Ukemeny uke 25/2019

Trenger du inspirasjon til hva du skal ha til middag denne uken? Her får du middagstips fra oss.

GRØNN BØNNESALAT

Server bønnesalaten som selvstendig rett sammen med brød, eller som tilbehør til stekt eller grillet kjøtt og fisk.

GRILLET LAKS MED AGURKSALAT

Laks med agurksalat er en klassiker! Her har fisken fått en sving innom grillen, og blitt glasert av en deilig lime- og honningglaze. Samtidig har agurksalaten fått litt ekstra piff med en deilig lime- og chilidressing. Godt er det - klassiker eller ei!

KYLLINGWOK MED GRØNNSAKER

Det er ikke rart at kyllingwok er populært. Tenk bare på hvor lett det er å variere. Og så smaker det selvfølgelig kjempegodt!

SILD OG POTETER

Smilende egg, kryddersild og ferske poteter – mer skal ikke til for at pulsen senker seg. Enkelt, delikat og kjempegodt!

GRESK BURGER

En saftig burger av lammekjøtt med friske smaker fra Middelhavet. Bak gjerne focacciainspirerte hamburgerbrød og lag tapenade fra bunnen av, om du har ekstra god tid. 

SVINEFILET MED BROKKOLISALAT

Grillet indrefilet av svin er utrolig godt om sommeren, særlig når fileten er grillet. Server svinefileten med en krønsjy brokkolisalat som tilbehør.

RØMMEGRØT

Rømmegrøt, gjerne i følge med spekemat, har lange tradisjoner i Norge, blant annet i forbindelse med sankthans, olsok eller fjellturer. Grøten lager du enkelt selv, og fast tilbehør er sukker, kanel og smøret som skummes av grøten under koking.

UKENS DESSERT

RABARBRAPAI MED VANILJESAUS

En enkel og sykt god rabarbrapai! Passer like godt til dessert som til kaffekosen. Paien kan serveres med hjemmelaget vaniljesaus eller iskrem.

UKENS BARNEVENNLIGE OPPSKRIFT

GRILLSPYD MED SVINEKJØTT OG GRESK SALAT

Grillspyd er enkelt å lage, og raskt å grille. Her har vi drømt oss vekk til Hellas, og hentet inspirasjon fra det greske kjøkkenet. Kjøttet er krydret med oregano, og salten er laget med fetaost, tomat, oliven og agurk. Friskt og godt! Salaten og grillspydene kan forberedes inne, også kan du avtale å få hjelp av en voksen til grillingen. Server gjerne med tzatziki og godt brød. 

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.