Middagstips

Trenger du inspirasjon til hva du skal ha til middag denne uken? Her får du middagstips fra oss.

Pasta med jordskokk og sitron

Denne oppskriften har fått4,6 av 5 stjerner.

Turmat
Enkel
Cook Time
20–40 min

Jordskokk har en mild og deilig nøttesmak, og sammen med sitron, chili og hvitløk gir den deilig smak til denne enkle pastaretten. Det er ikke nødvendig å skrelle jordskokken, bare vask den godt før den tilberedes. 

Plukkfisk

Denne oppskriften har fått4,8 av 5 stjerner.

Turmat
Middels
Cook Time
20–40 min

Plukkfisk er en flott måte å bruke opp rester av kokt fisk på. Dette er husmannskost med røtter i Hordaland, og varieres ut fra hvilken fisk du har tilgjengelig – både fersk, saltet og røkt fisk smaker nydelig i plukkfisk. 

Hot linsesuppe med strimlet svinekjøtt

Denne oppskriften har fått4,8 av 5 stjerner.

Turmat
Enkel
Cook Time
20–40 min

Knapt noe smaker bedre enn en god suppe laget fra bunnen av. Her er en hot variant med linser og strimler av saftig svinekjøtt. 

Stekt sei med sopp

Denne oppskriften har fått4,9 av 5 stjerner.

Turmat
Enkel
Cook Time
20–40 min

Seien er full av smak, og egner seg spesielt godt til steking. De aller fleste har vel et barndomsminne om seibiff med løk – her har du en asiatisk variant med sopp, løk, grønnkål og sesamolje.

Seien er full av smak, og egner seg spesielt godt til steking. De aller fleste har vel et barndomsminne om seibiff med løk – her har du en asiatisk variant med sopp, løk, grønnkål og sesamolje.

Kylling med søtpotet og grønnkål

Denne oppskriften har fått4,4 av 5 stjerner.

Turmat
Enkel
Cook Time
40–60 min

Alle middagsretter som kan tilberedes i form eller gryte og som gjør seg selv i ovnen er geniale i en travel hverdag.  Kylling overlår er saftig og mørt, og sammen med søtpotet, grønnkål og hvitløk.

Klassisk lammestek

Denne oppskriften har fått4,8 av 5 stjerner.

Turmat
Middels
Cook Time
Over 60 min

Klassisk lammestek er typisk servering i forbindelse med påske og i lammesesongen om høsten, men gjerne ellers i året også. Bruker du litt tid på å skjære ut isbeinet på lammelåret før steking, så får du en lammestek som er enklere å skjære i fine skiver.

Lammeboller med krydret ris

Turmat
Middels
Cook Time
Over 60 min

Lammeboller og ris med smak av kanel og tranebær. En skikkelig god middag, med litt spennende smaker. Risen kokes med et krydder som heter gurkemeie. Det gir risen en skikkelig gul farge.

Pasta med jordskokk og sitron

Denne oppskriften har fått5 av 5 stjerner.

Turmat
Enkel
Cook Time
20–40 min

Jordskokk har en mild og deilig nøttesmak, og sammen med sitron, chili og hvitløk gir den deilig smak til denne enkle pastaretten. Det er ikke nødvendig å skrelle jordskokken, bare vask den godt før den tilberedes. 

Plukkfisk

Denne oppskriften har fått5 av 5 stjerner.

Turmat
Middels
Cook Time
20–40 min

Plukkfisk er en flott måte å bruke opp rester av kokt fisk på. Dette er husmannskost med røtter i Hordaland, og varieres ut fra hvilken fisk du har tilgjengelig – både fersk, saltet og røkt fisk smaker nydelig i plukkfisk. 

Hot linsesuppe med strimlet svinekjøtt

Denne oppskriften har fått5 av 5 stjerner.

Turmat
Enkel
Cook Time
20–40 min

Knapt noe smaker bedre enn en god suppe laget fra bunnen av. Her er en hot variant med linser og strimler av saftig svinekjøtt. 

Stekt sei med sopp

Denne oppskriften har fått5 av 5 stjerner.

Turmat
Enkel
Cook Time
20–40 min

Seien er full av smak, og egner seg spesielt godt til steking. De aller fleste har vel et barndomsminne om seibiff med løk – her har du en asiatisk variant med sopp, løk, grønnkål og sesamolje.

Seien er full av smak, og egner seg spesielt godt til steking. De aller fleste har vel et barndomsminne om seibiff med løk – her har du en asiatisk variant med sopp, løk, grønnkål og sesamolje.

Kylling med søtpotet og grønnkål

Denne oppskriften har fått4 av 5 stjerner.

Turmat
Enkel
Cook Time
40–60 min

Alle middagsretter som kan tilberedes i form eller gryte og som gjør seg selv i ovnen er geniale i en travel hverdag.  Kylling overlår er saftig og mørt, og sammen med søtpotet, grønnkål og hvitløk.

Lasagne

Denne oppskriften har fått5 av 5 stjerner.

Turmat
Middels
Cook Time
Over 60 min

Nordmenn har mange favoritter fra det italienske kjøkken, deriblant hjemmelaget lasagne. Ovnsretten består av kjøttsaus og ostesaus som legges lagvis med pastaplater. 

Klassisk lammestek

Denne oppskriften har fått5 av 5 stjerner.

Turmat
Middels
Cook Time
Over 60 min

Klassisk lammestek er typisk servering i forbindelse med påske og i lammesesongen om høsten, men gjerne ellers i året også. Bruker du litt tid på å skjære ut isbeinet på lammelåret før steking, så får du en lammestek som er enklere å skjære i fine skiver.

Gulrotkake med ostekrem

Denne oppskriften har fått5 av 5 stjerner.

Turmat
Middels
Cook Time
40–60 min

Gulrotkake med ostekrem er både saftig og godt, og ostekremen på toppen er uimotståelig! Gulrotkake i langpanne er ypperlig å ta med til skoleavslutninger, dugnader og festlige lag.

Lammeboller med krydret ris

Turmat
Middels
Cook Time
Over 60 min

Lammeboller og ris med smak av kanel og tranebær. En skikkelig god middag, med litt spennende smaker. Risen kokes med et krydder som heter gurkemeie. Det gir risen en skikkelig gul farge.

Ukemenyer

Vil du ha flere middagstips? Vi har mange gode middagsforslag, enten du er på jakt etter en rask og sunn middag for en vanlig hverdag eller skal lage en god lørdagsmiddag. Sjekk vårt arkiv med tidligere middagstips!