Ingredienser

  • 400 g klippfisk loin
  • 1 dl olivenolje
  • 1 stk. løk
  • 4 båter hvitløk
  • 1 stk. rød chili
  • 1 klype safran (kan utelates)
  • 1 stk. laurbærblad
  • 2 stk. gul paprika
  • 2 dl fiskebuljong (utblandet)
  • 2 dl hvitvin
  • 2 dl fløte
  • 0,5 stk. sitron
  • 2 ss hakket frisk kruspersille
Del

Hvit bacalao

(3)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

En deilig bacalaovariant med masse smak. Pass på at du ikke rører for mye i gryten, da faller fiskestykkene fra hverandre.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

  • 400 g klippfisk loin
  • 1 dl olivenolje
  • 1 stk. løk
  • 4 båter hvitløk
  • 1 stk. rød chili
  • 1 klype safran (kan utelates)
  • 1 stk. laurbærblad
  • 2 stk. gul paprika
  • 2 dl fiskebuljong (utblandet)
  • 2 dl hvitvin
  • 2 dl fløte
  • 0,5 stk. sitron
  • 2 ss hakket frisk kruspersille

Slik gjør du

  1. Legg klippfisken til utvanning i kaldt vann i minst 24 timer. Bytt vann 2-3 ganger i løpet av utvanningstiden.
  2. Del klippfisken i porsjonsstykker.
  3. Skjær løk i båter, finhakk hvitløk og skjær chili i ringer.
  4. Varm olje i en tykkbunnet gryte (gjerne jerngryte) og fres løken til den er myk og blank. Senk varmen litt og tilsett hvitløk, chili, safran og laurbærblad. Fres videre i 5 minutter.
  5. Del paprika i brede strimler og ha dem i gryten sammen med fiskebuljong, hvitvin og fløte. Kok opp, senk varmen og legg i fisken. Sett på lokk og la det hele trekke rett under kokepunktet i ca. 30 minutter.
  6. Smak til med sitronsaft, salt og kvernet pepper.
  7. Dryss over hakket persille rett før servering.

Server med kokte poteter eller godt brød.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant