Middagstips for hele uken
Middagstips
Trenger du tips til middag? Her er våre beste middagstips for både hverdag og helg. Enten du trenger at det går litt fort, eller har god tid til å kose deg med matlagingen!
Ukemeny
Mandag
Kyllingfrikassé med filet
En rask kyllingfrikassé er et supert hverdagsaltenativ til den tradisjonelle hønsefrikasséen. Med kyllingfilet istedenfor høne har du en deilig tradisjonsmiddag på bordet i løpet av en knapp time, og du kan bruke opp rotgrønnsaker du har i kjøleskapets grønnsaksskuff.
- 2 stk. kyllingfilet
- 1 stk. løk
- 2 stk. gulrot
- 0.5 stk. purre
- 0.25 stk. sellerirot
- 5 dl vann
- 1 stk. hønsebuljongterning
- 5 dl kraft fra koking
- 2 ss smør
- 3 ss hvetemel
- 0.5 dl matfløte
- 2 ss sitronsaft
Tirsdag
Brokkoli- og ertesuppe med torsk
Torsk er en ypperlig matfisk som er lett å lykkes med. Sammen med denne suppen, og toppet med syltet rødløk, har du et spennende og litt annerledes måte å servere torsken på.
- 800 g torskefilet
- 1 ts salt
- 0.5 ts pepper
- 1 ss olivenolje
- 1 stk. løk
- 0.5 stk. brokkoli
- 2 ss margarin
- 8 dl fiskekraft
- 400 g frosne erter
- 1 dl matfløte
- 1 stk. rødløk
- 1 ss hvitvinseddik
- 1 ss sukker
- 1 ss vann
- 0.5 ts salt
- 0.25 ts pepper
- 1 ss frisk gressløk
Onsdag
Grønn shakshuka
Shakshuka lages tradisjonelt med tomatsaus, egg og grønnsaker, og serveres til frokost. Vi har laget en nydelig grønn versjon, og synes den like gjerne kan serveres som lunsj eller som en lett middag.
- 2 stk. vårløk
- 2 båt hvitløk
- 1 ss olivenolje
- 0.5 ts malt spisskummen
- 200 g frisk spinat
- 50 g aspargesbønner
- 0.5 bunt frisk koriander
- 2 stk. egg
- 50 g fetaost
- 0.5 stk. grønn chili
- 0.25 ts chiliflakes
Torsdag
Lettsaltet lammekjøtt med raspeballer
Saltkjøtt av lam med raspeballer er nydelig tradisjonsmat som smaker. Om du vil lage kålrotstappe som her eller bare servere med kokt kålrot i skiver, det blir opp til deg.
- 1 kg lettsaltet lammekjøtt
- 750 g potet
- 300 g potet
- 3 dl byggmel
- 2 ss hvetemel
- 1 ts salt
- 1 kg kålrot
- 2 stk. gulrot
- 1 dl kremfløte
- 3 ss smør
Fredag
Grønnkålsalat med crispy nakkekoteletter
Grønnkål er en fantastisk grønnsak som kan brukes året rundt. Bruk den i en deilig råkostsalat sammen med tynne skiver av fennikel og en kremet dressing. Perfekt følge til crispy nakkekoteletter!
- 2 stk. nakkekoteletter av svin
- 5 ss hvetemel
- 0.5 ts salt
- 0.5 ts kvernet pepper
- 1 stk. egg
- 2 dl panko brødkrum
- 0.5 l frityrolje
- 300 g grønnkål
- 0.5 stk. fennikel
- 0.5 stk. sitron
- 0.5 ts salt
- 2 dl kremfløte
- 4 ss eddik, 7 %
- 1 ts honning
- 0.5 ts salt
- 50 g mandler
Lørdag
Smørdampet skrei med pastinakkpuré
Pastinakkpuré eller puré av sellerirot, jordskokk eller persillerot er godt tilbehør til torsk eller skrei. Legg skreifilet i saltlake før tilberedning for å få den ekstra fast i kjøttet.
- 1 dl salt
- 1 l vann
- 800 g skreifilet
- 150 g sukkererter
- 2 ss frisk gressløk
- 500 g pastinakk
- 0.5 dl kremfløte
- 1 ss smør
- 0.5 stk. sitron
- 100 g smør
Søndag
Bidos
Bidos er tradisjonell samisk festmat. Det finnes mange ulike oppskrifter på bidos, og den kan lages både med og uten jevning. Denne oppskriften er blottet for jåleri, og full av smak.
- 500 g reinsdyrstek
- 2 ss smør
- 7 dl reinsdyrkraft
- 3 dl vann
- 3 ss hvetemel
- 4 stk. potet
- 2 stk. gulrot
- 1 stk. løk
- 4 dråpe sukkerkulør
Dessert
Appelsinkake uten mel
I denne saftige og smakfulle appelsinkaken har vi kokt hele appelsiner møre og kjørt dem til mos. En morsom måte å lage kake på, og det gjør den utrolig saftig og smakfull. Hvetemel er byttet ut med finmalte mandler.
- 2 stk. appelsin
- 6 stk. egg
- 250 g mandler
- 250 g rørsukker
- 3 ts vaniljesukker
- 1 ts natron
- 0.5 dl melis
For barna
Fiskeboller i hvit saus
Fiskeboller i hvit saus med poteter og gulrøtter er kjempegod hverdagsmat. Her skal du lage hvit saus fra bunnen av! Det er ganske kult. Du skal også koke poteter og rive gulrøtter. Kjøper du fiskeboller som kommer i kraft, så kan du bruke det til å spe i sausen. Smaksett gjerne sausen med litt karri, hvis du vil!
Lag din egen ukeplan!
Legg oppskrifter i kalenderen og spar din egen ukeplan til senere!
Fredagsmiddag
Middagen du gleder deg til gjennom uka, enten den nytes i sofaen, med gjester eller når ungene har lagt seg!
Digge burgere
Lørdagsmiddag
Middagene du lager med god tid, god matlyst og helgero!
Middagsfavoritter fra andre land
Lag høstens gode gryter
Middag med rene råvarer
Middager med ekstra fiber
Koteletter til middag
Middager i form
Middager med kjøttdeig
Sunn middag til helgen
Indiske gryter og supper
Indiske klassikere og nye indisk-inspirerte favoritter!
Hva har du i kjøleskapet?
Ikke kast mat! Se hva du kan lage av matvarene du har!
Bruk høstens råvarer
Middager for én
Søndagsmiddag
Oppskriftene du trenger når familien skal samles rundt bordet, og du har tid til å nyte både matlagingen og maten.






