Middagstips for hele uken
Middagstips
Trenger du tips til middag? Her er våre beste middagstips for både hverdag og helg. Enten du trenger at det går litt fort, eller har god tid til å kose deg med matlagingen!
Ukemeny
Mandag
Mac and cheese
Mac and cheese er den ultimate koseretten, og elsket av både store og små. Kan serveres som den er, som tilbehør til stekt kjøtt, eller bare med en frisk salat ved siden av.
- 400 g makaroni
- 120 g smør
- 80 g hvetemel
- 1.2 l melk
- 250 g revet ost
- 1 ss dijonsennep
- 0.5 ts kajennepepper
- 2 ss sitronsaft
Tirsdag
Fiskepudding med søtpotet og sukkererter
Fiskepudding er suveren hverdagsmat, her i overraskende selskap med grove biter ovnsstekt søtpotet og crispy sukkererter. En kjapp dressing lager du av yoghurt og sennep.
- 1 stk. søtpotet
- 0.5 stk. sitron
- 2 ss olivenolje
- 0.5 ts salt
- 0.25 ts pepper
- 1.5 dl matyoghurt
- 1 ss sennep
- 1.5 ts tørket timian
- 0.5 ts salt
- 0.25 ts pepper
- 0.25 pose sukkererter
- 500 g fiskepudding
- 2 ss margarin
Onsdag
Pancho Villa - enkel meksikansk gryte
I Mexico er ikke ris bare ris. Der serveres aldri ris uten tomat, kraft, krydder eller grønnsaker. Her har vi også hatt i kjøttdeig av svin. Resultatet ble en enkel og rask rett, som passer perfekt når du er fysen på noe meksikansk.
- 400 g kjøttdeig av svin
- 2 ss nøytral olje
- 1 stk. gul paprika
- 2 dl basmatiris
- 2 boks hermetiske tomater
- 1 stk. hønsebuljongterning
- 2 dl vann
- 0.5 stk. purre
Torsdag
Enkel asiatisk fiskegryte
Er du glad i curry er denne raske og gode hverdagsgryten med fisk midt i blinken! Hvor hot du vil ha den, justerer du selv. Gurkemeie gir ekstra sting og en nydelig gyllen farge på sausen.
- 1 stk. løk
- 2 båt hvitløk
- 2 ss nøytral olje
- 1 ts gurkemeie
- 0.5 ts chiliflakes
- 1 boks hakkede tomater
- 1.5 dl kokosmelk
- 1 stk. rød paprika
- 0.25 kg torskefilet
- 0.25 kg laks
- 100 g sukkererter
- 0.5 potte frisk koriander
- 1 stk. lime
Fredag
Koreansk Beef Bulgogi
Koreanerne elsker sin Beef Bulgogi, og det kommer du også til å gjøre! Marinert entrecôte, ris og spicy chilisaus servert i sprø og deilig salat – en slags koreansk taco.
- 800 g entrecôte av storfe
- 1 stk. rødløk
- 0.5 potte frisk koriander
- 3 båt hvitløk
- 1 ts frisk ingefær
- 1.5 dl sesamolje
- 1 dl soyasaus
- 4 ss sesamfrø
- 6 dl sushiris
- 2 ts riseddik
- 2 ss sesamfrø
- 2 stk. hjertesalat
- 0.5 potte frisk koriander
- 2 ts sriracha (asiatisk chilisaus)
Lørdag
Butter chicken - indisk smørkylling
Butter chicken – eller murgh makhani som retten heter på indisk – er en av de mest kjente indiske curryrettene. Denne oppskriften har vi fått av kjøkkensjefen på restaurant Listen to Baljit i Oslo.
- 1 stk. kylling (ca. 1300 g)
- 4 båt hvitløk
- 0.5 ss frisk ingefær
- 2 ss sitronsaft
- 1 dl gresk yoghurt
- 0.5 ss chilipulver
- 1 ss garam masala
- 1 ss rapsolje
- 100 g cashewnøtter
- 8 stk. tomat
- 2 ss nøytral olje
- 4 båt hvitløk
- 0.5 ss frisk ingefær
- 0.5 ss chilipulver
- 2 stk. hel kardemomme
- 2 ts bukkehornkløver
- 2 ss honning
- 1 stk. grønn chili
- 2 ss smør
- 1 dl kremfløte
- 0.5 potte frisk koriander
Søndag
Langtidsstekt kje
Den mest kjøttfulle delen av et kje er låret. Vi har gitt det en fin stekeskorpe før vi har senket temperaturen og latt det kose seg lenge i stekeovnen. Resultatet er verd å vente på.
- 2 kg kjelår
- 0.5 dl olivenolje
- 2 ts salt
- 1 ts kvernet pepper
- 2 stk. rødløk
- 2 stilk stilkselleri (stangselleri)
- 1 stk. hvitløk
- 4 stilk frisk timian
- 4 stilk frisk rosmarin
- 2 blad laurbærblad
- 1 stk. sitron
- 2 dl hvitvin
Dessert
Snickerskake
De fleste elsker kombinasjonen av salte peanøtter dynket i karamell og sjokolade! Snickerskake gir deg alt det beste i én form, noe gjestene dine kommer til å digge!
- 3 dl sukker
- 4 ss kakaopulver
- 1.5 dl hvetemel
- 1 ts vaniljesukker
- 150 g smør
- 2 stk. egg
- 100 g hvit sjokolade
- 1 stk. gelatinplater
- 3 dl kremfløte
- 100 g marshmallows
- 2 dl sukker
- 3 dl kremfløte
- 1 dl lys sirup
- 100 g smør
- 1 dl salte peanøtter
- 200 g mørk kokesjokolade
- 2 ts kokosfett (delfiafett)
Restetips
Skinke- og pastasalat
En rask og enkel pastasalat med skinke, reddik, sukkererter og pinjekjerner - perfekt til lunsj, middag eller om du skal ha med noe godt på tur eller til en avslutning.
- 200 g pasta
- 1 ss nøytral olje
- 200 g kokt skinke
- 150 g sukkererter
- 6 stk. reddik
- 0.5 stk. rødløk
- 1 ss frisk gressløk
- 0.5 dl pinjekjerner
Lag din egen ukeplan!
Legg oppskrifter i kalenderen og spar din egen ukeplan til senere!
Fredagsmiddag
Middagen du gleder deg til gjennom uka, enten den nytes i sofaen, med gjester eller når ungene har lagt seg!
Digge burgere
Lørdagsmiddag
Middagene du lager med god tid, god matlyst og helgero!
Middagsfavoritter fra andre land
Lag høstens gode gryter
Middag med rene råvarer
Middager med ekstra fiber
Koteletter til middag
Middager i form
Middager med kjøttdeig
Sunn middag til helgen
Indiske gryter og supper
Indiske klassikere og nye indisk-inspirerte favoritter!
Hva har du i kjøleskapet?
Ikke kast mat! Se hva du kan lage av matvarene du har!
Bruk høstens råvarer
Middager for én
Søndagsmiddag
Oppskriftene du trenger når familien skal samles rundt bordet, og du har tid til å nyte både matlagingen og maten.







