Middagstips for hele uken
Middagstips
Trenger du tips til middag? Her er våre beste middagstips for både hverdag og helg. Enten du trenger at det går litt fort, eller har god tid til å kose deg med matlagingen!
Ukemeny
Mandag
Kyllingpai med spinat
Tid for pai! En pai med kylling, spinat og oliven er kjempegodt til hverdagsmiddag, i matpakken, når du skal ha gjester eller som en rett på tapasbordet.
- 150 g smør
- 200 g hvetemel
- 2 ss vann
- 2 stk. kyllingfilet
- 1 stk. løk
- 200 g frisk spinat
- 2 ss margarin
- 5 stk. egg
- 3 dl melk
- 1 ts salt
- 0.5 ts pepper
- 10 stk. kalamataoliven
- 100 g hvitost
Tirsdag
Pølsegrateng
Pølsegrateng er hverdagsfavoritt for mange familier, og er en rett som kan varieres ut fra hva du har i kjøleskapet.
- 100 g makaroni
- 2 ss margarin
- 3 ss hvetemel
- 5 dl melk
- 600 g røkt kjøttpølse
- 2 stk. vårløk
- 100 g frosne erter
- 150 g revet ost
Onsdag
Kremet fiskesuppe
Her er en rask og enkel fiskesuppe som varmer godt og smaker nydelig. Om du er glad i reker eller blåskjell, er det kjempegodt i suppa også!
- 6 dl fiskebuljong (utblandet)
- 2 stk. gulrot
- 2 dl melk
- 2 ss hvetemel
- 200 g laks
- 200 g torskefilet
- 1 dl frosne erter
- 1 dl kremfløte
- 0.5 ts salt
- 0.5 ts pepper
- 1 ss frisk gressløk
Torsdag
Laks i wok
En rask og herlig wok med laks og raust med friske, sprø grønnsaker - perfekt som travel hverdagsmiddag. Laksen kan du godt bytte ut med for eksempel ørret eller steinbit.
- 600 g laksefilet
- 3 ss soyasaus
- 1 stk. lime
- 1 ss frisk ingefær
- 2 dl fullkornsris
- 1 bunt vårløk
- 2 stk. gul paprika
- 150 g frisk sjampinjong
- 1 stk. rødløk
- 3 båt hvitløk
- 4 ss nøytral olje
- 1 boks hermetiske bambusskudd
- 0.5 dl soyasaus
- 1 dl fiskebuljong (utblandet)
- 1 ts maisenna
Fredag
Vegetarpizza med tacosmak
Tacopizza toppet med masse deilige, krydrede grønnsaker, frisk koriander og lime. Nam! Lag enten din egen pizzadeig, gjerne eltefri pizzadeig - eller kjøp halvstekte pizzabunner.
- 2 ss friske urter
- 2 dl crème fraîche orginal, 35 %
- 1 stk. rødløk
- 1 stk. grønn paprika
- 1 stk. gul paprika
- 1 stk. rød paprika
- 1 ss nøytral olje
- 1 pk fajitaskrydder
- 2 stk. pizzabunn
- 300 g revet ost
- 2 ss lettrømme
- 1 stk. lime
- 2 stk. vårløk
- 0.25 potte frisk koriander
Lørdag
Bo Ssam med svinenakke
Tradisjonelt sett brukes pork belly, altså buklist eller pork shoulder, svinebog, i den koreanske retten Bo ssam. Men du kan også bruke svinenakke - et stykke kjøtt med masse smak og litt fett, som gir et saftig resultat! Retten tar litt tid å lage, men er vel verdt ventetiden!
- 1 stk. svinenakke
- 50 g salt
- 100 g sukker
- 2 ss miso (soyabønnepasta)
- 1 ss chilipaste (gochujang)
- 1 ss honning
- 1 båt hvitløk
- 2 ss sesamolje
- 2 ts sesamfrø
- 2 ss sherryeddik
- 0.5 stk. vårløk
- 1 bunt vårløk
- 2 ss frisk ingefær
- 1 dl nøytral olje
- 2 ss soyasaus
- 1 ts sherryeddik
- 500 g jasminris
- 500 g nykål, sommerkål
- 2 stk. gulrot
- 2 stk. vårløk
- 2 ss riseddik
- 2 ss soyasaus
- 1 ss chiliflakes
- 2 ts brunt sukker
- 1 ss sesamolje
- 1 ss sesamfrø
- 1 båt hvitløk
- 0.25 stk. lime
- 7 ss brunt sukker
- 1 ss eplecidereddik
- 2 stk. hjertesalat
- 200 g kimchi
Søndag
Marinert kyllingfilet med lun potetsalat
Kyllingfilet er alltid populært å legge på grillen! Her har vi marinert filetene i en deilig marinade med sitron, honning og urter, og serverer med en varm salat av gårsdagens poteter, sopp og spinat. Topp sommermat for varme dager!
- 1 stk. sitron
- 2 ss honning
- 2 båt hvitløk
- 3 ss olivenolje
- 0.5 ts kvernet pepper
- 2 ss friske urter
- 4 stk. kyllingfilet
- 600 g kokte poteter
- 200 g aromasopp
- 2 ss smør
- 2 båt hvitløk
- 2 stk. vårløk
- 200 g frisk spinat
Dessert
Daimiskake
Daimiskake er blant våre mest populære iskaker, og passer utmerket på kakebordet til alle livets store begivenheter. Iskaken er spesielt populær til jul og nyttår. Gelatin i kaken gjør at den holder fasongen lenger selv når den begynner å smelte.
- 150 g mandler
- 150 g melis
- 4 stk. eggehvite
- 4 stk. eggeplomme
- 100 g sukker
- 4 stk. gelatinplater
- 4 dl kremfløte
- 2 stk. daim-sjokolade
Restetips
Spinatwrap med kylling
Dilla på grønt? Lag eggpannekaker farget med spinat og bruk de som wraps! Her har vi fylt dem med revet kyllingfilet, ekstra grønnsaker, fetaost og nøtter. Supert å ha som lunsj, i matpakka, eller som en sen middag etter trening.
- 5 stk. egg
- 1 ss honning
- 0.5 ts salt
- 0.5 dl hvetemel
- 1.5 dl melk
- 100 g frisk spinat
- 2 ss margarin
- 300 g kyllingfilet
- 2 ss margarin
- 200 g grønnkål
- 4 stk. vårløk
- 0.5 dl hasselnøtter
- 2 ss friske urter
- 100 g fetaost
- 1 ss honning
Lag din egen ukeplan!
Legg oppskrifter i kalenderen og spar din egen ukeplan til senere!
Middager for én
Middager i form
Koteletter til middag
Lag høstens gode gryter
Bruk høstens råvarer
Middager med kjøttdeig
Fredagsmiddag
Middagen du gleder deg til gjennom uka, enten den nytes i sofaen, med gjester eller når ungene har lagt seg!
Digge burgere
Lørdagsmiddag
Middagene du lager med god tid, god matlyst og helgero!
Middagsfavoritter fra andre land
Middag med rene råvarer
Middager med ekstra fiber
Sunn middag til helgen
Indiske gryter og supper
Indiske klassikere og nye indisk-inspirerte favoritter!
Hva har du i kjøleskapet?
Ikke kast mat! Se hva du kan lage av matvarene du har!
Søndagsmiddag
Oppskriftene du trenger når familien skal samles rundt bordet, og du har tid til å nyte både matlagingen og maten.








