Ingredienser

  • 2 ss solsikkeolje
  • 1 stk. løk
  • 2 ss finrevet frisk ingefær
  • 3 båter hvitløk
  • 1 ts gurkemeie
  • 1 ts malt spisskummen
  • 1 ts karri
  • 0,5 ts sukker
  • 1 stk. blomkål
  • 4 stk. potet
  • 1 boks hermetiske tomater
  • 1 stk. grønn chili
  • saften av 0,5 stk. sitron
  • 0,5 potte frisk koriander
Del

Blomkål- og potetcurry

(4)
Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Her har du en enkel, og kjempegod og akkurat passe hot vegetarisk curryrett. Curryer stammer fra Sørøst-Asia, og det finnes en uendelighet av ulike oppskrifter. De kan kalles både «tørre» og «våte», avhengig av hvor mye saus det er. Vår curry er «halvtørr».

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

  • 2 ss solsikkeolje
  • 1 stk. løk
  • 2 ss finrevet frisk ingefær
  • 3 båter hvitløk
  • 1 ts gurkemeie
  • 1 ts malt spisskummen
  • 1 ts karri
  • 0,5 ts sukker
  • 1 stk. blomkål
  • 4 stk. potet
  • 1 boks hermetiske tomater
  • 1 stk. grønn chili
  • saften av 0,5 stk. sitron
  • 0,5 potte frisk koriander

Slik gjør du

  1. Varm olje i en vid kjele og stek løk til den er blank og myk. Tilsett ingefær, hvitløk, gurkemeie, spisskummen og karri og fres i et minutt. Hell i tomater og sukker. Tilsett blomkål, poteter og chili.
  2. Kok opp, senk varmen og la det hele småkoke til blomkål og poteter er møre, ca. 15-20 minutter. Tilsett litt vann om nødvendig, men curryen skal være ganske «tørr».
  3. Smak til med sitronsaft, salt og kvernet pepper. Dryss over rikelig med frisk koriander og server rykende varm med naanbrød og en stor skje yoghurt.

Kokt ris kan gjerne serveres til

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant