Ukemeny uke 39/2019

Trenger du inspirasjon til hva du skal ha til middag denne uken? Her får du middagstips fra oss.

FISKEPUDDING MED SØTPOTET OG SUKKERERTER

Fiskepudding er suveren hverdagsmat, her i overraskende selskap med grove biter ovnsstekt søtpotet og crispy sukkererter. En kjapp dressing lager du av yoghurt og sennep. 

KYLLINGWOK MED BROKKOLI

Kyllingfilet og brokkoli - kjapp og god hverdagsmat ferdig på bordet på under en halvtime. Server med ris eller nudler. Vil du spare tid, kan du bruke en ferdig woksaus fra butikken.

HVERDAGSKAKER MED POTETMOS ELLER MAKARONISTUING

Hverdagskaker er en grei måte å få barna til å spise mer grønnsaker. Server med potetmos eller makaronistuing, og du har middagen på bordet på 1-2-3.

FÅRIKÅL

Fårikål er Norges ubestridte nasjonalrett - stemt frem av Nitimens lyttere for over 40 år siden. Fårikål er både husmannskost og festmat, og smaker kanskje enda bedre dagen etter at den er laget. Og en ting er sikkert: fårikål er verdens beste grunn til å samle store og små til høstens etegilde rundt den dampende gryta!

SVINESCHNITZEL CORDON BLEU

Cordon Bleu er fransk og betyr «blått bånd». Dette er en velkjent rett som er å finne i de vanligste kokebøker. I oppskriftene skal det brukes kalv, men svinekjøtt er like godt. En mektig, men nydelig rett.

ÅPEN VEGETARLASAGNE

En lasagne behøver ikke nødvendigvis bakes i ovnen. Prøv å servere den slik - lag på lag direkte på tallerkenen. Denne versjonen er vegetarisk, men du kan like gjerne lage den med den tradisjonelle kjøttsausen.

HVIT BACALAO

En deilig bacalaovariant med masse smak. Pass på at du ikke rører for mye i gryten, da faller fiskestykkene fra hverandre.

UKENS DESSERT

EPLEKAKE I LANGPANNE

En saftig eplekake er noe som blir tatt godt imot blant både store og små. Kaken passer utmerket å servere på dugnad eller i barnebursdag. Nå er friske, sprø norske epler i sesong, som gjør kaken ekstra god på smak.

UKENS BARNEVENNLIGE OPPSKRIFT

SKATTEKISTE MED TORSK OG EPLE

Torsk er kjempegodt å steke i ovnen i små pakker laget av bakepapir. Ved å steke fisken med eple, rosiner og nøtter får du en spennede smaksvariant. Kokte poteter blir også supert ved siden av. Det går også an å lage denne retten med laks eller annen fisk.

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.