Middagstips

Trenger du inspirasjon til hva du skal ha til middag denne uken? Her får du middagstips fra oss.

Kikertpannekaker - Socca

Denne oppskriften har fått4 av 5 stjerner.

Turmat
Middels
Cook Time
20–40 min

I Frankrike heter disse kikertpannekakene socca, og i Italia heter de farinata. De er enkle og raske å lage, og kan toppes med hva du vil. Her har vi brukt pære, fetaost og honning. Du kan enkelt gjøre den helt vegansk ved å bytte ut fetaost med et vegansk alternativ.

Medisterpølse med pasta

Denne oppskriften har fått4 av 5 stjerner.

Turmat
Enkel
Cook Time
Under 20 min

Har du rester av julepølser, sosisser eller bare har sykt lyst på medisterpølser? Da er denne oppskriften noe for deg. Pasta, grønnsaker og pølse - kan det bli enklere?

Lettsaltet torsk med bacon

Denne oppskriften har fått4,8 av 5 stjerner.

Turmat
Enkel
Cook Time
20–40 min

Lettsaltet torsk vekker til live gode barndomsminner for mange. Sammen med hjemmelaget potetmos, stekt bacon og gulrøtter, er dette norsk tradisjonskost på sitt beste. 

Lettsaltet torsk vekker til live gode barndomsminner for mange. Sammen med hjemmelaget potetmos, stekt bacon og gulrøtter, er dette norsk tradisjonskost på sitt beste. 

Lammeskav i kikertcurry

Denne oppskriften har fått5 av 5 stjerner.

Turmat
Enkel
Cook Time
40–60 min

Lammeskav eller tynnskåret lammekjøtt finner du i frysedisken. I denne gode kikertcurryen forenes gode kryddersmaker og smakfullt lammekjøtt til en spennende og god hverdagsmiddag.

Lutefisk

Denne oppskriften har fått4,8 av 5 stjerner.

Turmat
Enkel
Cook Time
20–40 min

Lutefisk er en del av våre eldgamle norske matkultur, og er for mange en viktig del av førjulstradisjonene. Vi anbefaler å salte lutefiskstykkene en stund før tilberedning, og deretter bake dem i varm stekeovn. Det tradisjonelle tilbehøret er bacon, poteter og ertestuing, men listen er lang over andre garnityr som er med på å gjøre lutefisken til et herremåltid. 

Biff Stroganoff

Denne oppskriften har fått4,9 av 5 stjerner.

Turmat
Enkel
Cook Time
20–40 min

Biff Stroganoff er en av Russlands mest berømte matretter. Vi har laget en variant med mørt biffkjøtt i en fyldig tomatisert saus. 

Gratinert juleskinke

Denne oppskriften har fått4,8 av 5 stjerner.

Turmat
Middels
Cook Time
Over 60 min

Hos svenskene troner juleskinken som midtpunkt på det tradisjonsrike julebordet. Hos oss er den et kjærkomment innslag på frokostbordet, eller servert som middag på en av juledagene. Deilig smak av skinke som vekker minner fra barndommen for mange.

Riskrem

Denne oppskriften har fått4,8 av 5 stjerner.

Turmat
Enkel
Cook Time
Under 20 min

Riskrem med rød saus er nydelig, og et av høydepunktene på julaften for mange. Hvem finner mandelen og hva er premien i år? 

Risgrøt

Turmat
Middels
Cook Time
Over 60 min

Risgrøt med smør, sukker og kanel er typisk middag på lørdag formiddag, og er vanlig til jul. Bruk en stor kjele til å koke grøten. Det som er viktig her, er at du passer på kjelen slik at det ikke koker over, og at du rører underveis, slik at det ikke svir seg. Det finnes også ulike typer grøtris i butikken, med ulik koketid. Ta en titt bak på pakken, for å se om du har en type med kortere koketid. Får du rester av grøten kan du lager rislapper.

Kikertpannekaker - Socca

Denne oppskriften har fått4 av 5 stjerner.

