Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du tekniske beskrivelser av de forskjellige informasjonskapslene vi bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Sosekjøtt

Sosekjøtt

Ingredienser

porsjoner
  • 1 kg bog av storfe uten ben evt. høyrygg
  • 2 ss margarin til steking
  • 4 ss margarin
  • 5 ss hvetemel
  • 1 l kjøttkraft (eventuelt 2 stk buljongterninger og 1 l vann)
  • 2 stk. løk
  • 1 stk. laurbærblad (kan sløyfes)
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (7)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Sosekjøtt, som noen steder også blir kalt kjøtt i mørke, er en kraftig og smakfull gryte med bog eller høyrygg av storfe. Server den tradisjonsrike kjøttgryten med kokte eller saltbakte poteter, og selvfølgelig tyttebær.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 1 kg bog av storfe uten ben evt. høyrygg
  • 2 ss margarin til steking
  • 4 ss margarin
  • 5 ss hvetemel
  • 1 l kjøttkraft (eventuelt 2 stk buljongterninger og 1 l vann)
  • 2 stk. løk
  • 1 stk. laurbærblad (kan sløyfes)
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper

Slik gjør du

Visste du at: Norge består av store områder med gress, urter og andre vekster. Disse områdene kan brukes til mat, men da er vi avhengig av våre drøvtyggere som storfe og sau.

  1. Skjær kjøtt i store terninger, ca. 4x4 cm. Skrell løken og skjær den i skiver.
  2. Varm en vid gryte og ha i margarin eller smør. Når det bruser er det klart til å ha i kjøttet. Brun noe av kjøttet slik at det får en jevn, fin farge over det hele. krydre med litt salt og pepper. Løft det over på en tallerken og fortsett med resten av kjøttet på samme måte. Tilsett litt mer margarin eller smør om det er nødvendig. 
  3. Stek løken til den er myk og begynner å bli gyllen. Dryss over hvetemel og la det få steke med et par minutter.
  4. Hell i kjøttkraft i omganger og rør godt, slik at du får en jevn og klumpfri saus.
  5. Legg det stekte kjøttet i gryten sammen med laurbærblad. 
  6. Legg på lokk, senk varmen og la kjøttet trekke rett under kokepunktet i ca. 2 1/2 time, eller til kjøttet er helt mørt. Smak til med salt og pepper.
Vil du ha en mørkere saus, kan du tilsette noen dråper sukkerkulør.

Server sosekjøtt med kokte grønnsaker, ertestuing eller kålstuing og kokte poteter, saltbakte poteter eller potetmos og rørte tyttebær.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.5135, server:MP-PRD-WEB15 06.06.2023 08:20:44