Hjemmelaget iskrem

Kategori
Familien
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
Over 60 min

Hjemmelaget iskrem er slett ikke vanskelig å lage. Det er dessuten en super måte å få brukt opp eggeplommer eller kremfløte som du måtte ha fått til overs.

Ingredienser

  • 1 stk vaniljestang
  • 4 stk eggeplomme
  • 4 ss sukker
  • 4 dl kremfløte

Slik gjør du

  1. Del vaniljestangen på langs med en skarp kniv og skrap ut frøene.
  2. Rør sammen eggeplommer, sukker og vaniljestang og -frø i en glass- eller stålbolle og sett bollen over varmt vann. Visp hele tiden til eggeblandingen begynner å bli varm og sukkeret har løst seg opp.
  3. Pisk blandingen videre i maskin eller for hånd til  den er kald og har blitt lys og tykk eggedosis. plukk ut vaniljestangen.
  4. Stivpisk kremfløte og bland med eggedosisen.
  5. Nå er isparfaiten klar til å fryses som den er, eller du kan velge å tilsette smak (se under).
  6. Fyll isblandingen i en passende form, dekk med plastfolie og frys i minst 4 timer.
  7. Sett isparfaiten i kjøleskapet ca. 20 minutter før den skal serveres.
  8. Hvelv isparfaiten på fat eller server den helt enkelt fra formen. Server isen med det du liker best.
Non stop og salte peanøtter på iskrem smaker utrolig godt! Det bør du prøve!

Hjemmelaget iskrem smaker utrolig godt til brownies. Se oppskriften på en seig og god brownies her.

Har du små kokker i huset? La barna lage iskrem helt selv på MatStart.

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    Pga ferie er kommentarfeltet stengt i juli.