Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Sosekjøtt

Sosekjøtt

Ingredienser

porsjoner
  • 1 kg bog av storfe uten ben evt. høyrygg
  • 2 stk. løk
  • 2 ss margarin til steking
  • 4 ss margarin
  • 5 ss hvetemel
  • 1 l kjøttkraft (eventuelt 2 stk buljongterninger og 1 l vann)
  • 1 stk. laurbærblad (kan sløyfes)
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (7)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Sosekjøtt, som noen steder også blir kalt kjøtt i mørke, er en kraftig og smakfull gryte med bog eller høyrygg av storfe. Server den tradisjonsrike kjøttgryten med kokte eller saltbakte poteter, og selvfølgelig tyttebær.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 1 kg bog av storfe uten ben evt. høyrygg
  • 2 stk. løk
  • 2 ss margarin til steking
  • 4 ss margarin
  • 5 ss hvetemel
  • 1 l kjøttkraft (eventuelt 2 stk buljongterninger og 1 l vann)
  • 1 stk. laurbærblad (kan sløyfes)
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper

Slik gjør du

Visste du at: Norge består av store områder med gress. Disse områdene kan brukes til mat, men da er vi avhengig av våre drøvtyggere som storfe og sau.

trinn du kan merke av
Vil du ha en mørkere saus, kan du tilsette noen dråper sukkerkulør.

Server sosekjøtt med kokte grønnsaker, ertestuing eller kålstuing og kokte poteter, saltbakte poteter eller potetmos og rørte tyttebær.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: Norsk tradisjonsmat

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.8638, server:MP-PRD-WEB12 18.04.2024 23:57:05