Lagre

Ingredienser

  • 1 stk. vaniljestang
  • 4 stk. eggeplomme
  • 4 ss sukker
  • 4 dl kremfløte
Del

Hjemmelaget iskrem

(21)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Hjemmelaget iskrem er slett ikke vanskelig å lage. Det er dessuten en super måte å få brukt opp eggeplommer eller kremfløte som du måtte ha fått til overs.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel
Lagre

Ingredienser

  • 1 stk. vaniljestang
  • 4 stk. eggeplomme
  • 4 ss sukker
  • 4 dl kremfløte

Slik gjør du

  1. Del vaniljestangen på langs med en skarp kniv og skrap ut frøene.
  2. Rør sammen eggeplommer, sukker og vaniljestang og -frø i en glass- eller stålbolle og sett bollen over varmt vann. Visp hele tiden til eggeblandingen begynner å bli varm og sukkeret har løst seg opp.
  3. Pisk blandingen videre i maskin eller for hånd til  den er kald og har blitt lys og tykk eggedosis. plukk ut vaniljestangen.
  4. Stivpisk kremfløte og bland med eggedosisen.
  5. Nå er isparfaiten klar til å fryses som den er, eller du kan velge å tilsette smak (se under).
  6. Fyll isblandingen i en passende form, dekk med plastfolie og frys i minst 4 timer.
  7. Sett isparfaiten i kjøleskapet ca. 20 minutter før den skal serveres.
  8. Hvelv isparfaiten på fat eller server den helt enkelt fra formen. Server isen med det du liker best.
Non stop og salte peanøtter på iskrem smaker utrolig godt! Det bør du prøve!

Hjemmelaget iskrem smaker utrolig godt til brownies. Se oppskriften på en seig og god brownies.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant