Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo

Eplekake i langpanne

Ingredienser

20  porsjoner
  • ca. 800 g eple
  • saften av 1 stk. sitron
  • 500 g romtemperert smør
  • 450 g sukker
  • 8 stk. egg
  • 500 g hvetemel
  • 3 ts vaniljesukker
  • 3 ts bakepulver
  • 2 ss smør til langpanna

Topping:

  • 1 ss sukker
  • 0,5 ss malt kanel
  • 50 g grovhakkede mandler eller hasselnøtter
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (44)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

En saftig eplekake er noe som blir tatt godt imot blant både store og små. Kaken passer utmerket å servere på dugnad eller i barnebursdag. Om høsten får du friske, sprø norske epler i sesong, som gjør kaken ekstra god på smak.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

20  porsjoner
  • ca. 800 g eple
  • saften av 1 stk. sitron
  • 500 g romtemperert smør
  • 450 g sukker
  • 8 stk. egg
  • 500 g hvetemel
  • 3 ts vaniljesukker
  • 3 ts bakepulver
  • 2 ss smør til langpanna

Topping:

  • 1 ss sukker
  • 0,5 ss malt kanel
  • 50 g grovhakkede mandler eller hasselnøtter

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Server gjerne med litt krem eller vaniljeis.

Rabarbrakake

I rabarbrasesongen kan du bruke rabarbra istedet for epler. Da får du en supersaftig og god rabarbrakake som er ypperlig å ta med sommeravslutning eller dugnadsfest.

Baker du ofte store kaker? Vi har flere gode skuffkaker eller langpannekaker.

Eplekake i langpanne

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: Godsaker med norske epler i sesong

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.8638, server:MP-PRD-WEB12 19.04.2024 09:14:47