Middagstips for hele uken
Middagstips
Trenger du tips til middag? Her er våre beste middagstips for både hverdag og helg. Enten du trenger at det går litt fort, eller har god tid til å kose deg med matlagingen!
Ukemeny
Mandag
Vegisterkaker
Herlige, små kaker av ris, blomkål og havregryn - et supert alternativ til de som velger vegansk.
- 2 dl basmatiris
- 700 g blomkål
- 2 dl lettkokte havregryn
- 2 ts urtesalt
- 1.5 ts malt ingefær
- 1.5 ts revet muskatnøtt
- 1 ts salt
- 0.5 ts kvernet pepper
- 3 ss nøytral olje
Tirsdag
Julelaks
Rause, saftige laksekoteletter er enkelt å servere gjestene dine i jula. Prikken over i'en er agurksalat og hjemmelaget hollandaise, eller kanskje sandefjordsmør - og vil du spare tid kan sausen også kjøpes ferdig.
- 1.5 dl vann
- 1 dl sukker
- 0.5 dl eplecidereddik
- 1 ss sennepsfrø
- 1 stk. stjerneanis
- 1 stk. agurk
- 2 ss frisk dill
- 800 g mandelpotet
- 1 ss friske urter
- 1 ss smør
- 4 stk. laksekotelett
- 1 ts salt
- 0.5 ts kvernet pepper
- 2 ss smør
- 2 dl vann
- 30 g løk
- 1 ss eddik, 7 %
- 0.5 ts salt
- 0.5 ts hel pepper
- 1 stk. laurbærblad
- 2 stk. eggeplomme
- 200 g smør
- 1 ss sitronsaft
- 12 stk. brokkolini
Onsdag
Gyros med ribbe
Har du rester av ribbe - er du heldig! Da kan du lage den greske favoritten Gyros med tzatziki og fetaost. Lukk øynene, ta en bit og drøm deg bort til en gresk øy.
- 400 g stekt ribbe
- 1 stk. løk
- 2 båt hvitløk
- 0.5 ts tørket oregano
- 0.5 ts tørket rosmarin
- 0.5 dl nøytral olje
- 1 stk. rødløk
- 0.5 stk. sitron
- 200 g pommes frites
- 4 stk. pitabrød
- 6 ss tzatziki
- 0.5 stk. agurk
- 50 g fetaost
Torsdag
Reinsdyrstek med viltsaus
Reinsdyrstek er klassisk festmat for mange. Det møre, smakfulle kjøttet i følge med en fyldig viltsaus, tyttebær og grønnsaker tilfredsstiller alle behov for tradisjon og gir samtidig en følelse av eksklusivitet. Og så er det utrolig godt.
- 2 kg reinsdyrstek
- 1.5 ts salt
- 1.5 ts pepper
- 2 stk. gulrot
- 1 stk. løk
- 3 ss smør
- 3 dl vann
- 3 ss smør
- 3 ss hvetemel
- 7 dl sjy/kraft
- 5 stk. einebær
- 1 beger crème fraîche orginal, 35 %
- 4 skive ekte geitost
- 200 g rosenkål
- 300 g frisk sjampinjong
- 1 ss smør
- 2 stk. sjalottløk
- 2 ss frisk persille
Fredag
Helstekt kalkun med brødstuffing og fløtesaus
Romjul og nyttår er tiden mange disker opp en skikkelig festmiddag med helstekt kalkun. Mange fyller ofte brødstuffing i kalkunen, men her serverer vi den deilige brødstuffingen med nøtter og tørket frukt ved siden av.
- 1 stk. kalkun, ca. 6 kg
- 2 ss smør
- 0.5 stk. løk
- 0.5 stk. gulrot
- 0.25 stk. sellerirot
- 2 stilk frisk kruspersille
- 1 stk. laurbærblad
- 6 stk. hel pepper
- 3 ss smør
- 1 ts salt
- 0.5 ts pepper
- 200 g brød
- 100 g pinjekjerner
- 100 g pistasjnøtter
- 100 g pecannøtter
- 300 g svisker
- 4 ss smør
- 1 ts salt
- 0.5 ts pepper
- 2 ss frisk kruspersille
- 1.5 l kalkunkraft (laget på innmatposen i kalkunen)
- 4 ss hvetemel
- 2 dl kremfløte
- 2 ss ripsgelé
- 4 ss soyasaus
- 1 ts salt
- 0.5 ts pepper
- 3 dråpe sukkerkulør
Lørdag
Lapskaus med pinnekjøtt
Har du rester av pinnekjøtt fra en av julens mange selskaper? Lag en deilig, varmende lapskaus og bruk opp pinnekjøttrestene.
- 300 g pinnekjøtt
- 8 stk. potet
- 2 stk. gulrot
- 2 skive kålrot
- 1 stk. persillerot
- 0.5 stk. løk
- 8 dl vann
- 2 stk. kjøttbuljongterning
Søndag
Bacalao
Det finnes en mengde oppskrifter på Bacalao rundt om i verden og i Portugal skryter de av at de har en oppskrift for hver dag i året. Her i Norge er versjonen med potet og tomat den mest populære. Lett å lage og perfekt mat for festlige anledninger.
- 1 kg klippfisk
- 1 kg potet
- 350 g løk
- 4 båt hvitløk
- 2 dl olivenolje
- 3 boks hermetiske tomater
- 4 stk. laurbærblad
- 2 stk. rød chili
- 100 g oliven
- 2 ss bladpersille
Dessert
Karamellpudding
Karamellpudding er kanskje Norges mest populære dessert. Og det er ikke så rart – når den fløyelsmyke, deilige desserten kommer på bordet bringer den frem mange gode minner for alle og enhver. Populært dessert til jul, men også resten av året.
- 2 dl sukker
- 3 dl kremfløte
- 1 stk. vaniljestang
- 6 dl melk
- 5 ss sukker
- 8 stk. egg
For barna
Panna cotta
Panna cotta er en italiensk dessert basert på fløte og vanilje. Desserten er lett å tilberede og smaker veldig godt. Server den med deilige friske bær. Den må stå kaldt i kjøleskapet i minst tre timer for å stivne. Bruk glass eller former til å ha puddingene i. Lager du seks porsjoner, trenger du seks glass.
Lag din egen ukeplan!
Legg oppskrifter i kalenderen og spar din egen ukeplan til senere!
Fredagsmiddag
Middagen du gleder deg til gjennom uka, enten den nytes i sofaen, med gjester eller når ungene har lagt seg!
Digge burgere
Lørdagsmiddag
Middagene du lager med god tid, god matlyst og helgero!
Middagsfavoritter fra andre land
Lag høstens gode gryter
Middag med rene råvarer
Middager med ekstra fiber
Koteletter til middag
Middager i form
Middager med kjøttdeig
Sunn middag til helgen
Indiske gryter og supper
Indiske klassikere og nye indisk-inspirerte favoritter!
Hva har du i kjøleskapet?
Ikke kast mat! Se hva du kan lage av matvarene du har!
Bruk høstens råvarer
Middager for én
Søndagsmiddag
Oppskriftene du trenger når familien skal samles rundt bordet, og du har tid til å nyte både matlagingen og maten.





