Ukemeny uke 49/2019

Trenger du inspirasjon til hva du skal ha til middag denne uken? Her får du middagstips fra oss.

LINSESALAT MED FETAOST

En lun og deilig linsesalat med masse gode smaker som godt kan serveres alene sammen med godt brød, eller som tilbehør til for eksempel kalkun. Du kan selvfølgelig også bruke linser fra boks, men de du koker selv blir absolutt best.

PASTA MED VARMRØKT LAKS

Raskt, enkelt og veldig, veldig godt! Denne middagen tar ikke lenger tid å lage enn det tar å koke pastaen. Helt perfekt i en travel hverdag.

MEDISTERPØLSER MED BYGGRIS

Stekt medisterpølse med byggris og spinat er en kjempegod førjulsrett du kan få på bordet i løpet av bare 20 minutter. Ganske praktisk nå i en travel førjulstid. 

STEKT TORSK MED KAPERSVINAIGRETTE

Torsk er en helt fantastisk matfisk som tåler tilbehør med mye smak. Her har du en frisk og lett torskerett akkompagnert med kapersvinaigrette og sukkererter med en «touch» nydelig kardemommesmak.

GYROS MED RIBBE

Rester er til for å brukes! Har du rester av ribbe, så kan du lage den greske favoritten gyros med tzatziki og fetaost. Hvis ikke du har rester av ribbe akkurat nå, så kan du også lage gyros av lam, sau eller storfe.

KALKUNFILET MED JULERUB

Kalkunfilet med julerub er ikke vanskelig å lykkes med. Det smaker nydelig og passer utmerket sammen med rødkål, mango og koriander. 

SUPPE MED LETTSALTET LAMMEKJØTT

På en kald vinterkveld er det godt å kunne varme seg på en glohet suppe. Salt lammekjøtt gir en deilig smak på suppa sammen med rotgrønnsaker. Har du rester med pinnekjøtt, kan du heller lage vår gode suppe med pinnekjøtt.

UKENS DESSERT

FLØTEKARAMELLER

Seige, gode fløtekarameller er julegodt du garantert blir hekta på! Pynt dem med frysetørket bringebær, tyrkisk pepper, flaksalt eller annet godt, og pakk dem inn i cellofan så har du en kjempefin spiselig julegave. Oppskriften gir ca. 50 stk.

UKENS BARNEVENNLIGE OPPSKRIFT

SANDWICH MED JULESKINKE

Her steker vi brød i pannen fylt med juleskinke og ost. Har du juleskinke i kjøleskapet er det supert å bruke den til å lage deg et godt og varmt lite måltid. Vi skjærer skiver av en hel juleskinke, men du kan også bruke et kjøttpålegg eller noen rester du har.

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.