Middagstips for hele uken
Middagstips
Trenger du tips til middag? Her er våre beste middagstips for både hverdag og helg. Enten du trenger at det går litt fort, eller har god tid til å kose deg med matlagingen!
Ukemeny
Mandag
Tomatsuppe med kokt egg
Hva er suppefavoritten i Norge? Kan det være tomatsuppe, mon tro? Uansett – enten du lager suppen fra pose eller tar deg tid til å lage den fra bunnen, så smaker den enda bedre med et hardkokt egg oppi!
- 4 stk. egg
- 1 stk. løk
- 2 båt hvitløk
- 2 ss olivenolje
- 4 ss tomatpuré
- 2 boks hermetiske tomater
- 8 dl vann
- 2 stk. grønnsakbuljong (terning)
- 1 ss sukker
- 0.5 potte frisk basilikum
- 0.25 ts pepper
Tirsdag
Kyllingcurry med søtpotet
Prøv en curry uten karri. Dette er en deilig, varmende gryte med aner i Karibien. Vi har brukt kylling lårfilet, som er saftig og mørt, og tåler lang varmebehandling uten å bli tørt.
- 1 stk. løk
- 3 båt hvitløk
- 50 g frisk ingefær
- 1 stk. rød chili
- 3 ss tomatpuré
- 1 ss malt koriander
- 1 ss malt spisskummen
- 0.5 dl olivenolje
- 600 g kylling lårfilet
- 4 dl kokosmelk
- 2 dl hønsebuljong (utblandet)
- 700 g søtpotet
- 1 ts salt
- 0.5 ts kvernet pepper
- 200 g aspargesbønner
- 0.5 potte frisk mynte
- 0.5 potte frisk koriander
Onsdag
Fiskeboller i hvit saus
Enkelte retter vekker til live sterke barndomsminner. Fiskeboller i hvit saus er en slik rett for mange, og enten elsker du denne retroretten og blir myk om hjertet av smaken, eller så mener du dette kun er mat for tannløse og småunger. Uansett - fiskeboller i hvit saus glimrende hverdagsmat!
- 2 ss margarin
- 3 ss hvetemel
- 1 boks fiskeboller
- 4 dl melk
- 800 g potet
- 800 g gulrot
- 2 ss frisk gressløk
Torsdag
Finnbiff
Et festmåltid på rekordtid! Finnbiff er en super middag både til fest og hverdag. Server med rørte tyttebær og kokte poteter eller potetmos. Vilt godt, fra naturen!
- 400 g reinsdyrskav
- 2 ss smør
- 250 g frisk sjampinjong
- 150 g bacon
- 3 dl seterrømme
- 1 dl melk
- 3 skive ekte geitost
- 5 stk. einebær
- 0.5 ts tørket timian
Fredag
One pot lasagne
Raskt, enkelt og skikkelig godt! One pot lasagne, eller broken lasagne – dette er hverdagslasagnen som sparer deg for både tid og oppvask, samtidig som den inneholder masse deilig smak!
- 400 g kjøttdeig
- 2 ss nøytral olje
- 1 stk. løk
- 2 stk. gulrot
- 1 båt hvitløk
- 2 ss tomatpuré
- 800 g hermetiske tomater
- 2 ts tørket oregano
- 1 ts chiliflakes
- 6 dl kjøttkraft
- 300 g lasagneplater
- 4 ss kremost naturell
- 2 dl revet ost
- 0.25 potte frisk basilikum
Lørdag
Klassisk lammestek
Klassisk lammestek er typisk servering i forbindelse med påske og i lammesesongen om høsten, men gjerne ellers i året også. Bruker du litt tid på å skjære ut isbeinet på lammelåret før steking, så får du en lammestek som er enklere å skjære i fine skiver.
- 1 stk. lammelår
- 2 ts salt
- 1 ts pepper
- 3 båt hvitløk
- 4 stilk frisk rosmarin
- 3 dl vann
- 6 stk. gulrot
- 1 stk. sellerirot
- 3 stk. løk
- 2 ss olivenolje
- 1 ts salt
- 0.5 ts pepper
- 5 dl kraft fra steken
- 2 ss maisenna
Søndag
Hvit bacalao
En deilig bacalaovariant med masse smak. Pass på at du ikke rører for mye i gryten, da faller fiskestykkene fra hverandre.
- 400 g klippfisk loin
- 1 stk. løk
- 4 båt hvitløk
- 1 stk. rød chili
- 1 dl olivenolje
- 1 klype safran
- 1 stk. laurbærblad
- 2 stk. gul paprika
- 2 dl fiskebuljong (utblandet)
- 2 dl hvitvin
- 2 dl kremfløte
- 0.5 stk. sitron
- 2 ss frisk kruspersille
Dessert
Suksessterte
Suksessterte er manges kakefavoritt, og er en klassisk festkake. Den gule og fine fargen lyser opp kakebordet!
- 150 g hasselnøtter
- 150 g melis
- 4 stk. eggehvite
- 4 stk. eggeplomme
- 1 dl kremfløte
- 100 g sukker
- 1 ts vaniljesukker
- 150 g smør
Restetips
Gyros med lammestek
Gyros med lam er perfekt om du ønsker å bruke opp rester av lammesteken! Fyll pitabrød med tomat, rødløk, agurk og persille- og server med en deilig tzatziki, så får du en helt ny rett ut av restene!
- 400 g rester av lammestek
- 250 g cherrytomat
- 1 bunt bladpersille
- 1 stk. rødløk
- 2 ss sitronsaft
- 1 pk pommes frites
- 4 stk. pitabrød
- 1 ss margarin
- 2 ss gyroskrydder
- 4 ss tzatziki
Lag din egen ukeplan!
Legg oppskrifter i kalenderen og spar din egen ukeplan til senere!
Fredagsmiddag
Middagen du gleder deg til gjennom uka, enten den nytes i sofaen, med gjester eller når ungene har lagt seg!
Digge burgere
Lørdagsmiddag
Middagene du lager med god tid, god matlyst og helgero!
Middagsfavoritter fra andre land
Lag høstens gode gryter
Middag med rene råvarer
Middager med ekstra fiber
Koteletter til middag
Middager i form
Middager med kjøttdeig
Sunn middag til helgen
Indiske gryter og supper
Indiske klassikere og nye indisk-inspirerte favoritter!
Hva har du i kjøleskapet?
Ikke kast mat! Se hva du kan lage av matvarene du har!
Bruk høstens råvarer
Middager for én
Søndagsmiddag
Oppskriftene du trenger når familien skal samles rundt bordet, og du har tid til å nyte både matlagingen og maten.





