Ingredienser

  • 200 g fullkornris , eventuelt annen langkornet ris
  • 500 g fersk laksefilet
  • 1 båt hvitløk
  • 2 stk. vårløk
  • 1 stk. grønt eple
  • skall av 1 stk. lime
  • 4 ss soyasaus
  • 2 ss sesamolje
  • 0,5 ts sriracha (asiatisk chilisaus) (kan sløyfes)
  • 2 ss sesamfrø
  • 2 stk. avokado
  • 0,5 stk. fennikel

Til servering:

  • 0,5 pk bladspinat (á 200 g)
Næringsinnhold

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

636kcal

Energi

34.7g

Fett

34.3g

Protein

43.3g

Karbohydrater

4.1mg

Jern

Del

Poke bowl med laks

(1)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Poke bowl med råmarinert laks er proppfull av masse deilig smak, og du lager den enkelt selv. 

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

  • 200 g fullkornris , eventuelt annen langkornet ris
  • 500 g fersk laksefilet
  • 1 båt hvitløk
  • 2 stk. vårløk
  • 1 stk. grønt eple
  • skall av 1 stk. lime
  • 4 ss soyasaus
  • 2 ss sesamolje
  • 0,5 ts sriracha (asiatisk chilisaus) (kan sløyfes)
  • 2 ss sesamfrø
  • 2 stk. avokado
  • 0,5 stk. fennikel

Til servering:

  • 0,5 pk bladspinat (á 200 g)
Næringsinnhold

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

636kcal

Energi

34.7g

Fett

34.3g

Protein

43.3g

Karbohydrater

4.1mg

Jern

Slik gjør du

  1. Kok ris i en kjele med lettsaltet vann etter anvisning på pakken, ca. 10 minutter.
  2. Skjær laks i terninger (1 x 1 cm), og ha terningene i en stor bolle.
  3. Riv hvitløk, skjær vårløk i tynne skiver og kutt eple i terninger. Ha hvitløk, vårløk, epleterninger og limeskall i bollen sammen med lakseterningene.
  4. Bland sammen soyasaus, sesamolje, sriracha og sesamfrø i en liten skål. Hell dressingen i bollen med laksebitene. Bland godt.
  5. Del avokado i to. Hakk forsiktig kniven i avokadosteinen, vri kniven til siden og ta ut steinen. Bruk en skje og ta avokadokjøttet ut av skallet. Del avokadoen i båter.
  6. Bruk en ostehøvel og høvle fennikel i tynne skiver.
  7. Anrett bladspinat i en dyp tallerken. Legg på høvlet fennikel og ha laksesalaten over. Dryss gjerne litt ekstra sesamfrø over.

Server med ris. 

Fisk som skal brukes til ceviche, sushi og sashimi må dypfryses i et døgn før den brukes. Dette gjøres for å ta livet av eventuelle parasitter (kveis). Norsk oppdrettslaks har ikke slike parasitter og trenger derfor ikke fryses før tilberedning.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant