Ukemeny uke 10/2019

Trenger du inspirasjon til hva du skal ha til middag denne uken? Her får du middagstips fra oss.

PLUKKFISK

Plukkfisk er en flott måte å bruke opp rester av kokt fisk på. Dette er husmannskost med røtter i Hordaland, og varieres ut fra hvilken fisk du har tilgjengelig – både fersk, saltet og røkt fisk smaker nydelig i plukkfisk. På denne tiden av året er det supert å bruke skrei.

TACOSUPPE

Her har du en varmende og god tacosuppe som du godt kan lage av tacorester fra helgen. Bruk gjerne også sammen med noen av grønnsakene du har til overs.

LAMMEWOK MED BLACK BEAN-SAUS

Lammeskav passer utmerket i en rask hverdagswok. Her har vi laget en
kinesiskinspirert wok med sorte bønner, bønnespirer og black bean-sauce.

BLOMKÅL- OG POTETCURRY

Her har du en enkel, og kjempegod og akkurat passe hot vegetarisk curryrett. Curryer stammer fra Sørøst-Asia, og det finnes en uendelighet av ulike oppskrifter. De kan kalles både «tørre» og «våte», avhengig av hvor mye saus det er. Vår curry er «halvtørr».

ENCHILADAS MED KYLLING

Enchiladas med kylling er supergod mat som passer for hele familien!

POKE - FISKESALAT FRA HAWAII

Liker du råmarinert fisk? Da er denne retten perfekt for deg! Poke er en fiskesalat proppfull av masse deilig smak! Har du ikke muligheten å dra til Hawaii, er trøsten at du enkelt kan lage salaten hjemme. Dette er en gjenoppskrift som hører sammen med Sesambiff med lun salat

SESAMBIFF MED LUN SALAT

Ytrefilet av svin kan du enten steke hel eller i biffer. Her har vi marinert svinebiffen i soya og panert den med sesam, noe som gjør biffen ekstra spennende og god! Lag en frisk og syrlig eple- og fennikelsalat til, og nyt denne lette og freshe hverdagsretten. Dette er en gjenoppskrift som hører sammen med Poke- fiskesalat fra Hawaii.

UKENS DESSERT

BAKT OSTEKAKE

Fløyelsmyk og kremet ostekake med sprø og deilig kjeksbunn, toppet med små marshmallows og sjokolade. Kan det bli bedre? Neppe, men kaken blir minst like god om du heller ønsker å pynte den med friske bær. 

UKENS BARNEVENNLIGE OPPSKRIFT

PIZZADEIG

Her viser vi deg hvordan du lager en pizzadeig fra bunnen av. Pizza kan lages med masse forskjellig fyll, f.eks. pizzasaus, ost, skinke, tomater, mais og løk. Når du har deigen, er det bare fantasien som stopper deg. Hva med å lage pizza med hjemmelagede kjøttboller, pizzapirog eller pizzasnurrer

Se forrige ukes ukemeny for flere middagstips

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.