Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo

Bærekraftig matproduksjon

  • Klimagassutslipp fra kua – hvor ille er det egentlig?

  • Rødt kjøtt - klimaversting eller nødvendig?

  • Er det nok mat til både oss og husdyra? 🌾

  • Vi må tenke bærekraft | Slampoesi med Sofie Frost 🌍

  • Hvordan blir gress til mat?

  • Kylling! - på innsiden av fjøsdøra

Lurer du på noe om bærekraft, kosthold og ernæring? Rebekka og Eilin forklarer.

  • Hvorfor har kjøtt høyere klimagassutslipp enn annen mat?

  • Hva er antibiotikaresistens?

  • Hva betyr beitedyra for det biologiske mangfoldet?

  • Hvor mye kjøtt kan jeg spise?

  • Kan jeg spise egg hver dag?

  • Hvorfor trenger jeg jod?

  • Hva er forskjellen på rødt og hvitt kjøtt?

  • Hva er forskjellen på eggene i butikkene?

  • Hva er kraftfór?

  • Hvor mye kjøtt spiser vi i Norge?

  • Hva er proteiner?

  • Hvor mye mat kaster vi i hjemmene våre?

  • Hvordan kan jeg få i meg jern?

  • Hvordan kan jeg unngå å kaste mat?

  • Hvordan får jeg i meg nok vitamin D?

  • Hvordan få i seg mer frukt og grønt?

På MatStart kan barna lære om mat og matproduksjon 🐄🌱🌾🐖 Klikk her!