke og smaker nydelig sammen med en soppstuing av vill eller «tam» sopp, urter og fløte.
- 500 g skogsopp
- 1 stk. løk
- 2 ss smør
- 1 ss frisk timian
- 1.5 dl matfløte
- 0.5 ts salt
- 0.25 ts pepper
- 8 stk. lammekotelett
- 1 ts salt
- 0.5 ts pepper
- 2 ss margarin
Søndag
Ytrefilet av svin med plommesaus
En syrlig og krydret plommesaus passer ypperlig til helstekt ytrefilet av svin. Servert med marinerte aspargesbønner er dette en enkel og lett rett du kan lage til dine gjester.
- 800 g ytrefilet av svin
- 1 ts revet sitronskall
- 2 ts provencekrydder
- 0.5 ts fennikelfrø
- 1 ts salt
- 1 ss nøytral olje
- 2 ss smør
- 8 stk. plomme
- 2 stk. sjalottløk
- 0.5 ss smør
- 2 båt hvitløk
- 0.75 dl sukker
- 0.5 dl rødvinseddik
- 1 dl vann
- 2 ss soyasaus
- 0.5 ss sennepsfrø
- 0.5 ts pepper
- 0.5 ts rosépepper
- 1 stk. laurbærblad
- 400 g aspargesbønner
- 1 stk. sjalottløk
- 1 ss olivenolje
- 2 ss sitronsaft
- 0.5 ts salt
- 0.5 ts pepper
Dessert
Tropisk aroma
Tropisk aroma er en klassisk sjokoladekake med muskat, kanel og kaffe - som de tropiske, aromatiske smakene som har gitt kaken sitt navn. Dette er en tradisjonsrik sjokoladekake med "voksen" smak.
- 150 g smør
- 300 g sukker
- 3 stk. egg
- 300 g hvetemel
- 4 ts bakepulver
- 1 ts revet muskatnøtt
- 1 ts malt kanel
- 2 dl melk
- 2 ss kakaopulver
- 200 g smør
- 600 g melis
- 4 ss kakaopulver
- 1 ts vaniljesukker
- 3 ss kaffe
- 1 dl kaffe
Restetips
Colcannon - irsk potetmos
Colcannon er irenes variasjon av potetmos, blandet med grovhakket grønnkål eller kål. Ofte serveres den som egen rett, gjerne toppet med litt bacon, pølse eller skinke, men colcannon er også super ved siden av robuste kjøttretter som for eksempel lammeskank eller svineknoke.
- 1 kg potet
- 2 ss smør
- 3 dl melk
- 200 g grønnkål
Lag din egen ukeplan!
Legg oppskrifter i kalenderen og spar din egen ukeplan til senere!
Fredagsmiddag
Middagen du gleder deg til gjennom uka, enten den nytes i sofaen, med gjester eller når ungene har lagt seg!
Digge burgere
Lørdagsmiddag
Middagene du lager med god tid, god matlyst og helgero!
Middagsfavoritter fra andre land
Lag høstens gode gryter
Middag med rene råvarer
Middager med ekstra fiber
Koteletter til middag
Middager i form
Middager med kjøttdeig
Sunn middag til helgen
Indiske gryter og supper
Indiske klassikere og nye indisk-inspirerte favoritter!
Hva har du i kjøleskapet?
Ikke kast mat! Se hva du kan lage av matvarene du har!
Bruk høstens råvarer
Middager for én
Søndagsmiddag
Oppskriftene du trenger når familien skal samles rundt bordet, og du har tid til å nyte både matlagingen og maten.






