Middagstips for hele uken
Middagstips
Trenger du tips til middag? Her er våre beste middagstips for både hverdag og helg. Enten du trenger at det går litt fort, eller har god tid til å kose deg med matlagingen!
Ukemeny
Mandag
Asiatisk eggerøre
Asiatisk eggerøre er stekt med soyasaus, noe som gir en deilig smak av umami. Umami betyr velsmakende på japansk, og det er nettopp det denne retten er. Topp med nori og spis med kokt ris til, og vipps så har du en rask, god og proteinrik middag!
- 3 stk. egg
- 1 ts soyasaus
- 0.25 båt hvitløk
- 1 ts sukker
- 1 ss smør
- 1 ts sesamolje
- 2 dl kokt ris
- 0.5 stk. nori ark
- 1 ts sesamfrø
- 0.5 ts chiliflakes
Tirsdag
Kremet pasta med svinestrimler og pepperoni
En pastarett med strimlet svinekjøtt i en kremet saus med pepperoni, paprika og purre. Smakfull og enkel kosemat!
- 150 g tagliatelle
- 1 stk. gul paprika
- 0.5 stk. purre
- 2 båt hvitløk
- 300 g renskåret svinekjøtt i strimler
- 2 ss nøytral olje
- 100 g pepperonipølse
- 1 beger crème fraîche orginal, 35 %
- 2 dl kjøttbuljong (utblandet)
- 2 ss frisk kruspersille
Onsdag
Grove fiskekaker med karristuede rotgrønnsaker
Nystekte, hjemmelagde fiskekaker smaker kjempegodt og er en ypperlig måte å servere fisk på. Her får du dem med en deilig karristuing og stekte poteter, men det er ingenting i veien for å nyte fiskekakene mellom et godt burgerbrød eller i en fiskewrap.
- 600 g fiskefilet
- 1 ts salt
- 1.5 ss potetmel
- 0.25 ts malt hvit pepper
- 1 stk. egg
- 1 dl melk
- 2 ss purre
- 2 ss margarin
- 2 skive kålrot
- 1 stk. gulrot
- 1 stk. persillerot
- 3 dl vann
- 1 ts karri
- 1 ss margarin
- 2.5 ss hvetemel
- 1.5 dl vann
- 1.5 dl melk
- 2 ss frisk kruspersille
Torsdag
Lettsaltet lammekjøtt med raspeballer
Saltkjøtt av lam med raspeballer er nydelig tradisjonsmat som smaker. Om du vil lage kålrotstappe som her eller bare servere med kokt kålrot i skiver, det blir opp til deg.
- 1 kg lettsaltet lammekjøtt
- 750 g potet
- 300 g potet
- 3 dl byggmel
- 2 ss hvetemel
- 1 ts salt
- 1 kg kålrot
- 2 stk. gulrot
- 1 dl kremfløte
- 3 ss smør
Fredag
Enkel kyllingramen
Nudelsuppe, ramen, er en tradisjonell japansk rett som opprinnelig kommer fra Kina. Det finnes utallige varianter og dette er en rask og enkel variant der du bruker ferdig kyllingkraft smakssatt med blant annet chili, hvitløk, anis og misopaste. Serveres med nudler, kokte egg, skiver av saftig kyllingkjøtt, sprøe grønnsaker og frisk koriander.
- 1.5 l kyllingkraft
- 3 båt hvitløk
- 2 stk. rød chili
- 1 stk. stjerneanis
- 0.5 stk. sitrongress
- 2 ss frisk ingefær
- 2 ss miso (soyabønnepasta)
- 4 stk. egg
- 160 g eggnudler
- 300 g kyllingfilet
- 1 ss margarin
- 2 ss chilipaste (sambal oelek)
- 2 stk. gulrot
- 4 stk. vårløk
- 2 ss frisk koriander
Lørdag
Ferske reker
Å pille ferske, nykokte reker på bryggekanten eller i parken er er en deilig sommeraktivitet, men de beste rekene får du i sesong om vinteren. Og enten du bestemmer deg for rekeaften i varmen eller i kulda, så er rekene aller best når de får spille hovedrollen i selskap med ferskt brød, majones, sitron og dill.
- 2 kg reker
- 1 stk. loff
- 150 g majones
- 1 stk. sitron
- 1 stk. hjertesalat
- 1 potte frisk dill
Søndag
Lapskaus
Lapskaus er en velkjent tradisjonsrett i Norge. Rykende varm brun lapskaus med norske rotgrønnsaker, potet og mørt og deilig kjøtt av høyrygg. Kan det bli bedre?
- 800 g benfri høyrygg av storfekjøtt
- 2 ss smør
- 10 dl vann
- 1 stk. kjøttbuljongterning
- 800 g potet
- 3 stk. gulrot
- 150 g kålrot
- 150 g persillerot
- 0.5 stk. purre
- 1 ts salt
- 0.5 ts pepper
Dessert
Hjerteboller
Saftige hveteboller fylt med luftig krem og friske bringebær! Boller med litt ekstra kjærlighet du kan bake til Valentines, eller når du skal gi noe godt til noen du er glad i.
- 100 g smør
- 600 g hvetemel
- 100 g sukker
- 0.5 ts salt
- 1 ts bakepulver
- 2 ts malt kardemomme
- 1 stk. egg
- 3.5 dl melk
- 1 pk gjær
- 1 stk. egg
- 3 dl kremfløte
- 0.5 ts vaniljesukker
- 400 g bringebær
- 1 ss melis
Restetips
Sprøstekte poteter
Skikkelig sprø poteter med myk kjerne er vanskelig å motstå. Også en perfekt måte å bruke opp rester av kokte poteter. Kjempegodt som snacks alene, eller som tilbehør til kjøtt eller fisk.
- 2 ss salt
- 0.5 ts natron
- 1 kg potet
- 3 ss nøytral olje
- 1 ss tørket timian
Lag din egen ukeplan!
Legg oppskrifter i kalenderen og spar din egen ukeplan til senere!
Fredagsmiddag
Middagen du gleder deg til gjennom uka, enten den nytes i sofaen, med gjester eller når ungene har lagt seg!
Digge burgere
Lørdagsmiddag
Middagene du lager med god tid, god matlyst og helgero!
Middagsfavoritter fra andre land
Lag høstens gode gryter
Middag med rene råvarer
Middager med ekstra fiber
Koteletter til middag
Middager i form
Middager med kjøttdeig
Sunn middag til helgen
Indiske gryter og supper
Indiske klassikere og nye indisk-inspirerte favoritter!
Hva har du i kjøleskapet?
Ikke kast mat! Se hva du kan lage av matvarene du har!
Bruk høstens råvarer
Middager for én
Søndagsmiddag
Oppskriftene du trenger når familien skal samles rundt bordet, og du har tid til å nyte både matlagingen og maten.