Turmat
Middels
Cook Time
20–40 min

I Frankrike heter disse kikertpannekakene socca, og i Italia heter de farinata. De er enkle og raske å lage, og kan toppes med hva du vil. Her har vi brukt pære, fetaost og honning. Du kan enkelt gjøre den helt vegansk ved å bytte ut fetaost med et vegansk alternativ.

Medisterpølse med pasta

Denne oppskriften har fått4 av 5 stjerner.

Turmat
Enkel
Cook Time
Under 20 min

Har du rester av julepølser, sosisser eller bare har sykt lyst på medisterpølser? Da er denne oppskriften noe for deg. Pasta, grønnsaker og pølse - kan det bli enklere?

Lettsaltet torsk med bacon

Denne oppskriften har fått5 av 5 stjerner.

Turmat
Enkel
Cook Time
20–40 min

Lettsaltet torsk vekker til live gode barndomsminner for mange. Sammen med hjemmelaget potetmos, stekt bacon og gulrøtter, er dette norsk tradisjonskost på sitt beste. 

Lettsaltet torsk vekker til live gode barndomsminner for mange. Sammen med hjemmelaget potetmos, stekt bacon og gulrøtter, er dette norsk tradisjonskost på sitt beste. 

Lammeskav i kikertcurry

Denne oppskriften har fått5 av 5 stjerner.

Turmat
Enkel
Cook Time
40–60 min

Lammeskav eller tynnskåret lammekjøtt finner du i frysedisken. I denne gode kikertcurryen forenes gode kryddersmaker og smakfullt lammekjøtt til en spennende og god hverdagsmiddag.

Lutefisk

Denne oppskriften har fått5 av 5 stjerner.

Turmat
Enkel
Cook Time
20–40 min

Lutefisk er en del av våre eldgamle norske matkultur, og er for mange en viktig del av førjulstradisjonene. Vi anbefaler å salte lutefiskstykkene en stund før tilberedning, og deretter bake dem i varm stekeovn. Det tradisjonelle tilbehøret er bacon, poteter og ertestuing, men listen er lang over andre garnityr som er med på å gjøre lutefisken til et herremåltid. 

Biff Stroganoff

Denne oppskriften har fått5 av 5 stjerner.

Turmat
Enkel
Cook Time
20–40 min

Biff Stroganoff er en av Russlands mest berømte matretter. Vi har laget en variant med mørt biffkjøtt i en fyldig tomatisert saus. 

Gratinert juleskinke

Denne oppskriften har fått5 av 5 stjerner.

Turmat
Middels
Cook Time
Over 60 min

Hos svenskene troner juleskinken som midtpunkt på det tradisjonsrike julebordet. Hos oss er den et kjærkomment innslag på frokostbordet, eller servert som middag på en av juledagene. Deilig smak av skinke som vekker minner fra barndommen for mange.

Riskrem

Denne oppskriften har fått5 av 5 stjerner.

Turmat
Enkel
Cook Time
Under 20 min

Riskrem med rød saus er nydelig, og et av høydepunktene på julaften for mange. Hvem finner mandelen og hva er premien i år? 

Risgrøt

Turmat
Middels
Cook Time
Over 60 min

Risgrøt med smør, sukker og kanel er typisk middag på lørdag formiddag, og er vanlig til jul. Bruk en stor kjele til å koke grøten. Det som er viktig her, er at du passer på kjelen slik at det ikke koker over, og at du rører underveis, slik at det ikke svir seg. Det finnes også ulike typer grøtris i butikken, med ulik koketid. Ta en titt bak på pakken, for å se om du har en type med kortere koketid. Får du rester av grøten kan du lager rislapper.

Ukemenyer

Vil du ha flere middagstips? Vi har mange gode middagsforslag, enten du er på jakt etter en rask og sunn middag for en vanlig hverdag eller skal lage en god lørdagsmiddag. Sjekk vårt arkiv med tidligere middagstips!