Middagstips for hele uken
Middagstips
Trenger du tips til middag? Her er våre beste middagstips for både hverdag og helg. Enten du trenger at det går litt fort, eller har god tid til å kose deg med matlagingen!
Ukemeny
Mandag
Grillet sommerkål med mynte og korianderdressing
Norsk nykål er en av sommerens aller beste grønnsaker – sprø, smakfull og utrolig anvendelig, både rå, lettkokt og grillet. Grillet nykål med spennende dressing er nydelig som en selvstendig vegetarisk rett, men kålen passer også sammen med all slags grillet sommermat.
- 1 kg nykål, sommerkål
- 2 ss nøytral olje
- 0.5 bunt frisk mynte
- 0.5 bunt frisk koriander
- 0.5 bunt bladpersille
- 2 ss sriracha (asiatisk chilisaus)
- 3 ss rødvinseddik
- 4 ss olivenolje
Tirsdag
Salat med varmrøkt laks
En sunn og mettende lunsjsalat med smakfull varmrøkt laks. Lag gjerne salaten på glass med basilikumdressing i bunnen, da både ser salaten fresh ut og holder seg sprø og god til du skal spise.
- 0.5 potte frisk basilikum
- 1 ss nøytral olje
- 3 ss lettrømme
- 0.25 ts salt
- 0.25 ts pepper
- 1 dl quinoa
- 2 dl vann
- 0.5 bukett brokkoli
- 0.5 stk. mango
- 2 stk. vårløk
- 0.5 pk babyspinat
- 2 ss krutonger
- 200 g varmrøkt laks
- 4 stilk frisk timian
Onsdag
Grillet kyllingfilet med mangosalat
Grillet kyllingfilet er manges sommerfavoritt. Sammen med denne friske mangosalaten blir det et nydelig måltid med fantastiske smaker. Vel bekomme!
- 4 stk. kyllingfilet
- 2 ss nøytral olje
- 0.5 ts salt
- 0.25 ts pepper
- 3 ss sriracha (asiatisk chilisaus)
- 1 ts dijonsennep
- 2 ts worchestershiresaus
- 1 ss nøytral olje
- 2 stk. mango
- 0.5 stk. rødløk
- 1 stk. rød chili
- 0.5 bunt frisk koriander
- 0.5 potte frisk mynte
- 0.5 pk ruccula
- 1 stk. lime
Torsdag
Bankekjøtt
Bankekjøtt er en av de gode, gamle traverne på middagsbordet. Dette er enkel mat som er rask å forberede, men som trenger lang tid og lav temperatur for å få fram deilig mørhet og god smak. Langsom hurtigmat, kan du si.
- 600 g bankekjøtt av storfe
- 1 stk. løk
- 5 ss hvetemel
- 2 ts salt
- 1 ts pepper
- 4 ss smør
- 1 stk. laurbærblad
- 6 stk. hel pepper
- 6 dl oksekraft
Fredag
Grillspyd med marinert steinbit
Grillspyd med marinert steinbit og friske grønnsaker er perfekt grillmat når du skal grille noe godt til dem du er glad i! Nyt de marokkanske smakene og drøm deg bort!
- 280 g soltørkede tomater i olje
- 0.25 stk. rødløk
- 2 båt hvitløk
- 0.5 ts malt spisskummen
- 0.5 ts malt koriander
- 0.25 ts grovt chilikrydder
- 0.5 ts malt kanel
- 2 ss honning
- 1 stk. sitron
- 2 ss frisk koriander
- 600 g steinbitfilet
- 2 stk. gulrot
- 1.5 stk. rødløk
- 1 stk. grønn squash
- 4 dl couscous
- 2 ss bladpersille
- 1 stk. sitron
- 0.25 stk. sitron
- 2 ss nøytral olje
Lørdag
Fylt paprika med lam og couscous
Det er utrolig hvordan paprika endrer smak og blir søt og aromatisk når den grilles. Og fylt med lammekjøttdeig, couscous og masse urter blir det en nydelig liten rett kan serveres til forrett eller som koserett på lørdagskvelden.
- 4 stk. paprika
- 1 stk. løk
- 2 båt hvitløk
- 400 g kjøttdeig av lam
- 2 ss olivenolje
- 1 ts tørket timian
- 1 ts tørket mynte
- 1 ts tørket rosmarin
- 1 ts tørket dill
- 0.5 stk. sitron
- 2.5 dl hønsebuljong (utblandet)
- 1.5 dl couscous
- 1 ss olivenolje
- 0.5 dl pinjekjerner
- 100 g fetaost
Søndag
Baconsurret svinefilet
Svinefilet er populær mat på grillen. Her har vi surret fileten inn med bacon og servert den med grillede ferskener, persille og pepperyoghurt.
- 280 g bacon
- 800 g indrefilet av svin
- 1 ss nøytral olje
- 4 stk. fersken
- 2 ss honning
- 1 bunt bladpersille
- 3 dl yoghurt naturell
- 2 ts kvernet pepper
Dessert
Sorbet
En sorbet som er lett å lage, inneholder få kalorier, og er ferdig på rekordtid! Velg mellom bringebær, mango eller skogsbær, eller lag gjerne en sorbet med annen frukt/bær du er glad i.
- 300 g bringebær
- 1.5 ts melis
- 1 stk. egg
- 300 g mango
- 1.5 ts melis
- 1 stk. egg
- 1 stk. egg
- 1.5 ts melis
- 300 g frosne skogsbær
For barna
Grillspyd med lam og gresk salat
Grillspyd er enkelt å lage, og raskt å grille. Denne retten har inspirasjon fra det greske kjøkkenet. Du bruker lammekoteletter for å lage grillspydene, og salaten er med fetaost, tomat, oliven og agurk. Friskt og godt! Salaten og grillspydene kan du forberede inne, så kan du etterpå få hjelp av en voksen til grillingen ute. Server med tzatziki. Du trenger ca. 2 grillspyd per porsjon.
Lag din egen ukeplan!
Legg oppskrifter i kalenderen og spar din egen ukeplan til senere!
Fredagsmiddag
Middagen du gleder deg til gjennom uka, enten den nytes i sofaen, med gjester eller når ungene har lagt seg!
Lørdagsmiddag
Middagene du lager med god tid, god matlyst og helgero!
Søndagsmiddag
Oppskriftene du trenger når familien skal samles rundt bordet, og du har tid til å nyte både matlagingen og maten.
Digge burgere
Sunn middag til helgen
Middager med kjøttdeig
Middager for én
Middager i form
Koteletter til middag
Lag høstens gode gryter
Bruk høstens råvarer
Middagsfavoritter fra andre land
Middag med rene råvarer
Middager med ekstra fiber
Indiske gryter og supper
Indiske klassikere og nye indisk-inspirerte favoritter!
Hva har du i kjøleskapet?
Ikke kast mat! Se hva du kan lage av matvarene du har!






