Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Rømmegrøt

Rømmegrøt

Ingredienser

porsjoner
  • 5 dl seterrømme
  • 2 dl hvetemel
  • 5 dl melk
  • 0,5 ts salt
Næringsinnhold

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 458 kcal
Fett 37.1 g
Protein 8.2 g
Karbohydrater 23.3 g
Jern 0.5 mg
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (10)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Rømmegrøt, gjerne i følge med spekemat, har lange tradisjoner i Norge, og forbindes for mange med sankthansfeiring, olsokfeiring eller fjellturer. Grøten lager du enkelt selv, og fast tilbehør er sukker, kanel og smøret som skummes av grøten under koking.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 5 dl seterrømme
  • 2 dl hvetemel
  • 5 dl melk
  • 0,5 ts salt
Næringsinnhold

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 458 kcal
Fett 37.1 g
Protein 8.2 g
Karbohydrater 23.3 g
Jern 0.5 mg

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Server med sukker, kanel og smøret fra rømmen.

Rømmegrøt og spekemat er en klassiker om sommeren. Beregn 100 g assortert spekemat per person.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: Norsk tradisjonsmat

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.8570, server:MP-PRD-WEB14 12.04.2024 17:18:51