Middagstips for hele uken
Middagstips
Trenger du tips til middag? Her er våre beste middagstips for både hverdag og helg. Enten du trenger at det går litt fort, eller har god tid til å kose deg med matlagingen!
Ukemeny
Mandag
Pasta med varmrøkt laks
Raskt, enkelt og veldig, veldig godt! Denne middagen tar ikke lenger tid å lage enn det tar å koke pastaen. Helt perfekt i en travel hverdag eller om du bare vil ha det lettvint og enkelt.
- 500 g tagliatelle
- 3 dl matfløte
- 0.5 bunt vårløk
- 2 båt hvitløk
- 2.5 dl frosne erter
- 1 pose babyspinat
- 1 ts salt
- 0.5 ts kvernet pepper
- 400 g laks
Tirsdag
Pytt-i-panne med grønnsaker
Hverdagsmat med rester fra grønnsaksskuffen! Vi fant både sopp, rotselleri og kålrot, hva finner du? Bruk det du har, topp med et stekt egg eller to, og server med sylteagurk og rødbete.
- 400 g frisk sjampinjong
- 800 g potet
- 2 stk. gulrot
- 200 g sellerirot
- 200 g kålrot
- 2 stk. løk
- 3 ss rapsolje
- 1 ts salt
- 0.5 ts kvernet pepper
- 4 stk. egg
Onsdag
Stekt sei med risoni
Sei er mild og god i smaken, og er ofte en fisk som barna liker. Sammen med pestorisoni og en deilig varm tomatsalat blir det italiensk schwung over seien.
- 125 g risoni (orzo)
- 4 ss pesto
- 4 stk. tomat
- 1 stk. løk
- 1 båt hvitløk
- 1 ss olivenolje
- 1 potte frisk basilikum
- 800 g seifilet
- 1 ss margarin
- 1 ts salt
- 0.5 ts kvernet pepper
- 0.5 stk. sitron
Torsdag
Urtestekt kalkunbryst
Helstekt kalkunfilet er nydelig mat til jul, nyttår og andre fester. Skjær den stekte kalkunfileten i pene skiver og server den med deilige aspargesbønner og rød grønnkål.
- 1200 g kalkunfilet
- 3 ss olivenolje
- 1 ts salt
- 0.5 ts pepper
- 1 ss frisk rosmarin
- 1 ss frisk timian
- 1 ss frisk estragon
- 1 ss frisk kruspersille
- 1 l kalkunkraft (laget på innmatposen i kalkunen)
- 1 dl sherry
- 5 ss hvetemel
- 3 dl kremfløte
- 4 dråpe sukkerkulør
- 1 ss dijonsennep
- 0.5 ts salt
- 0.25 ts pepper
- 250 g aspargesbønner
- 0.5 pk rød grønnkål
- 1 pk sukkerertspirer
- 2 dl mandler
Fredag
Toast med lam og glasert løk
Varm toast med smeltet ost kan varieres på utallige deilige måter! Denne toasten har vi fylt med glasert rødløk, chévre og lammekjøtt. Her kan du bruke ferdig tilberedt lammeskank fra butikken for den raske varianten, eller tilberede skanken selv. Denne retten er også supergod å lage som en koserett med rester av for eksempel lammestek.
- 2 stk. rødløk
- 1 ss smør
- 2 ss brunt sukker
- 2 ts balsamicoeddik
- 1 dl vann
- 1 stk. ferdig stekt lammeskank
- 400 g chevre (hvit geitost)
- 8 skive brød
- 2 ss smør
Lørdag
Thaigryte med strimlet svinekjøtt
Få ting er bedre enn smaken av smilets land! Denne thaigryten med svinekjøtt har eksotiske smaker av kokos og curry paste.
- 400 g renskåret svinekjøtt i strimler
- 2 ss nøytral olje
- 1 stk. løk
- 2 båt hvitløk
- 0.5 ss nøytral olje
- 2 ss rød curry paste
- 2 boks lett kokosmelk
- 1 dl vann
- 200 g fullkornris
- 1 pk frisk babymais
- 2 stk. gulrot
- 0.5 stk. lime
- 1 stk. grønn paprika
- 1 ts sukker
- 0.5 pose frisk spinat
- 2 ss soyasaus
Søndag
Oksekasserolle
Dette er en europeisk crossover gryte med eksotiske kryddersmaker. Med engelsk mørkt øl i blir den en skikkelig smaksbombe.
- 750 g benfri høyrygg av storfekjøtt
- 2 ss nøytral olje
- 2 stk. løk
- 4 stk. gulrot
- 2 båt hvitløk
- 4 dl vann
- 1 flaske mørkt øl
- 1 stk. kjøttbuljongterning
- 2 ts vineddik
- 2 ts brunt sukker
- 1 ts revet muskatnøtt
- 1 stk. stjerneanis
- 1 stk. laurbærblad
- 200 g frisk sjampinjong
- 1 ss nøytral olje
- 2 ts tørket steinsopp
- 1 ts salt
- 0.5 ts pepper
- 2 ts maisenna
- 0.5 dl vann
- 2 ss frisk kruspersille
Dessert
Amerikansk gresskarpai
Pumpkin Pie på Thanksgiving er nesten like viktig som selve kalkunen for de fleste amerikanere. Gresskar er søtt og mildt i smaken, og krydret med aromatiske kryddere som muskat, kanel og ingefær gjør den seg perfekt i et sprøtt paiskall som en søt avslutning på årets store kalkunmiddag.
- 200 g hvetemel
- 150 g smør
- 2 ss vann
- 450 g gresskar
- 0.25 ts salt
- 4 stk. egg
- 2 dl sukker
- 100 g smør
- 1 dl hvetemel
- 1 ts bakepulver
- 1 ts malt kanel
- 1 ts malt allehånde
- 0.5 ts malt ingefær
- 0.5 ts malt muskat
- 2 ts vaniljesukker
- 200 g gresskarpuré
- 1 boks vikingmelk
For barna
Kyllingwok
Dette er en fargerik og fristende wok med kylling og grønnsaker, som du kan lage til familien. Du kan gjerne servere kyllingwokken sammen med ris eller godt brød.
Lag din egen ukeplan!
Legg oppskrifter i kalenderen og spar din egen ukeplan til senere!
Fredagsmiddag
Middagen du gleder deg til gjennom uka, enten den nytes i sofaen, med gjester eller når ungene har lagt seg!
Lørdagsmiddag
Middagene du lager med god tid, god matlyst og helgero!
Søndagsmiddag
Oppskriftene du trenger når familien skal samles rundt bordet, og du har tid til å nyte både matlagingen og maten.
Digge burgere
Sunn middag til helgen
Middager med kjøttdeig
Middager for én
Middager i form
Koteletter til middag
Lag høstens gode gryter
Bruk høstens råvarer
Middagsfavoritter fra andre land
Middag med rene råvarer
Middager med ekstra fiber
Indiske gryter og supper
Indiske klassikere og nye indisk-inspirerte favoritter!
Hva har du i kjøleskapet?
Ikke kast mat! Se hva du kan lage av matvarene du har!







