Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Plukkfisk

Plukkfisk

Ingredienser

porsjoner
  • 600 g lettsaltet torsk , kokt og renset for skinn og bein
  • 400 g kokte poteter (gjerne rester)
  • 2 stk. løk
  • 1 stk. purre

Hvit saus:

  • 4 ss smør
  • 4 ss hvetemel
  • 1 l melk
  • ca. 1 krm revet muskatnøtt

Pynt:

  • 1 kvist frisk dill
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 484 kcal
Fett 17 g
Protein 39 g
Karbohydrater 40 g
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (9)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Plukkfisk er en flott måte å bruke opp rester av kokt fisk på. Dette er husmannskost med røtter i Hordaland, og varieres ut fra hvilken fisk du har tilgjengelig – både fersk, saltet og røkt fisk smaker nydelig i plukkfisk. 

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 600 g lettsaltet torsk , kokt og renset for skinn og bein
  • 400 g kokte poteter (gjerne rester)
  • 2 stk. løk
  • 1 stk. purre

Hvit saus:

  • 4 ss smør
  • 4 ss hvetemel
  • 1 l melk
  • ca. 1 krm revet muskatnøtt

Pynt:

  • 1 kvist frisk dill
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 484 kcal
Fett 17 g
Protein 39 g
Karbohydrater 40 g

Slik gjør du

  1. Bruk fingrene og del fisken i mindre biter.
  2. Skjær ferdig kokte poteter i biter.
  3. Finhakk løk og skjær purreløk i tynne skiver.
  4. Smelt smør i en kjele og fres løk til den er myk og blank. Rør inn mel. Spe med melk mens du rører. Kok opp og la sausen småkoke i ca. 10 minutter. Sausen skal være forholdsvis tykk.
  5. Vend fisk, potetterninger og ¾ av purren inn i sausen. Varm forsiktig opp til kokepunktet og smak til med salt, pepper og muskat.
  6. Dryss over resten av purren, pynt med litt dill og server, gjerne med flatbrød.
Mange vil gjerne ha sprøstekt bacon til plukkfisken, og flere steder serveres den med en klikk smør på toppen.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.11948, server:MP-PRD-WEB11 04.11.2024 11:40:11