Middagstips for hele uken
Middagstips
Trenger du tips til middag? Her er våre beste middagstips for både hverdag og helg. Enten du trenger at det går litt fort, eller har god tid til å kose deg med matlagingen!
Ukemeny
Mandag
Barbie pasta
Denne sjokkrosa barbie-inspirerte pastaen har gått viralt på TikTok. Det finnes forskjellige versjoner av denne pastaen med rødbetesaus på TikTok nå, og her får du vår versjon med deilige bakte beter, fetaost og hvitløk. Enkelt, godt og skikkelig, skikkelig rosa!
- 400 g rødbete
- 0.5 stk. hvitløk
- 200 g fetaost
- 2 stilk frisk basilikum
- 3 ss nøytral olje
- 200 g pasta
- 2 dl vann
- 1 dl crème fraîche orginal, 35 %
- 0.25 stk. sitron
- 0.25 ts kvernet pepper
- 2 ss parmesan
Tirsdag
Ørret med fløtestuede grønnsaker
Stekt ørretfilet er nydelig mat til hele familien. Fløtestuede grønnsaker fungerer både som saus og tilbehør i denne retten. Enkelt og kjempegodt.
- 800 g ørretfilet
- 2 ss smør
- 2 stk. vårløk
- 50 g sukkererter
- 100 g brokkoli
- 200 g kokte poteter
- 2 dl edamamebønner (soyabønner)
- 3 dl matfløte
- 2 ss frisk dill
Onsdag
Kyllingfilet med smakfull saus
En enkel og rask koserett du kan lage til deg selv og en du er glad i. Saftig kyllingfilet servert med brokkolini og en kremet, deilig saus. Nam!
- 2 stk. kyllingfilet
- 0.5 ts salt
- 0.25 ts pepper
- 1 ss smør
- 2 båt hvitløk
- 0.25 stk. sitron
- 1 dl hønsebuljong (utblandet)
- 2 dl kremfløte
- 1 ts sennep
- 1 ss soyasaus
- 0.25 ts pepper
- 2 ts maisenna
- 1 pk brokkolini
- 1 stk. sjalottløk
- 1 båt hvitløk
- 1 ss nøytral olje
- 0.5 stk. sitron
- 2 ss mandelflak
Torsdag
Steinbit med kremet purre
Steinbit er fast i kjøttet og har en god, mild fiskesmak, og filetene er enkle å tilberede. Her har vi bakt dem i ovnen sammen med purreløk og fløte – en rett som passer både til hverdag og fest.
- 2 stk. purre
- 2 ss smør
- 1 ss sennep
- 3 dl matfløte
- 1 ts salt
- 0.5 ts malt hvit pepper
- 800 g steinbitfilet
- 800 g potet
- 1 dl frisk dill
- 1 stk. sitron
Fredag
Gyros
Greske ferieminner friskes opp med hjemmelaget gyros. Mariner strimler av svin, lam, kylling eller storfe. Fyll deretter stekt kjøtt i pitabrød sammen med rødløk, tzatziki, fetaost og pommes frites.
- 500 g svinenakke
- 1 stk. løk
- 2 båt hvitløk
- 0.5 ts tørket oregano
- 0.5 ts tørket rosmarin
- 0.25 ts pepper
- 1 ts salt
- 1 dl olivenolje
- 1 stk. rødløk
- 0.5 stk. sitron
- 200 g pommes frites
- 4 stk. pitabrød
- 4 ss tzatziki
- 0.5 stk. agurk
- 50 g fetaost
Lørdag
Langpannepizza
Dette er en langpannepizza laget på ekte 80-talls vis. Lørdagen ble liksom aldri den samme uten pizza med kjøttfyll, ost og paprika. Tro det eller ei, den er like populær som familiekos den dag i dag.
- 7 dl hvetemel
- 0.5 pk gjær
- 3 dl vann
- 2 ss nøytral olje
- 0.5 ts salt
- 400 g kjøttdeig
- 1 smør
- 1 stk. løk
- 1 båt hvitløk
- 2 ss tomatpuré
- 400 g hermetiske tomater
- 1 dl vann
- 2 ts tørket oregano
- 2 ts sukker
- 300 g hvitost
- 1 stk. rød paprika
- 1 ts tørket oregano
Søndag
Ertesuppe med svineknoke
Tradisjonell ertesuppe kokt på svineknoke er god, solid bondekost som egner seg året rundt til både hverdag og fest. Og pannekaker hører med som dessert!
- 200 g tørkede gule erter
- 1 stk. lettsaltet svineknoke
- 1 stk. løk
- 1 stk. sellerirot
- 2 stk. laurbærblad
- 4 stilk frisk timian
- 2 l vann
- 2 stk. gulrot
- 1 stk. purre
Dessert
Plommeclafoutis
Clafoutis er en slags ovnspannekake med bær eller frukt, tradisjonelt laget med mørke kirsebær og drysset med et fint dryss melis. Vi bruker det naturen har å by på i Norge, og fyller vår clafoutis med modne plommer og serverer den lun med selskap av lettvispet krem.
- 400 g plomme
- 0.5 stk. sitron
- 8 stk. egg
- 5 dl kremfløte
- 200 g sukker
- 4 ss hvetemel
- 100 g mandler
- 2 ss smør
Restetips
Pastasalat med eggerøre
Kokte du for mye spagetti til middag for noen dager siden? Så bra! Da har du jo nesten dagens middag ferdig! Pastasalat med eggerøre er enkelt og knallgodt, og kan varieres med de du har tilgjengelig av grønnsaker. Kikerter bidrar til et fullverdig måltid.
- 4 stk. egg
- 4 ss vann
- 1 ss smør
- 250 g spagetti
- 1 pk blandet babybladsalat
- 1 boks hermetiske kikerter
- 0.25 stk. brokkoli
- 2 ss parmesan
- 2 stilk frisk basilikum
- 1 stk. lime
- 1 ss olivenolje
Lag din egen ukeplan!
Legg oppskrifter i kalenderen og spar din egen ukeplan til senere!
Middager for én
Middager i form
Koteletter til middag
Lag høstens gode gryter
Bruk høstens råvarer
Middager med kjøttdeig
Fredagsmiddag
Middagen du gleder deg til gjennom uka, enten den nytes i sofaen, med gjester eller når ungene har lagt seg!
Digge burgere
Lørdagsmiddag
Middagene du lager med god tid, god matlyst og helgero!
Middagsfavoritter fra andre land
Middag med rene råvarer
Middager med ekstra fiber
Sunn middag til helgen
Indiske gryter og supper
Indiske klassikere og nye indisk-inspirerte favoritter!
Hva har du i kjøleskapet?
Ikke kast mat! Se hva du kan lage av matvarene du har!
Søndagsmiddag
Oppskriftene du trenger når familien skal samles rundt bordet, og du har tid til å nyte både matlagingen og maten.






